Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Endometriozis műtéttel kapcsol...

Endometriozis műtéttel kapcsolatban kérnék infórmációt. Sikeresen teherbe lehet esni utánna? Mennyire volt fájdalmas?

Figyelt kérdés
2009. okt. 20. 22:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia! Én előző nap délelőtt mentem be. Kora délután keserű sót kellett inni, hogy kitisztuljak. Másnap reggel műtöttek. Nálam endometriózist diagnosztizáltak. Két kis apró vágást csináltak. Egyet köldöknél, a másikat lent, a bikinivonalnál. Az egyik bemetszésnél feltöltik gázzal a hasat, ezáltal jobban szétválnak a szervek, és jobban látják a dolgokat. A műtét nem vészes, délután már ehettem, és sétáltam, másnap meg már haza is mehettem. Ha pl. tüsszögtem, akkor éreztem fájdalmat.

A műtét után 3 hónapig GnRh injekciót kaptam. Utána megkérdezte az orvos, hogy akarok-e gyereket, de mondtam, hogy nem (egyedülálló voltam). Utána folyamatosan fogamzásgátlót kellett szednem, hogy leállítsák a menzeszt, és hogy ne fejlődjenek vissza a szigetecskék, csomók. De én pár hónap után abbahagytam, mert iszonyatosan fájtak tőle a melleim. Most már szívesen szülnék, de nem sikerül teherbe esnem. A műtétem óta eltelt több, mint 2 év, lehet, hogy visszafejlődtek azok a valamik. Egyébként úgy tudom, hogy a műtét után nagyobb az esély a teherbesésre. Az egyik lány, akivel egy szobában feküdtem (igaz, hogy lombikkal), egészséges ikerfiúknak adott életet.

2009. okt. 21. 08:15
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem csináltak beöntést meg ilyeneket?

És melyik kórházban műtöttek?

Mit mondtak neked,mi miatt nem jön a bébi neked?

2009. okt. 21. 20:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! Első vagyok. Beöntést nem csináltak, arra ott volt a keserű só. Pécsett csinálták az Édesanyák útján. Az az igazság, hogy mostanság fogok majd nekilendülni megint az orvosoknak. Anno, úgy derült ki, hogy egész hasfalra kiterjedő fájásaim voltak, néha még az oldalamba, hátamba is sugárzott. Úgy éreztem magam, mint akit felnyársaltak. Ha léptem, leültem, vagy a fenekem töröltem (már bocs), mintha felszúrtak volna valamit a hasamba. Mivel nem tudták, hogy mitől lehet, jött a műtét. Akkor derült ki, hogy endometriózisom van. Most már szívesen szülnék. Igazából még nem beszéltük meg, hogy ok, akkor már holnaptól jöhetne a baba, de nem védekezünk. Úgyhogy ha valami csoda folytán teherbe esnék, azért nagyon örülnénk neki. Szerintem nálam visszanőttek azok a csomók, szigetecskék. Pl peteéréskor néha olyan fájdalmam van, hogy fájdalomcsillapítót kell bevenni.

Nálad mi a probléma? Milyen panaszaid vannak?

2009. okt. 22. 11:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Semmi panaszom nem volt,most vették észre uh-on.2éve nem jön össze a bébi,sajnos.Jó hogy kiderült,mert legalább újra van remény.November 5.-én lesz a műtétem és nagyon félek.
2009. okt. 23. 16:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia! Első vagyok. Nem kell félned, tényleg nem fájdalmas. Csak egy picit fogod érezni. Egyébként "szerencsés" vagy, hogy észrevették ultrahangon. Nálam anno nem találtak semmit, ezért maradt a műtét. Az volt a furcsa, amikor a szobatársaim azt kérdezték, hogy nálunk mióta nem jön össze a baba. Mondtam, hogy én nem azért vagyok ott, nekem fájdalmaim vannak. De akkor már éreztem, hogy itt másról lesz szó... :-(

Én is nemrég voltam megint ultrahangon. De nem láttak semmit, sem hüvelyin, sem hasin. Pedig érzem, hogy megint gáz van. Úgyhogy szerintem megint mehetek műtétre. Nálad melyik ultrahangon vették észre?

2009. okt. 24. 11:54
 6/7 A kérdező kommentje:

Hüvelyin vették észre.

Nálam az volt a gáz,hogy az elözö dokik nem vették észre és most hogy magánklinikára mentem,így már igen.Igaz,eddig senki nem végzett rajtam még ultrahangot.

Lehet,hogy akkor nálad mégsem az a probléma?

Mit mondanak a dokik?

2009. okt. 24. 18:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Igazából nem mondanak semmit. Aki anno műtött, már nincs a városban. Egyszer elmentem egy idegen dokihoz, Ő azt mondta, hogy természetes úton nem fogok teherbe esni. Nemrég voltam egy másik dokinál (Ő csinált hüvelyit), nem látott semmit. Amikor mondtam neki, hogy mit mondott egy mások doki, azt mondta, hogy ez baromság. Meg az asszisztensnője is azt mondta, hogy látott ő már sok csodát. Úgyhogy fogalmam sincs, hogy most mi van. Magándokihoz nem akarok menni, mert sajnos nem tudok több tízezer forintot otthagyni. Régen, jártam magánrendelésre, de nem azt tapasztaltam, hogy jobban odafigyelnének a betegre. Úgyhogy most az ismerőseimet faggatom, hogy ki-hova jár stb.
2009. okt. 25. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!