Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nem kellene szednem a Meforalt...

Nem kellene szednem a Meforalt? Cukoreredményem: 5,2

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, az orvosom kb. fél évvel ezelőtt mondta, hogy szedjem a Meforalt (napi 3*1 500 mg-ot), de ezt egy régi többéves (kb 7 éves) eredményem alapján javasolta. Inzulinrezisztanciát diagnosztizált. (Nem volt peteérésem, hiába fogyóztam nem sikerült fogyni..stb.) Azóta kiderült, hogy pajzsmirígy alulműködésem van, és valószínű ez okozta a problémát. Kíváncsiságból kértem a háziorvosomtól egy 120p-es terheléses cukorvizsgálatot. Az éhgyomri cukrom 5,3 mmol/l lett, a terhelés után 120 perccel pedig 5,2 mmol/l. Akkor ez az eredmény azt jelenti, hogy nincs inzulinrezisztenciám, és nem kell szednem a gyógyszert? A háziorvosomhoz holnap megyek vissza, az endokrinológushoz sajnos már csak januárra van időpontom!
2013. szept. 4. 12:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha az éhgyomrinál alacsonyabb a terhelt, akkor az enyhe IR jele. Pajzsmirigyedre kaptál gyógyszert?
2013. szept. 4. 13:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha küzdöttél IR-rel, én helyedben nem hagynám abba a terhesség 12. hetéig.

De ez csak az én véleményem.

2013. szept. 4. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!