Miért vagyok igy "bele betegedve"?
Pedig nem kellene tudom.
De kis korkülönbséggel szeretnénk gyermekeket.A fiúnk most 4 hónapos.Még szoptatom.
Menzesz még nem volt.Fogalmam sincs hogy van e egyáltalán peteérésem.Már 2x teszteltem,de negatív.Ez annyira kiborít.Olvasok ezt is azt is.Valakinek szülés után nagyon hamar sikerült a második,valakinek meg nem.De igazából mitől függ h szinte azonnal sikerül?Gondolom az aki igy jár,annak van rendesen menzesze.Gondoltam,h beszélek a dokival,h csináljunk vmit h visszatérjen a menzeszem,de attól tartok,h akkor a tejem csökken.Viszont szoptatni is szeretnék ameddig csak lehet.Mit tanácsoltok?
Igyak valamilyen teát?Vagy szedjek valamit h legyen pé-m?Vagy mi?Most igazán jól esne ha ellátnátok tanácsokkal.Köszönöm előre is!
A szoptaás alatt, a tejelválasztásért felelős hormon a prolaktin legtöbbször olyan magas hogy nincs tőle peteérés, ciklus, vagyis nem eshetsz teherbe. Ezen akkor lehet változtatni, ha leválasztod a babádat, ezt pedig gondolom nem szeretnéd.
A prolaktin vigyáz arra, hogy ne terhelődjön túl az édesanya szervezete azzal, hogy van egy szoptatós csecsemője és még egy babát is ki kell hordani mellette. Persze vannak kivételek. A szervezeted tudja mikor állsz rá készen, ne erőltesd.
Ez meg csak saját vélemény, hogy ilyenkor nagyon sok odafigyelést és törődést, 24 órás ügyeletet igényel egy kisbaba, add meg ezt neki, és csak utána vállalj 2-at.
Nem ítélek el senkit, aki nem így csinálja, de én szeretném, ha mindkettő gyermekemmel meg lenne az az 1 évnyi "gyermekágyi" kapcsolat. És ezt a 2.-nál csak akkor lehet, ha az első már kicsit nagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!