Kedves PCOS-s sorstársaim! Mi a vélemény a metfogamma 850-ről? Nagyon nagy szükségem lenne tapasztalatokra!
Szia! Én PCOS vagyok, igaz más metformin tartalmú gyógyszert szedek.
Előtte nem volt peteérésem. Február közepe óta szedem. Áprilisban kezdtem hőt márni, azóta minden ciklusban volt pé-m, a ciklusaim rövidültek, majdnem 40 naposról 30-32-re, jelenleg vagy 27 napos lesz (ennyire rövid nem volt) vagy baba van a dologban, remélem utóbbi:)
A magzat 12 hetes koráig mindenképp szedni kell a tabit, van aki végig szedi, én pl. úgy tervezem.
De a bogyó mellett diéta és mozgás is szükséges.
Szia!
Én is pcos vagyok és én már 8 hónapja szedek Merckformint, ettől lement 7 kiló, de baba még nem jött sajnos. Nekem a ciklusaim is rendszertelenek, de pé-m a hőm szerint eddig mindíg volt, ha jól értelmezem. Így most már csak arra várok, hogy mikor kopogtat a gólya. :) Kitartást és sok türelmet kívánok neked. Hidd el én is tudom milyen, mi már 1éve próbálkozunk.
Szia! Nem szabad csokit enned, sőt szénhidrátot se nagyon. A pco "lényege" nem a hízás, hanem az inzulinrezisztencia. Eszel egy kis édességet és a normális 10-es érték helyett 150-re is megemelkedhet az inzulin szint, ami sejtanyagcsere zavarhoz vezet, ezáltal nem lesz peteérés, tüszőrepedés, kialakulnak a pco tünetei. Az jó ha mozogsz, de nem elég, kell a diéta is.
9+6 hetes pocakos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!