Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Testvérrivalizálás gyermekügyben?

Testvérrivalizálás gyermekügyben?

Figyelt kérdés
Nővérem a 30-as évei végén jár. Nem jön össze náluk a baba, orvosilag minden rendben mindkettőjüknél. Az egész család erre a témára koncentrál. Mit egyen tesóm, mit ne tegyen. Sajnálom szegényt, mert látom, sok ez neki. Igyekszem támogatni. Nálunk is szóba került a gyermekvállalás. Valahogy úgy érzem, míg nővérem nem terhes, nekem sem illik. Tudom, ez így hülyeség. Mégis. Mikor édesanyámnak említettem, hogy lassan, valószínű, idén mi is belvágunk a témába. Annyit mondott: De nem most, remélem. Vagy valami hasonlót. Testvérem, mikor gyermekvállalásról beszél meg sem hallja, hogy mi is tervezzük a dolgot lassan. Olyan furán, mellőzve érzem magam. Persze a dolog magánügy, nem kell közkinccsé tenni, kérdezősködni, kíváncsiskodni, vagy drukkolni. De mégis, mintha úgy érezném, azt szeretnék, ha először nővéremnél sikerülne be a baba. Én is szeretném, hogy végre boldog legyen, de azért nekem nem kell várni. Ugye? Külön árnyalja a dolgot, hogy külföldön élünk mind, nővérem nem beszéli jól a nyelvet. Nekem kellen informálódnom, hogy megy itt a terhesgondozás, milyen a támogatási rendszer. Mivel engem is érdekel a dolog, temészetesen utánajárok, ám valahogy úgy érzem, az én feladatom ebben segíteni nekik. Lehet, kissé zavaros a leírás, de én magam is össze vagyok zavarodva. Ugye nem baj, ha először esetleg én leszek terhes, nem ő? Mit fog szólni hozzá a családom?
2013. jún. 2. 16:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Bocs, de az élet nem igazságos. Most ha neked lesz valami halálos betegséged, akkor előbb kinyírja magát, mert úgy igazságos, hogy idősebb révén előbb haljon meg????

Mi van ha neki egyáltalán nem jön össze a baba?

Sajnálom én is, ha valaki tényleg szeretettel várna egy picit és nem lehet, de te akkor vállalj gyereket, amikor te és a párod készen álltok rá. Érthető, ha ez neki rosszul esik majd, még jobban elszomorítja, de ezt neki kell feldolgoznia.

2013. jún. 2. 16:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Érthető az aggodalmad, de nem élhetünk egy másik személy árnyékában. Nem vagyunk egyformák, s arról sem mi döntünk, kinek mit dob a gép.

Ha elérkezettnek látod az időt a babavállalásra, hát mindent bele!

A családodban jelentkező esetleges ellenérzések (ha lesznek), nem tarthatnak sokáig.

2013. jún. 2. 16:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne érezd szarul magad! A te terhességednek semmi köze nem lesz a tesódhoz!

Eléggé kiakasztó, hogy a tesód problémája ilyen szinten kihat rád! Ne hagyd, hogy ez a dolog belefolyjon a ti kis családtervezésetekbe!

2013. jún. 2. 17:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Tudom hogy ez így nagyon önzően hangzik, de az embernek elsősorban azt kell figyelembe vennie, hogy mi a saját érdeke.

Ha te minden szükséges lelki vagy egyéb támogatást megadsz a nővérednek, és ahogy olvasom, ezt a családtól is megkapja, akkor nem hinném, hogy a saját családodat alá kellene rendelned az övének.

2013. jún. 3. 07:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!