Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy is van ez pontosan? Több...

Hogy is van ez pontosan? Több tüsző érik meg és csak egy reped meg?

Figyelt kérdés
Nekem a bal oldali petefészkemben látott az orvos a 9. ciklusnapomon egy 11*12 cm-es tüszőt. Akkor a jobb oldaliban már ne is fog nőni? Nem teljesen tiszta, elmagyaráznátok!
2009. okt. 16. 09:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%

Ha több tüsződ érik meg,csakis egyetlen --általában--egyetlen tüsző repe meg,amelyik a domináns tüsző.A rendes nagysága 18-24mm-es között mozog.

Nekem is ebben a ciklusomban 1-1 tüszőt látott a doki mindkét oldalt.Örülnék neki ha az egyiket egy pici spermium megtermékenyítette volna--mert jövőhét csüt-re nem várom.

2009. okt. 16. 10:01
 2/11 A kérdező kommentje:
köszönöm :) és kívánom, hogy úgy legyen!
2009. okt. 16. 10:07
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Ha netalán több petesejt is kiszabadul a tüszőből,akkor jön létre az ikerterhesség.Az sem lehetetlen:))
2009. okt. 16. 14:22
 4/11 anonim ***** válasza:
25%

Első vagyok!Köszi a jó kívánságot.

Viszont nem értem a kedves második válaszoló megogalmazott válaszát:(Írja ,hogy a tüszőből kiszabadul a pete...hmmm,furi mert a tüsző és a pete egy és ugyanaz a fogalom.A tüszőrepedés az azt jelenti,hogy a petefészekből lökődik ki a pete!Tehát nem a tüszőből jön ki a pete:)És ikerterhességről akkor beszélünk,amennyiben a petefészekből egynél több DOMINÁNS pete(tüsző) löködik ki,és azok megtermékenyítésre kerülnek.Ezt a terhesség a kétpetéjű ikrek esetén fordul elő!

Bocsi,de én ezt dokitól tudom,mert 2 tüszőt látott nálam is.

2009. okt. 16. 15:09
 5/11 anonim ***** válasza:
80%
Kedves utolsónak nincs igaza,ugyanis a tüsző egy kis zsákocska,amiben a petesejt van,tüszőrepedéskor ez a pirinyó zsákocska pered meg és szabadul ki belőle a tüsző. Kedves utolsó ajánlom figyelmedbe Lans Hamberger genetikus Gyermek születik c.nagyon csodálatos könyvét!
2009. okt. 16. 16:09
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
utolsó vagyok elírtam:tehát a tüsző az egy pici zsákocska,tulajdonképp a petesejt külső burka,és ahogy ez megreped,kiszabadul belőle a petesejt.A petevezetékbe már a petesejt érkezik,a petefészekben marad lebegve tovább a tüsző,majd hozzátapad a petefészek falához .A többi gyönyörűen és érthetően le van írva és 2000x es nagyításban színes képek is vannak róla.Tessék elolvasni és minden fogalom helyére kerül :))
2009. okt. 16. 16:13
 7/11 anonim ***** válasza:
72%

uccsó vagyok nos:egy egészséges nő petefészkében havonta egytüsző reped meg.A tüszőérés folyamán egyre több tüsző érik,ám csak egy marad meg közülük,mégpedíg az amelyik a leggyorsabban fejlődik.Ennek a tüszőnek az átmérője az utolsó menstruáció utáni második héten eléri a 2 cm-ert vagy ennél is nagyobb lehet,a belsejében pedíg ott szunnyad a megtermékenyítésre alkalmas petesejt.Amikor a tüsző megreped,a benne foglalt 10-15 ml-nyi folyadék,és vele a több millió ösztrogént termelő sejt kiáramlik.A mirigyes zsákocska értékes tartalmát,vagyis magát a petesejtet ekkor is körbeveszi a védelméért és táplálásáért felelős ezer meg ezer sejt.A tüszőből kiszabadult petesejtet elkapják a petevezeték nyúlványai és lassan terelni kezdik a petevezetékben.A zsákocska a tüsző a megrepedést követően összeesik,közepén látható az a nyílás ahol a petesejt kiszabadult.Feladata nem ér véget a tüszőnek mert sárgatestté válik,sejtjei hozzáfognak a progeszteron termeléshez.

Nos aki azt írta,hogy a tüsző és a petesejt egy é ugyan az,az valahogy nagyon nem érti a női test működését,vagy ha az orvosa mondott hülyeséget..hát akkor én visszavenném a diplomáját.

2009. okt. 16. 16:30
 8/11 anonim ***** válasza:
73%

Igen két tüszőt látott nálad,vagyis a két tüsző közül csak az egyikből szabadul ki a petesejt,ahogy írtam abból amelyik gyorsabban fejlődik.

(eü.diplomám van nekem is)

2009. okt. 16. 16:34
 9/11 anonim ***** válasza:
72%
még valami hogy teljesen képben legyetek: csak egyetlen petesejt szabadul ki a legérettebb tüszőből,ha netán mégis két tüsző érik nagyra és két petesejt szabadul ki,akkor a két petesejted két spermium fogja megtermékenyíteni,ebből lesznek a képetéjű ikrek.Ha viszont egy petesejten sikerül egyszerre két spermiumnak átfúrnia magát,akkor ebből lesznek az egypetéjű ikrek. Remélem most már minden tiszta és világos a fejetekben a tüszőrepedésről:)
2009. okt. 16. 17:26
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
én csak most csatlakoztam és teljesen világos! köszönjük. :)
2009. okt. 17. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!