Missed abortusz után mennyi az esélye hogy a következő terhesség is missed ab. lesz?
Ugyanannyi, mintha nem lett volna előtte már egy. Szóval aggodalomra semmi ok. A missed AB-t 99%-ban valami nagyon súlyos kromoszóma rendellenesség okozza, nem olyan, mint a spontán vetélés, mert annak lehetnek visszatérő okai (véralvadási zavar stb.).
A nagyon korai spontán vetélésnek (amit a nők legtöbbször észre sem vesznek) is hasonló okai vannak, mint a missed-nek.
A következő babó szuperegészséges lesz és minden oké lesz!
Minden jót!
6 és 4-es válaszoló (gondolom ugyanaz), üzenem neked, hogy abszolút rosszul tudod, úgyhogy ilyenkor inkább ne irj semmit, mert félrevezeted a kérdezőt.
Először is jó is missed ab (tehát amikor az embrio nem távozik magától) van, azt bármi okozhatja, nemcsak kromoszóma rendellenesség. Leggyakoribb a hormonális ok. Néha elég ha sárgatest (progeszteron) hormonpótlást kap. De jobb ezt kivizsgáltatni, hogy mitől van a hormonprobléma. Egy endokrinológust kell felkeresni, és sok minden kiderülhet. Egy teljes hormonlabor, és egy 3 pontos inzulinrezisztencia vizsgálat hasznos lehet. A legtöbb vetélést az inzulinrezisztencia okozza, vagy pajzsmirigyprobléma. Függetlenül attól hogy vetélés vagy missed ab.
Azért irom le, mert én nem jártam utána, és az első missed ab-ot, fél év múlva újabb missed ab követte. :( Tehát nálam bizonyitottan hormonprobléma okozta (inzulinrezisztencia következményeként). Még annyit, hogy az endokrinológusom javasolta, hogy most várjunk fél évet, mert addigra biztos hogy hormonálisan minden visszarendeződik.
2. válaszoló vagyok és hidd el kedves utolsó nem írok hülyeséget. Ez a szakmám:)
Az elhalt terhesség és a vetélés között tenger különbség van. Az embryo nem magától nem megy el, hanem a beágyazódást követően elhal (tehát köze nincs a sárgatest hormonhoz, ami a beágyazódást és a terhesség fennmaradását segíti elő.)
Az inzulin rezisztencia elsősorban meddőséget, elhízást, PCOS-t, nagyfokú androgén termelést(aminek hirsutismus szőrösödés az eredménye pl.) okoz, mivel fölnyomja a tesztoszteront, ami meggátolja a tüszőrepedést. Ha valami csoda folytán mégis összejön, akkor a magzati fejlődés elmaradását és vetélést indulkálhat.
Az a lényeg, hogy missed AB esetében és itt hangsúlyozom, hogy általában (kb 99%ban) a magzattal van legtöbb esetben gond, mert chromosoma rendellenesség van jelen. Magát a terhességet fenn tudja tartani az anya szervezete, de a baba némán elhal, sokan csak UH során döbbennek rá, hogy baj van.
Persze nem azt akarom írni, hogy nálad nem lehetett ez az ok, csak általában nem kell a kivételt keresni.
Kedves kérdező, ha már régóta próbálkoztok (több, mint egy éve) és nem jön össze a bébi, akkor mindenképp vizsgáltassátok ki magatokat, ebben így is úgy is benne lesz a hormonpanel! De ha még az elején vagytok és semmi olyan panaszod nincs, amit fent leírtam szerintem még felesleges magadban keresni a hibát.
nem régen probálkozunk . már van egy 20 hónapos kislányunk.
január óta kezdtünk el igazán probálkozni és már márciusban nem jött meg. szerintem nincs velünk semmi baj...
sajnos ez igy alakult.:(
de ujra fogukn probálkozni csak igazábol nemtudom mikor lenne a legjobb ujrakezdeni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!