Ki mit gondol arról, hogy a TSH-nak tényleg 2 alatt kell lenni-e a babásodáshoz?
En tobb, mint egy eve szedem, az ertekem 1 korul vsn.
Most kell majd beszelnem orvossal, hogy a terhesseg 12hete utan is szedjem- vagy abbahagyhatom.
3,6 körül volt a TSH-m mikor teherbe esetem, doki azt mondta minden rendben. Terhesség alatt 6 körülire ment fel, így megnézték a T3, T4 hormonszinteket is. Mivel az rendben volt nem kellett vele semmit csinálni.
Abszolút túl van lihegve szerintem, és bár sokaknak problémás a pajzsmirigyük csak a TSH-ból nem lehet következtetést levonni, a többi hormon eredménnyel együtt lehet csak értékelni! Bízz az orvosodban, ő tudja, hogy kell-e tenni valamit, nehogy magadtól gyógyszert szedj! (Bár háziorvos tuti nem ír fel neked erre gyógyszert, ha az endodoki nem javasolja.) Nyugodtan próbálkozzatok a babával, ezzel nem lesz gond, az tuti!
Engem 6 éve kezelnek pm alulmúködéssel. Igaz, hogy a háziorvos felírhatja, de csak miután látott endokrinológus és ő beállította az adagodat. Ezek komoly hormongyógyszerek.
Én is nagyon féltem, babát szeretnénk régóta és egyszerűen még mindig 2 felett van, pedig már tényleg régóta és sokat szedek. Már az 5. endokrinológusom van a 6 év alatt, ő a tuti. Nagyon alapos, mindenről kikérdez mindig, nagyon figyel rám. Ő monda, hogy minden ember más, és nem lehet táblázatok alapján gyógyítani. Nekem ez a 2,3 már nagyon nagy eredmény, jól érzem magam, a többi értékem is jó, a tüneteim sokat enyhültek. Úgy tűnik az én szervezetemnek ez lesz a megfelelő.
Ha úgy gondolod, alulműködik a pajzsmirigyed, keress fel egy endokrinológust. Ha semmi tüneted nincs, egyszerűen csak 2 felett van kicsivel a TSH-d, az még nem baj. Kell nézni perifériás hormont is stb., hogy ezt megállapítsák. Minden ember szervezete másképp működik - lehet, hogy te így vagy tökéletes!
A saját megnyugtatásod érdekében én azért elmennék a helyedben dokihoz. Nem csak a teherbe esés miatt, hanem azért is, mert a pajzsmirigyhormon hatással van a magzatra is (vagyis a pm múködése). Nem az a baj, hogy nem tudnak teherbe esni a nők a magas tsh miatt, hallottunk már olyat is, hogy 10essel teherbe estek, hanem az, hogy (egy példát kiragadva) a gyermek "eszére" (így tudom csak megfogalmazni) hatással van a fejlődés során.
Ennyit tudok most hozzászólni.
További szép napot és sok sikert!
Sziasztok
Én nekem is volt pm alúlműködés gynum. Az egyik legjobb (ha nem a legobb) profhoz járm Mo-n és ő mondta, hogy a TSH egy jelző. Nem annak az értéke a fontos hanem a valódi hormonoké FT3,FT4. Ezeket nézi, ha a TSH eltér. A TSH-t a gyógyszert szedőknek viszik le 1-2 közé, hogy legyen mozgádstér, ha ingadozna, akinek olyan kicsi eltérés vol tmint neem 2,5-3,5 között szokott ingadozni annak nem is ír fel gyógyszert , megnézi az FT!,FT!-eket és ha az jó (mint nekem) azt mondja félévente kontroll vérvétel, mert billenhet a dolog, de gyógyszert nem ad rá, mert nem kell. Tövbet árt mint használ.
Én azt mondom a kedves kérdezőnke, hogy ha jó endodokija van hallgasson rá és ne erőltesse a gyógyszer szedést, mert felesleges hormonnal traktálnia magát. És az egyik előttem szóló jól mondta. Nagyon sok mindentől függ, hogy a TSH kinek milyen értéken magas már. A testalkattól, kortól, egyéb kórképektől..szóval egy jó endodoki véleménye a lényeg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!