Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ugye nem lehetek terhes?

Ugye nem lehetek terhes?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves lány vagyok, és mostanában elég stresszes, mert hiába védekezünk a barátommal óvszerrel, akkor is tartok attól, hogy esetleg terhes leszek. A saját megnyugvásom érdekében fogok majd áttérni tablettára. Az utóbbi időben többször is véreztem. De ez nem menstruáció volt, nem is most kell megjönnie, és görcsöket sem éreztem. ELőször 20.-án volt egy vérfolt a bugyimban, (21.-én lefeküdtem a barátommal, de védekeztünk) majd tegnap is. Mára már csak rózsaszín folyásom van. Most vagyok a ciklusom közepe tájékán, mindig 28-30 naposak. Ovuláció miatt vérzek? Az rövidebb, nem? Vagy a stressz miatt?

2013. aug. 23. 13:18
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Fogalmam nincs, akkor mi lesz, erre egyelőre nem gondolok. Akkor majd nem fekszem le vele, mikor kb. peteérésem van, hanem csak utána és előtte, magyarul a naptármódszert is használom... Egyelőre szeretném, ha megjönne.
2013. aug. 23. 14:48
 12/18 anonim ***** válasza:
A naptármódszer nálam befuccsolt volna,mensi elmúla utáni napon lettem terhes.Arra próbálok rávilágítani,hogy biztos módszer nincs és így nem is lehet élni,ahogy te teszed.A fogamzásgátló pedig csak egy fajta módszer,de nem a tuti.Sok kellemetlen mellékhatása lehet,ahogy mindennek van előnye és hátránya is.Szembe kell nézned vele,hogy ha lefekszel valakivel,akkor terhes lehetsz.Ez ezzel jár és felejtsd el a meséket,hogy feltalálták a spanyol viaszt és a fogamzásgátló mindenre megoldás,nem az.A köztes vérzéseid miatt pedig főleg félnék tőle.
2013. aug. 23. 14:52
 13/18 A kérdező kommentje:
Vannak idősebb nővéreim, akik használtak fogamzásgátlót évekig, náluk sem volt probléma vele. Ezért remélem, hogy nálam sem lesz.
2013. aug. 23. 14:57
 14/18 anonim ***** válasza:
No komment,komolyan! :(
2013. aug. 23. 15:00
 15/18 A kérdező kommentje:
Egyébként nem értem miért kell ennyire ellenezni... Olvastam róla sokat. Nem tervezek mostanában gyereket... ráér nekem 10 év múlva is. Ezért nyugodtan fogok szedni tablettát, és nem tud itt senki eltántorítani attól, hogy az az ördög találmánya. Nekem ettől jobb lenne, tudom. Tudom, hogy nem felejteném el beszedni. Az meg, hogy közti vérzésem van... Megijeszt, de mikor felíratom a gyógyszert, majd biztosan elmondja az orvos a dolgokat.
2013. aug. 23. 15:03
 16/18 anonim ***** válasza:

A PCOS betegségről hallottál? Sok nő nem tudja mi az.Felíratja a tablettát,azzal a közti vérzése szépen megvan,aztán,ha babát szeretne leáll vele és rájön,hogy nincs peteérése és igazából ez a tabletta szedése alatt sem volt,csak sokan (tisztele a kivételnek) leszarta.Aztán évekig próbálkozik,olvasgass lejjebb,rengeteget szenvednek mire összejön a baba.Ez pedig csak egy a fogamzásgátló ellen,a mellékhatásokról kisregényt lehet írni.

Az nem érv,hogy a nővéreidnek nem volt vele gondja.Nekem ikertestvérem van,ő komolyan megszívta vele én szinte alig.Semmire sincs garancia,lehet,hogy neked valóban nem lesz vele gondod,lehet,hogy lesz.Igazából itt az a gond,hogy te úgy tekintesz erre,mint valami csodaszerre,pedig közel sem az.Nem 100%-os ez sem,mint,ahogy semmi.Inkább nőj fel a gondolathoz,hogy a szex a felnőttek játéka és lehetnek következményei.Ha ezt lelkileg nem tudod elviselni,mert ennyire rettegsz,akkor várj vele.

2013. aug. 23. 15:09
 17/18 anonim ***** válasza:
Én is így álltam a tablettához, sőt, anyukám is. 27 évesen szembesültem a PCOS-sel, és évekbe telt mire egyensúlyt értem el. Akármilyen más módszert fogok ajánlani a lányomnak, ha lesz, csak ezt nem. A parád teljesen alaptalan. Az óvszer teljesen megbízható védekezési forma, ki lehet egészíteni egy tucat más módszerrel, felesleges hormonokkal tömnöd magad, aztán meglepődnöd 10 év múlva, amikor már akarsz majd babát, hogy jah, és akkor mostantól még évek...
2013. aug. 23. 15:18
 18/18 anonim ***** válasza:

Én nem akarlak lebeszélni a tablettáról, de mindenképpen alapos kivizsgálást javaslok előtte. Mondjuk normális orvos máshogy nem is írja fel. És ha ennyire félsz, a helyedben utána sem mondanék le az óvszerről. Tehát: tabi+óvszer!

És még egy: ahogy többen is írták, a tabletta csak akkor hat, ha helyesen alkalmazod. És itt nem csak arra gondolok, hogy nem felejted el bevenni, mert az a legkevesebb. Hanem, hogy odafigyelsz arra, hogy más gyógyszerrel együtt hogyan hat, vagy ha hányás-hasmenés fordul elő.

Sokan írják itt, hogy tabi mellett estek teherbe. Én azt gondolom, hogy ennek a hátterében általában valami ilyen dolog van: nem felejtette el bevenni, de közben mondjuk antibiotikumot szedett, ami gyengítette a hatását stb.

Tehát ahogy írtam: tabi+óvszer!

2013. aug. 23. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!