Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ennek a válaszolonak igaza...

Ennek a válaszolonak igaza van igy müködik? Csak meggyözödés érdekében kérdem!

Figyelt kérdés

Szia!

1. A megtermékenyítés az egy dolog. Ahhoz hogy a terhességet bármilyen teszt is kimutassa ahhoz BEÁGYAZÓDÁS is kell, ugyanis akkor termel csak a szervezet olyan hormonokat, amit a teszt kimutat.

2. Tehát ha pont az együttlétkor volt peteérése a barátnődnek akkor onnantól számítva 10 nap kb. a beágyazódás, de a biztos a 14 nap.

3. Ha az együttlét utáni 14. napon a teszt negatív akkor valószínű nem terhes, de jó lenne megismételni a tesztelést az együttlét utáni 20. napon is.

4. Mindez nem igaz amit leírtam, ha azóta együtt voltatok megint..

5. Ha a barátnőd ismeri a ciklusainak hosszát akkor ahhoz kellene számítani a napokat a teszteléshez.

2009. nov. 6. 15:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából igen. A beágyazódás 7-10 nap a szakirodalom szerint.( ezért lehet olyan, aki már a nemvárt előtt érzi a tüneteket) Amúgy korrekt.
2009. nov. 6. 15:13
 2/9 A kérdező kommentje:
értem köszönöm.én férfi vagyok nem értem mi az a nemvárt elött? a betervezett terheség utáni nemvárt menstruácio?....mi nemtervezünk gyereket fiatalok vagyunk még
2009. nov. 6. 15:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

1. A megtermékenyítés az egy dolog. Ahhoz hogy a terhességet bármilyen teszt is kimutassa ahhoz BEÁGYAZÓDÁS is kell, ugyanis akkor termel csak a szervezet olyan hormonokat, amit a teszt kimutat.

Nem hormonokat mutat ki, hanem egyetlen egyet a hcg-t, aminek az a feladata , hogy a sárgatesttel együttműködve fenntartsák a terhességet. De egyébként igaz, hogy ez a beágyazódáskor kezd el termelődni.

2. Tehát ha pont az együttlétkor volt peteérése a barátnődnek akkor onnantól számítva 10 nap kb. a beágyazódás, de a biztos a 14 nap.

Elég 10 nap is hozzá. Kb. 7 napig vándorol a megtermékenyített petesejt a méhig.

3. Ha az együttlét utáni 14. napon a teszt negatív akkor valószínű nem terhes, de jó lenne megismételni a tesztelést az együttlét utáni 20. napon is.

Akkor a legcélszerűbb tesztelni, ha a mensi kimarad. Rá kb. 4-5 nappal.

4. Mindez nem igaz amit leírtam, ha azóta együtt voltatok megint..

És ha együtt voltatok, akkor mi történik? Ha megfogant a baba, "őt" abszolút nem zavarja, mendegél tovább a méh irányába.

5. Ha a barátnőd ismeri a ciklusainak hosszát akkor ahhoz kellene számítani a napokat a teszteléshez.

Az a baj, hogy nincs pontos ciklus. Én is úgy estem teherbe, hogy pontos volt a mensim, csak épp abban a hónapban késett 1 hetet.De egyébként a kimaradt mensi az "irányadó", így tehát tényleg ismerni kell a ciklust is.

2009. nov. 6. 15:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az a nemvárt menstruáció lenne. Nektek várt.
2009. nov. 6. 15:21
 5/9 A kérdező kommentje:
28.naposak a ciklusai és ma van a 30. cilusnapja tegnap volt egy két ora nagyon pici görcsölés de nemjött meg
2009. nov. 6. 15:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem teljesen.

Részletezem:

1. igaz

2. A hímivarsejtek élettartama ált. 72 óra, de "jó talaj" esetén 5 nap is lehet (ez a max.), így a megtermékenyülés szélső esetben akár 5 nappal az együttlét után is lehetséges, ha ekkor történik az ovuláció. Ehhez kell hozzáadni a 7-12 napot, ami a beágyazódásig eltelik. A HCG hormon (amit a teszt kimutat) a beágyazódáskor kezd termelődni, de egyénenként változó, hogy mikor éri el a hormonszint azt a mértéket, amit már a teszt is kimutat. Ezért lehetséges, hogy egyeseknél a menstruáció várt időpontjában negatív a teszt, pedig a terhesség már fennáll.

3. Általában egy héttel az elmaradt menstruáció után már poz. a teszt (hangsúlyozom, még ekkor sem mindenkinél), ilyenkor érdemes az orvost felkeresni (mert ha nem terhes, akkor meg valami más baja van), és kiderül.

4. Ha megtörtént az ovuláció egy adott ciklusban, de nem történt megtermékenyülés, akkor abban a ciklusban mindegy, hogy hányszor vannak együtt a továbbiakban, mert újabb pete csak a köv. ciklusban fog érlelődni.

5. A ciklus hosszának ismerete a fentiek alapján nem befolyásolja a tesztelés időpontját, továbbá azért sem, mert bármilyen "pontos" valakinek, mindig lehetnek eltérések különböző testi/lelki tényezők hatására.

Egyetlen támpont, ha valaki hőmérséklet és nyáktünet alapján figyeli és követi ciklusát, mert ez esetben az ovuláció 2-3 napra pontosan belőhető, és ekkor a fentiek alapján lehet számolni, de ez esetben a hőmérséklet is mutatja, hogy fennáll-e a terhesség vagy sem, ilyenkor a teszt már csak megerősítés.

2009. nov. 6. 15:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Annyit tennék hozzá az előző válaszhoz, hogy a hímivarsejtek bizonyítot túlélési rekordja nem 5 nap, hanem 8. Ezenkívül a babatervezők honlapján is találni olyan terhesgörbét, ahol a tüszőrepedés (és a fogantatás) a közösülés után egy héttel volt.
2009. nov. 6. 19:54
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a kiegészitéseket eccer már csak össze jön ,hogy is müködik ez! ezért fontos számomra ez a kérdés mert szeretném megtudni nem-e terhes a barátnöm mert akkor nagy bajba vagyunk!!!!....utoljára oktober 23,24,25. voltunk együtt tehát lassan 3 hete. ez elött pedig pontosan menzi elött egy napal ami majdnem megindt 3 hét és ez 1.-én volt a menzi meg 2-án és tartott 5 napig vagyis 7.-ig! a ciklusai 28 napossak most kelett volna megjönnie szerdán 4.-én de nemjött meg ma már a 31.ciklusnap lenne! és nemtudjuk miért nemjön már meg. ugye ma van november 7! tegnap 6.-án csináltunk egy tesztet ami negativ lett! ez egy érzékeny teszt mihez nem kell reggeli vizelet mert megtermékenyités után 5 nappal már mutat, a patikus mondta 3 külömbözö patikus mert már ilyet vettem tehát ez hihetönek hangzik. egy kép a tesztröl : [link] ...csak annyit vettünk észre ,hoy fura volt a vizelete vagyis mikor teszteltünk fehéres volt vagyis zavaros jövöhéten csütörtökön megismételjük a tesztet! kérlek benneteket számoljatok már utána meg szeretnék gyözödni rola hogy nem terhes a barátnöm! szerintetek mi történik itt? NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM HA VALAKI PONTOS ÉS MEGBIZHATO VÁLASZT TUD RÁ NEKEM KÖSZÖNÖM !! :-(
2009. nov. 7. 09:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor is jobb reggeli elsőből csinálni a tesztet, mert így mutatja ki a legmegbízhatóbban, mindegy mi van ráírva. A zavaros vizelet nem terhességi tünet, inkább felfázhatott, ami miatt késhet is a menstruációja. Ismételjétek meg egy másik márkájú teszttel holnap reggel első(!) vizeletből!
2009. nov. 7. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!