Ugye nem lehetek terhes?
Sziasztok!
17 éves lány vagyok, és mostanában elég stresszes, mert hiába védekezünk a barátommal óvszerrel, akkor is tartok attól, hogy esetleg terhes leszek. A saját megnyugvásom érdekében fogok majd áttérni tablettára. Az utóbbi időben többször is véreztem. De ez nem menstruáció volt, nem is most kell megjönnie, és görcsöket sem éreztem. ELőször 20.-án volt egy vérfolt a bugyimban, (21.-én lefeküdtem a barátommal, de védekeztünk) majd tegnap is. Mára már csak rózsaszín folyásom van. Most vagyok a ciklusom közepe tájékán, mindig 28-30 naposak. Ovuláció miatt vérzek? Az rövidebb, nem? Vagy a stressz miatt?
A PCOS betegségről hallottál? Sok nő nem tudja mi az.Felíratja a tablettát,azzal a közti vérzése szépen megvan,aztán,ha babát szeretne leáll vele és rájön,hogy nincs peteérése és igazából ez a tabletta szedése alatt sem volt,csak sokan (tisztele a kivételnek) leszarta.Aztán évekig próbálkozik,olvasgass lejjebb,rengeteget szenvednek mire összejön a baba.Ez pedig csak egy a fogamzásgátló ellen,a mellékhatásokról kisregényt lehet írni.
Az nem érv,hogy a nővéreidnek nem volt vele gondja.Nekem ikertestvérem van,ő komolyan megszívta vele én szinte alig.Semmire sincs garancia,lehet,hogy neked valóban nem lesz vele gondod,lehet,hogy lesz.Igazából itt az a gond,hogy te úgy tekintesz erre,mint valami csodaszerre,pedig közel sem az.Nem 100%-os ez sem,mint,ahogy semmi.Inkább nőj fel a gondolathoz,hogy a szex a felnőttek játéka és lehetnek következményei.Ha ezt lelkileg nem tudod elviselni,mert ennyire rettegsz,akkor várj vele.
Én nem akarlak lebeszélni a tablettáról, de mindenképpen alapos kivizsgálást javaslok előtte. Mondjuk normális orvos máshogy nem is írja fel. És ha ennyire félsz, a helyedben utána sem mondanék le az óvszerről. Tehát: tabi+óvszer!
És még egy: ahogy többen is írták, a tabletta csak akkor hat, ha helyesen alkalmazod. És itt nem csak arra gondolok, hogy nem felejted el bevenni, mert az a legkevesebb. Hanem, hogy odafigyelsz arra, hogy más gyógyszerrel együtt hogyan hat, vagy ha hányás-hasmenés fordul elő.
Sokan írják itt, hogy tabi mellett estek teherbe. Én azt gondolom, hogy ennek a hátterében általában valami ilyen dolog van: nem felejtette el bevenni, de közben mondjuk antibiotikumot szedett, ami gyengítette a hatását stb.
Tehát ahogy írtam: tabi+óvszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!