Hogy is van ez pontosan? Több tüsző érik meg és csak egy reped meg?
Ha több tüsződ érik meg,csakis egyetlen --általában--egyetlen tüsző repe meg,amelyik a domináns tüsző.A rendes nagysága 18-24mm-es között mozog.
Nekem is ebben a ciklusomban 1-1 tüszőt látott a doki mindkét oldalt.Örülnék neki ha az egyiket egy pici spermium megtermékenyítette volna--mert jövőhét csüt-re nem várom.
Első vagyok!Köszi a jó kívánságot.
Viszont nem értem a kedves második válaszoló megogalmazott válaszát:(Írja ,hogy a tüszőből kiszabadul a pete...hmmm,furi mert a tüsző és a pete egy és ugyanaz a fogalom.A tüszőrepedés az azt jelenti,hogy a petefészekből lökődik ki a pete!Tehát nem a tüszőből jön ki a pete:)És ikerterhességről akkor beszélünk,amennyiben a petefészekből egynél több DOMINÁNS pete(tüsző) löködik ki,és azok megtermékenyítésre kerülnek.Ezt a terhesség a kétpetéjű ikrek esetén fordul elő!
Bocsi,de én ezt dokitól tudom,mert 2 tüszőt látott nálam is.
uccsó vagyok nos:egy egészséges nő petefészkében havonta egytüsző reped meg.A tüszőérés folyamán egyre több tüsző érik,ám csak egy marad meg közülük,mégpedíg az amelyik a leggyorsabban fejlődik.Ennek a tüszőnek az átmérője az utolsó menstruáció utáni második héten eléri a 2 cm-ert vagy ennél is nagyobb lehet,a belsejében pedíg ott szunnyad a megtermékenyítésre alkalmas petesejt.Amikor a tüsző megreped,a benne foglalt 10-15 ml-nyi folyadék,és vele a több millió ösztrogént termelő sejt kiáramlik.A mirigyes zsákocska értékes tartalmát,vagyis magát a petesejtet ekkor is körbeveszi a védelméért és táplálásáért felelős ezer meg ezer sejt.A tüszőből kiszabadult petesejtet elkapják a petevezeték nyúlványai és lassan terelni kezdik a petevezetékben.A zsákocska a tüsző a megrepedést követően összeesik,közepén látható az a nyílás ahol a petesejt kiszabadult.Feladata nem ér véget a tüszőnek mert sárgatestté válik,sejtjei hozzáfognak a progeszteron termeléshez.
Nos aki azt írta,hogy a tüsző és a petesejt egy é ugyan az,az valahogy nagyon nem érti a női test működését,vagy ha az orvosa mondott hülyeséget..hát akkor én visszavenném a diplomáját.
Igen két tüszőt látott nálad,vagyis a két tüsző közül csak az egyikből szabadul ki a petesejt,ahogy írtam abból amelyik gyorsabban fejlődik.
(eü.diplomám van nekem is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!