Szertkezés közben is megrepedhet a tüsző?
igen nagyon ritkán, hirtelen heves érzelem hatására, ami lehet negatív vagy pozitív. ( háborúból hazajövő katona feleségénél például, vagy nemi erőszak áldozatánál a negatív erős érzelmek miatt)
De ha lenne praktikája akkor mindenki alkalmazná, nem ????
Kérdés:
Egy természetes családtervezésről szóló könyvben azt olvastam, hogy spontán tüszőérés nem létezik abban a formában, hogy pl. egy óra leforgása alatt megtörténhessen, mert a pete érése egy folyamat, ami min. 1-2 napot igénybe vesz, ennélfogva a tüszőéréssel kapcsolatos változások időben észrevehetők. Igaz-e ez a megállapítás?
Válasz:
Igaz. A pete fejlődése és érése még ennél is hosszabb idő. Érésközelben fordulhat elő spontán tüszőrepedés pl. együttlét hatására. A tüsző a mentsruációs ciklus újraindulásakor kezd el fejlődni, ez ultrahangon is nyomon követhető és általában a vérzés megjövetelétől számított 14. nap körül van a peteérés. Ha több tüsző indul fejlődésnek, ettől eltérő időben is előfordulhat spontán tüszőrepedés.
Dr. Nagy László
Köszi nektk!Hasznos volt!
Amúgy meg hiába is repedne meg a tüszőm,mert csak ma vagyok a 13.-ik cn-on,(29naposak a ciklusaim),és csak 4,1mm-es a méhnyálkahártyám:(Szóval nem tudna szegényke beágyazódni:(vagy az még vastagodhat?
Nekem a ciklusom 5. napján lett egy spontán pé-m erős orgazmus hatására.Meg is fogantam:)
17 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!