Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikortól lehetséges a teherbee...

Mikortól lehetséges a teherbeesés?

Figyelt kérdés
Egy hete hagytam abba a fogamzásgátló szedését 8 év után. Nem tudom, hogy most (elviekben) azonnal lehetséges a terhesség, vagy kell a szervezetnek idő? Tudom, hogy egyénfüggő és sokszor tanácsolják is, hogy várjon az illető pár hónapot, mások szerint ez felesleges. Holnap megyek nőgyógyászhoz, de Ausztriában élünk és egyelőre csak bízni tudok benne, hogy a nyelvtudásommal ilyen helyen is boldogulok :) Így most még titeket kérdezlek!
2013. jún. 9. 21:56
 1/6 anonim ***** válasza:

2 elmélet van:

1. A fog.gátlónak több hónap kell, mire kiürül és teherbe tudsz esni.

2. Más vélemények szerint abbahagyás (vagy pusztán 1-2 szem kihagyása) után sokkal nagyobb az esély a terhességre, mint egyébként, mert az addig leállított peték gyorsan megérnek.

Mindkettőt dokitól hallottam. Az igazság... hát nem tudom. :)

Nekem amúgy azt ajánlotta a doki, hogy pár hónapot védekezzünk másképp, de hozzátette, hogy ha mégis becsúszik a baba, nem kell elvetetni, nem árt neki a gyógyszer.

2013. jún. 9. 22:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Üsd be a böngészőbe:ovulációs kalkulátor.Ez egy átlagos számítás.Személyenként eltérhet,de én ezt használtam és nekem bevált.:-) 2X is
2013. jún. 9. 22:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Az en dokim azt mondta hogy nyugodtan teherbe eshetek, nem lesz semmi bajom es a babanak sem, mivel ezek a fogamzasgatlok nem tartalmaznak anny hormont mint regen.
2013. jún. 9. 22:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Mindenkinél teljesen más. Sajnos nekem felborult a hormonszintem.. ezt onnan tudom, hogy 1 évet vártunk a kisfiamra.. és 6 hónap sikertelenség után mentem el orvoshoz, vagyis meddőségi szakemberhez. Nem bíztam a véletlenre! Így is mire kivizsgáltak, kaptam gyógyszert és az hatott, eltelt ismét 6 hónap, tehát összesen 1 év.. Most 4 éves a manó.

Én csak azt tanácsolom, hogy ha nem jön össze 4-5 hónap mulva nem árt a kivizsgálás, mert nagyon pici dolgon is múlhat ha nem jön a baba..

2013. jún. 9. 22:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Második vagyok.A hosszabb magyarázatod valahogy elkerülte a figyelmem és csak a kérdésre válaszoltam.Bocsánat.
2013. jún. 9. 22:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Én 10 évig szedtem folyamatosan a gyógyszert. Nekem azt tanácsolta az orvosom, hogy 2-3 hónapot várjunk a próbálkozással. 3 hónapot vártunk, aztán egyből megfogant a kisfiunk.
2013. jún. 9. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!