Április óta voltam bejelentve egy céghez, mert előtte sajnos 3 hónapig munkanélkülin voltam, az előtt több mint 4 évig dolgoztam egy cégnél majd elbocsájtottak...:(
Most elmentem dolgozni egy másik céghez, június óta vagyok próbaidőre bejelentve, augusztus közepén jár le a próbaidőm, de ma kiderült, terhes vagyok. Most hogyan tovább? Ha elmondom, gondolom egyből kirúgnak...ha nem mondom az pedig K.cs.g dolog. Mit tegyek? Ha elbocsájtanak semmi támogatást nem kapok ugye? El vagyok keseredve...a babának nagyon örülök, csak nem tudom, hogy hogyan tovább...
2013. júl. 24. 07:30
1/9 anonim válasza:
Ne mondd el a próbaidő alatt, ennyi. Várd meg, hátha felvesznek, és szerződést kapsz, és így lesz tgyásod meg gyeded. Lehet köcsög dolog, de gondolj bele, ha elmondod kivágnak rögtön, az nem lenne köcsög dolog? Ők szemrebbenés nélkül megtennék, úgyhogy ezen ne emészd magad sokáig. A saját és a baba érdekeit nézd csak, ne a cégét. Ők jól ellesznek majd nélküled is ha már oda kerül a sor, de te éveken keresztül szívhatsz, ha idő előtt elárulod a terhességed.
Tehát csak nyugi, dolgozz rendesen, hogy alkalmas légy és felvegyenek, aztán majd közlöd velük, hogy ez a helyzet. Ja, és egyébként Gratulálok a babához!!!
2013. júl. 24. 07:35
2/9 anonim válasza:
Nehogy elmondd! A mai világban köcsögnek kell lenni, ha meg akarsz élni. Már nem te vagy a fontos, nem a főnőkeid, semmi, csak az, hogy a gyermeked boldog legyen, és ahhoz sajnos részben pénz kell. Semmit nem kapsz, ha kirúgnak, csak családit meg gyest, ami nem elég semmire!
2013. júl. 24. 07:37
3/9 anonim válasza:
Szerintem se mond el a próbaidö lejártáig.
Addig még a 12 héten sem leszel túl, vagy is akár el is vetélhetsz(nem fogsz ne izgulj), és akkor meg mit csinálsz?
2013. júl. 24. 07:50
4/9 anonim válasza:
A 12. hétig nem vagy köteles elmondani.
2013. júl. 24. 07:54
5/9 anonim válasza:
Szerintem kocsog dolog ide vagy oda, ne szolj. Ok sem tennenek maskepp csak kocsogul ha becsuletesen szolnal es azon nyomban felmondanak a probaidos szerzodesed. A fonokeid a ceg erdeket nezik, nem a tiedet, hidd el, ill azt h minel konnyebb legyen nekik a dolguk. Te meg csakis nezd a te es a baba erdeket. Majd ha veglegesitettek, meg van az alairt szerzodes a kezedben, akkor mond el. de ne mindjart masnap, hanem meg varj egy kicsit. En az elso babamnal 20ik heten szoltam mikor mar latszott es igazan bovebb ruhavval sem lehetett takarni, most sem fogok maskeppen tenni.
2013. júl. 24. 08:26
6/9 anonim válasza:
Eszedbe ne jusson szólni!!! A hatodik héttől pedig már ki tudnak írni táppénzre. Ne a cég érdekeid nézd, hanem a gyerekedét. Így kapsz mindent, ami jár a munka után. Gratulálok egyébként!
2013. júl. 24. 10:36
7/9 anonim válasza:
Én pénteken szóltam, hogy hétfőtől nem jövök, mert innentől táppénzen leszek...mondjuk én 3 műszakban dolgoztam, nem bírtam volna.
2013. júl. 24. 10:37
8/9 anonim válasza:
ahogy az elottem szolok irjak: magadra gondolj, ne a cegre, ok is magukra gondolnanak, ha elmondanad nekik. nem csak kotelezettsegeid vannak, hanem jogaid is, ezt sose felejtsd el!
azt is mondhatod h most tudtad meg, aztan kesz. de elsosorban magadnak tegyel jot, ne masnak.
24+6 hkm
2013. júl. 24. 11:33
9/9 anonim válasza:
szerintem sem mond el, addig amíg lehet vagy legalábbis amíg ki nem derül hogy felvesznek, ha felvettek és kezedben a szerződés rá 1-2 napra, hétre elmondhatod persze ha már túl vagy azon a bizonyos első 12-16 héten!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!