Ha még nem is tudom h terhes vagyok árthatok az alkohollal egy buli alkalmával?
Nos ez nem rábeszélés előre mondom!
Én bizony nem tudtam hogy babás vagyok és szilveszterkor igen jól becsicsentettem és nagyon megfáztam.Azután 2 héttel kiderült 5terhes vagyok(nagyon megijedtem és mondtam a dokinak aki azt mondta nyugi a babára nem volt kihatással mert még akkor szinta nincs is)! Nos azóta a vizsgálatok azt mutatják hogy a babám teljesen egészséges nincsen semmi baja.3 nap mulva szülök! NAGYON REMÉLEM!
Amit a fogantatás utáni 1 hónapban csinálunk (gyógyszerszedés, ivás, cigi stb.) nem igazán számít a babának, tehát nem gond, ha iszunk egy pohár pezsgőt, és másnap kiderül, hogy babát hordunk a szívünk alatt, vagy ha fájdalomcsillapítót veszünk be.
A rizikós időszak a 6-12 hét között van, amikor a baba legfontosabb szervei fejlődnek, ilyenkor okozhat gondot a nem megfelelő gyógyszerek szedése, illetve az alkohol. Érdekes riport a terhesség alatti gyógyszerszedésről Czeizel Endre résztvételével
Úgy általában az egész terhesség folyamán kerülni kell az alkoholt, mert a rendszeres ivászat fejlődési rendellenességekhez, illetve koraszüléshez vezethet. Az nem gond, ha karácsonykor iszunk egy korty pezsgőt, sőt vannak orvosok, akik szerint napi 1 deci vörösbor fogyasztása kifejezetten ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!