Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetséges a teherbeesés ha 1...

Lehetséges a teherbeesés ha 1 évben 1-2x menstruálok PCOS miatt?

Figyelt kérdés

2013. szept. 18. 15:02
 1/9 A kérdező kommentje:
most kezdem el a 3-as kezelést, csak kiváncsiságból kérdezem, hogy van e itt olyan akinek sikerült igy?
2013. szept. 18. 15:03
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia! Itt az én sztorim!

Csak sejtettem hogy PCOS vagyok, mert néztem egy doku filmet ahol a csajnak ugyanolyan tünetei voltak mint én nekem. Szedte az antibébit fogyott szörzet eltünt, rendesen menstruált, nem szedte meg felborult minden... hizott szőrösödött és nem menstruált. 1 év mulva elkerültem egy elég jó nődokihoz, mondtam neki ezt láttam, és szeretném ha megnézne mert ugyanezek a tüneteim... Megvizsgált mondta az vagyok, adott egy gyógyszert, amit szednem kell antibébit, és ha gyereken gondolkozok menjek vissza mert nem kis idő kell mig megfogan, ugyanis meddőséggel is jár, lévén hogy nincs peteérés...

Ez volt 2009 novemberébe. Decemberbe össze-vissza szedtem a gyógyszert félidőbe megjött, igy december 31. én leraktam lévén ugysem eshetek teherbe majd ha ujra megjön elkezdem szedni. Január 10-én megfogant a fiam:)) Nagyon nagy szerencsénk volt...

Szülés után 2 és fél évig szexeltünk védekezés nélkül (nem próbálkoztunk, csak egyszerűen nem védekeztünk) mig egyszer teherbe estem. Nagyon váratlanul ért, igazából nem tudom miért, de nem számitottunk rá...!

De sajnos elment a baba...!:( Most ujra próbáljuk, lehet megint 2,5 évet kell rá várnom, amit nem szivesen teszek:( Dehát ez van! Bizom benne összejön.

Kitartás, nekem kezelés nélkül összejött!!

2013. szept. 18. 15:12
 3/9 A kérdező kommentje:
Szia :) megkérdezhetem, hogy mennyire volt neked rendszertelen a menstruációd? Fogamzásgátlót irt csak fel a doki vagy más gyógyszert is?
2013. szept. 18. 15:23
 4/9 anonim ***** válasza:
lehet, de nagyon kicsi az esélye és nagy a vetélés kockázata, hozzáértő dokik, ilyenkor elmondják, hogy amíg nem rendeződnek a hormonok addig védekezni kell, mert ha elkezded a hármaskezelést, lehet, hogy hamar teherbeesel, viszont még nagy a vetélési kockázata amíg nem jössz teljesen rendbe.
2013. szept. 18. 15:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Én már egyáltalán nem menstruáltam, sőt gyógyszerrel (norcolut, provera stb.) is alig tudták meghozni a menszeszem, így hormonképet is alig tudtak csinálni. Csináltam a diétát, és mozogtam, de gyógyszert nem kaptam, mert ir-t nem találtak, de a diétától, mozgástól, gyógyteáktól sem lett menszeszem, így felhagytam mindennel. Egy görbe estén aztán nem védekeztünk a férjemmel és teherbe estem. Nem terveztük, de nagyon örülünk, hogy így alakult. Nemsokára szülök, de azt megfogadtuk, hogy ezután minden alkalommal védekezünk, mert még pár évig nem szeretnénk kistesót. Az orvosom annyit mondott, hogy csodák mindig vannak.
2013. szept. 18. 15:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Évente volt 2-3 menszeszem. Csak fogamzásgatlót irt. Én akkor azt hittem ez egy olyan betegség ami nőgyógyászati... Hát aztán mikor megszületett a babám, akkor derült ki hogy ezzel endokrinológiára kellene járnom. De nem tudom hogy hol találok egy jó orvost akinek nem kell kifizetni 100 ezreket hogy rendbe hozzon...

2013. szept. 18. 16:00
 7/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok megint...

Amikor még nem tudtam hogy terhes vagyok, olyan görcseim voltak hogy fetrengtem a földön. Kettesével szedtem a cataflamot... Állítom a szülési fájásokkal vetekedtek azok a görcsök. Szerintem nagyon nehezen tapadt meg, és azért fájt ennyire. Ő nekünk egy nagy csoda:)

2013. szept. 18. 16:05
 8/9 A kérdező kommentje:
meddig szedted a fogamzásgátlót? az abbahagyása után mennyi időre sikerült teherbe esned?
2013. szept. 18. 16:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát novemberbe és decemberbe szedtem. Utána abbahagytam és egyből januárba már megfogant a gyerek. 7 hetes voltam mikor teszteltem.

Elötte volt egy jó fél év, háromnegyed év mikor semmit nem szedtem, de akkor nem is estem teherbe...

(remélem tőlem kérdezted:DD)

2013. szept. 18. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!