Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetséges, hogy teherbe...

Lehetséges, hogy teherbe essek? PCOS-s vagyok,1 évben 1-2x menstruálok, a párommal nem védekezünk. Lehet baba? Volt már aki így lett terhes?

Figyelt kérdés

2013. júl. 27. 23:41
 1/10 anonim ***** válasza:
Bocsi hogy nem válaszolok de erre a válasz engem is érdekelne.
2013. júl. 27. 23:50
 2/10 anonim ***** válasza:
Sziasztok, én még csak olvastam az Aviva tornáról, mivel én is hormonzavarban szenvedek, lehet ki próbálom, szerintem ti is tegyetek így. Egy próbát megér, veszteni valónk nincs.
2013. júl. 28. 00:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen, én is azt hittem, hogy ennyi elég. Teherbe estem és 7. héten elvetéltem. A PCOS-t és a mögötte meghúzódó IR-t kezelni kell, különben nagyon magas kockázata van a várandósságnak. Nem a teherbeesés volt nekem nehéz, hanem a kihordás. De van, akinek össze sem jön. Kezeletlen esetben jó eséllyel cukorbetegség és akár meddőség is kialakulhat. 1 évig tartó hármas kezelés (diéta, sport, gyógyszer) után estem teherbe újra, most már 23 hetes várandós vagyok és a világon semmi bajunk nincs. Ne kockáztass, kezeltesd, én azt tanácsolom!
2013. júl. 28. 11:07
 4/10 anonim ***** válasza:

ha egy évben 1-2 menstruációd van, azt kezelni kell (mozgás, diéta, gyógyszer), anélkül én nem vágnék bele. Mi jártunk orvostól orvosig, mire találtunk egy normálisat, és 10 hónap alatt tett rendbe, most már a 24. hétben vagyok, semmi gond nincs.

Előtte volt vetélés (megtapadási problémákat és vetélést okozhat a kezeletlen PCOS, vagy az IR, ami általában minden PCOSnál megvan). Utána 4 évig vártunk a babára...

2013. júl. 28. 11:55
 5/10 A kérdező kommentje:
3-as kezelést csinálom én is, de még csak pár hónapja és még most sem rendszeres
2013. júl. 28. 12:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Engem decemberben diagnosztizáltak 2 év szenvedés, sztk-s küldözgetés után egy magánklinikán. Kaptam merckformint, diétáztam leginkább a hétköznapokon, márciustól peteérést mutató hőgörbéim voltak, június 21-én megfogant az első babám, úgy hogy nálunk sok egyéb probléma volt még.
2013. júl. 28. 12:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Én pcos-s vagyok, szinte már az évi egy menszesznek is örültem. A hármas kezelés sem használt, hiába mozogtam, étkeztem megfelelően stb, semmi változás, így fel is hagytam vele. Egyszer nem védekeztünk a férjemmel, nagy ünneplés volt, hatalmas boldogság, és elfelejtettünk gumit húzni, és teherbeestem. Mivel azt mondták az orvosok, hogy nincs esélye természetes úton a teherbeesésnek nem is aggódtunk. Aztán egyik éjjel a férjem azt álmodta, hogy szülök, hajnal kettőkor felvert, és nem hagyott békén, hogy ő érzi, hogy baba van. Én kinevettem, mert semmi tünetem nem volt, meg hát különben is, lehetetlennek gondoltuk, de csináltam egy tesztet (valamiért még pár héttel korábban vettem, megérzés volt ez is), ami pozitív lett. Utána még csináltunk másik ötféle tesztet is, mind egyértelműen pozitív lett. Rohanás az orvoshoz, aki nem akarta elhinni, de amikor mondtuk, hogy hat különféle teszt mutatja ki, már kezdett gyanakodni. Már manuális vizsgálattal is valószínűsítette, hogy van odabent valaki, amit az uh is megerősített. Most vagyok 30 hetes terhes, és eddig (lekopogom), minden rendben van, egyedül terhességi diabétesszel küzdök (valószínű az IR miatt, amit egyébként nem tudtak egyértelműen megállapítani), de diétával kordában tudom tartani. Soha nem görcsöltem, nem barnáztam, semmi gondom nem volt eddig a terhesség alatt, és minden vizsgálat szerint a fiúnk is egészséges. Egyébként édesanyám hármunknak adott úgy életet, hogy valószínűleg pcos-s, de soha nem diagnosztizálták nála. Soha nem volt vetélése, stb, de 6 évbe tellett neki mindig teherbe esni. Én szerencsésebb voltam. :-)
2013. júl. 28. 13:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Igen, az unokatesómnak azt mondták, hogy segítség nélkül soha nem lehet gyereke. Súlyos PCOS-val küzd + IR. Műtötték is. Szóval nem védekeztek évekig. Aztán egyszer csak elvetélt...

Mivel nem volt rendszeres menzesze, nem vette észre, hogy terhes, nem kapott rá gyógyszert, elment a baba.

2013. júl. 29. 20:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is az unokanővéremmel történt.kezelték(bár én nem vagyok otthon ebben a témában,tehát nem tudom milyen kezelés volt)de már úgy volt nem eshet teherbe spontán,és mégis megtörtént.ma már egy éves a kisfickó.:)
2013. aug. 9. 13:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Én így estem teherbe.

1.clostyllbegites hónapban összejött a fiam, meforalt sem szedtem, sem semmilyen mást a terhesség alatt.

Most is rosszalkodik, 8 hónapos. :)

2013. aug. 17. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!