Ugye nem lehetek terhes?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
17 éves lány vagyok, és mostanában elég stresszes, mert hiába védekezünk a barátommal óvszerrel, akkor is tartok attól, hogy esetleg terhes leszek. A saját megnyugvásom érdekében fogok majd áttérni tablettára. Az utóbbi időben többször is véreztem. De ez nem menstruáció volt, nem is most kell megjönnie, és görcsöket sem éreztem. ELőször 20.-án volt egy vérfolt a bugyimban, (21.-én lefeküdtem a barátommal, de védekeztünk) majd tegnap is. Mára már csak rózsaszín folyásom van. Most vagyok a ciklusom közepe tájékán, mindig 28-30 naposak. Ovuláció miatt vérzek? Az rövidebb, nem? Vagy a stressz miatt?
2013. aug. 23. 13:18
1/18 anonim válasza:
ha nem szakadt ki a gumi és nem tette be nélküle akkor nem lehetsz terhes.
2/18 anonim válasza:
Nem vagy terhes, ha védekeztek,erre nem gondolnék. A köztivérzéseket viszont mindenképp orvossal beszélném meg, mert egyrészt nem általános, valamire utal, és előbb azt deríteném ki, mi nem stimmel, mielőtt gyógyszert kezdek szedni valamire, ami nem is tudom, micsoda. Alapos kivizsgálást javasolnék első körben, és csk utána tablettát!
3/18 A kérdező kommentje:
Persze, ha eljutok nőgyógyászhoz, mindenképpen beszámolok neki erről. Csak ha már megvan a vizsgálat, akkor szeretném a tablettát...
2013. aug. 23. 13:23
4/18 anonim válasza:
Lehet hormonprobléma miatt is, de sok más miatt is köztes vérezgetés. De én terhességre nem gondolnék. Méhszájsebtől kezdve sok minden lehet. Menj el dokihoz. Mindenképpen kell menned, ha tabit akarsz felíratni, de ajánlom, hogy kérje előtte vérvételt és kivizsgálást is. Nekem csak úgy felírták és kiderült, hogy nem is lehetett volna, mert nem volt jó pár értékem, és mást kellett kapnom mint amit a dokim először adni akart. Jó ha nem csak úgy felírják.
5/18 A kérdező kommentje:
Nem, nem, magánorvoshoz készültem menni, aki csinál teljes kivizsgálást. Muszáj a tabletta, mert nagyon szeretem a barátomat, de már teljesen az idegeimre megy ez az állandó aggódás.
2013. aug. 23. 13:28
6/18 salvadorina válasza:
Nem értelek. A gumi a legbiztonságosabb, hiszen meg lehet nézni szex után, hogy lyukas-e, ha lyukas el lehet menni esemény utániért, ha nem lyukas, akkor 100%, hogy nem vagy terhes. Viszont ha a tabiból akár csak egy szemet is kihagysz, akkor már nem tudsz mit tenni. Figyelni kell, hogy ha hánysz, hasmenésed van, más gyógyszert szedsz, akkor védekezz máshogy is, de még így is rizikós. A gumit pedig nem lehet elfelejteni ellenőrizni, hiszen ott van, az az első ami eszedbe jut.
7/18 A kérdező kommentje:
Tablettával megnyugodnék. Precíz vagyok, nem felejteném el beszedni. Így meg... kívánom a szexet, de amikor már ott vagyunk, hogy csináljuk, akkor annyira befeszülök, hogy fáj, és nem tudom élvezni. A barátomnak sem jó ez így. Sőt! Ő azt mondja, nem kell neki a tabletta, a gumi is jó, de nyilván neki is jobb lesz majd, ha nem kell gumit húznia.
2013. aug. 23. 13:39
8/18 anonim válasza:
Nekem a tabletta alatt rengetegszer volt hüvelyfertőzésem és emiatt a páromat is mindig orvoshoz kellett küldenem,nehogy visszafertőzzön.Annyira utálta ő is és én is,hogy visszatértünk az óvszerre.A vérzésem pedig a tabletta elhagyása után sokáig nem tért vissza.A helyedben mérlegelnék,mert a tablettának nem csak jó oldala van.
9/18 A kérdező kommentje:
Elég sokat mérlegeltem már. Engem már nem lehet róla lebeszélni. Egyszerűen nem tudom magam elengedni, befeszülök, a barátom is érzi, és félek, hogy elhidegülök tőle. Még 12 nap, mire elvileg megjön a menstruációm, és addig tövig rágom a körmeim. Ez egyszerűen nem állapot.
2013. aug. 23. 14:34
10/18 anonim válasza:
Mit fogsz csinálni,ha az orvos azt mondja nem lehet? Orvosi oka van stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!