Miért van az, hogy akinek nincs semmije és nem is akarja/ tervezi a gyereket, annak rögtön összejön; de akinek megvan a háttér és szeretné is, annak nehezen/sehogy sem?
Egyszerű a magyarázat:az élet igazságtalan.
Rengeteg ehhez hasonló példát lehetne felhozni erre.
Pl: Miért van az,h a gyilkosok élnek 80-90 évet,a jó emberek meg tömegesen halnak meg 30 éves koruk körül?
Nem lehet vele mit tenni.Ez van,el kell fogadni. :/
Pár évvel ezelőtt én is tettem fel egy hasonló kérdést, be szerettem volna linkelni, de nem találom a saját kérdéseim között. Megdöbbentő válaszokat kaptam. Sokan írták, hogy irigy vagyok és ezért is nem sikerül a gyerekek, mert ilyen rossz szívű embernek, mint én nem is való baba. Már komolyan én magam is elhittem, hogy milyen gonosz vagyok emiatt.
A válasz egyébként szerintem az, hogy akinek úgymond mindene megvan, azt különböző stressz éri, míg aki teng-leng, nem dolgozik, az nem idegeskedik semmin, nyugodt élete van.
Gondolom azért tetted fel a kérdést, mert nem akar jönni a baba, nos ha tényleg így van, akkor kívánom neked, hogy minél hamarabb a karodban tarthatsd a gyermekedet. Nekünk 8 évbe telt ezt az érzést átélni.
pár napja volt ez a kérdés....
Egyébként nem véletelen hanem igazságtalanság, ilyen az élet sajnos. Mindenkinek meg kell valamiért szenvedni. Mi 4 éve várjuk a csodát, ezenkivül mindenünk megvan és nekem minden csak ugy az ölembe pottyant. Olyan életkörülmények között élünk mint kevesen Magyarországon manapság. Nekünk ez az amiért meg kell kűzdeni, de remélem hamarosan sikerül és akkor már teljes lesz a kép. Egy ismerösöm azt mondta akinek nagyon kell figyleni a kiadásokra, hogy nekünk legalább annyiból jobb hogy van pénzünk rá ha beavatkozás kell, neki sajnos akkor nem lett volna gyereke ha ilyenre szüksége lett volna. Meg én örülök annak hogy van párom, van olyan barátnőm aki szintén évek óta vágyik az anyaságra de egyszerüen nem talál hozzá partnert. De persze azért most már nekem is vannak nehezebb pillanataim ennyi év után. De tudom hogy lesz babánk, akkor viszont mindenünk meg lesz. Akinek meg sikerült hamar de rossz körülmények között él vagy rossz a házasság stb azoknak ez igy is marad. Azoknak az embereknek más dolgokkal kell megkűzdeni. Olyan ember nincs akinek soha semmiért nem kell megszenvedni, ilyen az élet.
Köszönöm a válaszokat! Elgondolkodtató kis eszmefuttatás lett belőle és szerintem mindenkinek valahol igaza van...
Akik írtátok, hogy babát vártok; nos kívánok Nektek minden szépet és jót; amit csak lehet ilyenkor!
Egyebekben igen, a kérdést azért tettem fel, mert nálunk sem jön a baba, már 2 éve... Vizsgálatokon túl vagyunk; nem találtak semmit... Sokan hozzám vágják a közhelyes mondást, miszerint: "Biztos rágörcsöltök!". De én ezt nem mondanám: nem programozottan vagyunk együtt, nem nézegetem a peteérésemet (korábban már volt ilyen, de akkor sem lettünk sikeresebbek, úgyhogy felhagytam vele), nem a baba gondolatával kelek és fekszem... stb. Néha azért persze bánt, hogy még nincs, de hát hogyne bántaná az embert, ha egyszer szeretné. Ha jönne, jó helyre jönne a baba. Nem mondom, hogy kacsalábon forgó palotánk van, de ami kellene azt gond nélkül meg tudnánk neki adni. És a ami nagyon fontos: nagyon szeretjük egymást a párommal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!