Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az ovuláció mindig a ciklus...

Az ovuláció mindig a ciklus közepén van? Vagyis utána annyi napra jön meg a vérzés, ahány előtte volt?

Figyelt kérdés
Kb. 30 naposak a ciklusaim. A 15.-16.-17. napon volt közti vérzésem, egyébként picit erős volt, nem tudom, hogy ez normális-e, mindenképpen elmegyek vele orvoshoz. A kérdésem az, hogy most akkor eszerint 15 nap múlva fog megjönni a menstruációm, vagy pedig lehet, hogy a 28. napra jön meg, csak nem pont a közepén van az ovulációm?
2013. aug. 23. 16:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Ovuláció 14 nappal a következő vérzés előtt van általában. Tehát inkább ez a fontosabb, mint, hogy a közepén van. Rendkívüli peteérés előfordulhat (főleg 12-18 éves korban) felnőtt nőnél az a jellemző, hogy 14 nappal a mensi előtt van. Azért mondjuk, hogy a közepén van, mert 28 napos ciklusnál valóban középen van, de pl. 40 naposnál nem.
2013. aug. 23. 17:00
 2/3 anonim ***** válasza:
1 vagyok: a közti vérzés lehet akár erős is, de csak max 1 napot tart. Életemben egyetlen egyszer volt ilyen közti vérzésem, egész este "meg volt" reggelre pedig már semmi sem volt. Rohantam orvoshoz, hogy ez mi a csuda. De doki mondta, hogy létezik ilyen, van akinek minden hónapban van, van akinek soha életében.
2013. aug. 23. 17:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Hátszóval, a normál luteális szakasz 12-16 nap. Ez az ovulációtól eltelt napok száma. A tankönyvi átlag a 14 nap, de nagyon kevés nőnek ennyi. És általában nem is középre esik az ovu, nem mindenkinek van 28 napos ciklusa.
2013. aug. 23. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!