Nem vettem sterilizálót, feleslegesnek gondolom, és drága is! Akik nem vettek, hogyan sterilizálnak a babának?
Citromos vízben főzöm a cumisüvegeket ( citromlével,nem valódival ) Forrástól számítva 5 percig forralom kb
A citromot azért használom,mert ha csak simán vízben főzöm, akkor vízköves lesz az üveg, ilyen fehér poros lesz...
Azt olvastam nagyon sok helyen, hogy mielőtt bármire is használjuk (cumi, cumisüveg, mellszívó, mellbimbó védő) főzzem ki. Ez ma történt meg, kifőztem, mindet 5 percig kellett forralni. Ezután csak simán elmosom majd, hiszen az a lényeg, hogy egyszer legalább legyen sterilizálva. Amúgy még talán majd a gőzöléses sterilizálást fogom majd kipróbálni, hogy forralok vizet, és annak a gőzébe teszem, vagy fölé tartom a sterilizálandó dolgot.
De tényleg sok helyen írják, hogy először főzd ki, utána pedig elég elmosni. Gondolom nem 3-4 napig hagyod benne a maradék tápszert, anyatejet, stb., hanem belátható időn belül (1-2 órán belül elmosod). Akkor meg szerintem elég, ha simán elmosod, mint a saját edényeiteket.
Legalábbis, én így fogom csinálni.
34+1 hkm
Szerintem felesleges pénzkidobás! 20-30 éve nem volt ilyen, mégis meg tudták oldani.
Első alkalommal a cumikat kifőzni, meleg vízzel mosószerrel a játékait, cumisüvegét, 1-2 alkalommal hetente ecetes vízzel is kimosom a cumisüveget. Ennyi az egész. soha nem volt még beteg a baba. Szerintem nem kell túlzásba vinni a sterilizálást, annál rosszab.
Én megvettem, tök feleslegesen.Alig használtam. MAM-os cumisüveget használtunk. Az egyben önsterilizáló is.Azt mikróban szoktam hetente egyszer, vagy épp amikor eszembe jut. 9 hónapos a fiam, kezdetektől cumisüvegeztünk. 4 hónapig a tejet is fejtem neki. A fejőt is hébe-hóba sterilizáltam csak, viszont azt a sterilizálóba mert ha kifőztem, hamar vízkövesedett. Vagy ha mégis a kifőzés mellett döntöttem, akkor ecetes vízbe főztem. Az egyen vízkőoldó s volt.
Szerintem nem érdemes venni. Mert a sterilizálót is gondosan el kell mosni, és elég pepecses. Nekem az aventes van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!