Van összefüggés a teherbeesési súly és a között, hogy mikor érzed mozogni a babát?
42 kg-mal estem teherbe, a 12. héten már éreztem a babát. A szonográfus azt mondta, hogy mivel nem nagyon van zsírréteg a hasamon, simán előfordulhat, hogy ilyen korán érzem.
Szóval biztosan van összefüggés.
Szerintem meg nincs. A babát belülről érzed, így nem számít, kívül mennyi a zsír.
1. babámat kb 70 kg-san 18. héten, 2. babámat 95 kg-san 14. héten, 3. babámat 100 kg-san pedig a 12. héten éreztem.
A túlsúly inkább azt befolyásolja, hogy külső ember, pl apa mikor érzi a mozgásokat.
Én is sajnos túlsúllyal estem teherben 177cm és 95kg voltam, anélkül hogy ebből bármi problémám lett volna (mint pl.: magas vérnyomás, cukorbetegség, vizesedés). Nem ment el az étvágyam, nem volt hányinger, sem hányás, sem egyéb és mégis eleinte fogytam. Végül szülés napján kb 102 kg voltam, és a kórházból hazaérvén újból 95. A babát nagyon korán éreztem elejétől kezdve sokat jártam pisilni. Most nagy hirtelen nem tudom, hogy melyik héten kezdtem érezni a tényleges mocorgást,de valahogy a 18-20 körül lehetett, de ne aggódj ha egyszer a rugásokat érezni kezded onnantól már nem múlik el :-) Nekem a babám ráadásul sokat csuklott is, az is nagyon mókás volt:-)
Hüvelyi úton, azaz természetes úton szültem meg a fiam, mindössze alig 3 órát töltöttem a szülőszobán, mivel annyira elbagatellizáltam a tágulási szakaszt, hogy még be se nagyon akartam menni, ha a férjem nem beszél rá, akkor még el sem indultunk volna :-) Kisfiam 52cm és 3340g jött a világra. Én sem úgy terveztem hogy ekkora súllyal legyek terhes de végül így alakult, és még sem lett egyiküknek sem semmi baja, szóval ezen már utólag te se agyalj, ha meg nem lenne rendben valami azt az Uh látnák és jeleznék feléd. Meg az a csikizés már az hogy érzed, aztán ahogy nő egyre szembetűnőbb lesz :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!