Arra lennék kiváncsi hogy akinek volt abortusza utána mennyi idő telt el amíg gyereket vállalt? Esetleg van olyan köztetek aki megbánta az abortuszt és utána nem sokkal bevállalt egy babát? Mielött bárki itélkezne nem volt abortuszom "csak" vetélésem! És kérem szépen olyan ne írjon aki csak kötözködni jár ide! Köszöm előre is a válaszokat
2013. szept. 23. 16:01
1/8 anonim válasza:
Bár nem akartuk vállalni, de abortusz után 6 héttel kiszakadt a gumi. Nem bírtam volna végigcsinálni még egyszer, ma már 10 éves a fiam. Nem véletlenül mentem abortuszra az elsővel, olyan csórók voltunk, hogy magunkat sem bírtuk eltartani, így nagyon nehéz volt, sokat nélkülöztünk, sajnos a gyerek is.
2013. szept. 23. 16:06
2/8 anonim válasza:
Nekem is "csak vetélésem" volt, az orvosok 3-6 hónap türelmi időt javasoltak várni, mi ezután rögtön elkezdtünk próbálkozni, de nem jött össze rögtön, csak egy évre rá.
Mondjuk szerintem akinek vetélése volt, az minél hamarabb szeretne összehozni egy babát, akinek meg abortusza és nem bánta meg, az nemigen próbálkozik, hiszen nem szeretett volna gyereket.
Van egy ismerősöm, aki megbánta az abortuszt, olyannyira, hogy 5 hónap múlva már terhes lett, mert meggondolták magukat.
2013. szept. 23. 16:08
3/8 anonim válasza:
Nem minden abortusz azért van,mert nem akarják azt a babát.
Mi nagyon akartuk volna,de már 14 hetesen látszott,hogy nagyon betegen születne ha élve születik egyáltalán.Így el kellett vetetni.
Pszihológushoz is elmentünk,én azt hittem belehalok,annyira vártuk már.A doki javaslatára csak a nődoki által javasolt 3 hónapot vártuk ki,utána egyből próbálkoztunk,második hónapban sikerült is,ma már 3 éves nagylányunk van.
2013. szept. 23. 16:15
4/8 anonim válasza:
Nekem május elején volt spontán vetélésem, abban a pillanatban a kórházban az ágyon ülve semmi másra nem tudtam gondolni, csak arra, hogy azonnal terhes akarok lenni, de tudtam, hogy várni kell, nehogy gond legyen. Ebben a hónapban kezdtünk el próbálkozni, hétvégén kiderül, hogy sikerült e.
Sok mindentől függ, hogy miért kellett valakinek abortuszra mennie. Lehet, valaki 18 évesen megy, mert még korai, s aztán csak évekkel később vállal.
2013. szept. 23. 16:44
5/8 A kérdező kommentje:
az én helyzetem kicsit össze tettebb mert én már nagyon akartam egy babát de mikor kiderült hogy terhes vagyok hatalmas pánik lett urrá rajtam és el is akartam vetetni mert úgy éreztem hogy nagyon meggondolatlan voltam és nem állok még készen egy gyerekre de közben elvetéltem. És most megint ott tartok hogy nagyon szeretném és ez már megőrít szerintetek mit tegyek, úgy érzem magam mintha kicsúszott volna a kezemből az irányítás és nem vagyok képes racionálisan gondolkodni. Volt már valaki hasonló helyzetben vagy tudna valaki tanácsot adni hogy mit csináljak?
2013. szept. 23. 16:55
6/8 anonim válasza:
Az ijedtség természetes lelkiállapot. Ettől ne félj. Tudj róla, mások is így vannak ezzel, adott esetben még tervezett baba esetén is. Mivel van már tapasztalatod, előre ki tudod számítani a reakcióidat és el tudod kerülni a bajt. Nagyon fontos, hogy érezd, nem egyedül a te válladat nyomja a felelősség, hanem a párodét is. Egyébként meg a gyermekvállalás a legtermészetesebb dolog a világon, az ösztönök kódoltan bennünk vannak. Ennél jobb iránytű pedig nem is kell. Csak addig félsz tőle, míg ismeretlen a számodra, aztán pedig majd nevetni fogsz az aggodalmaidon. Hajrá!!!
2013. szept. 24. 07:42
7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a biztató szavakat nagyon jó volt olvasni remélem úgy lesz ahogy mondod és végre túl leszek ezen. És majd élvezhetem az anyaságot!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!