Megrepedhet mind2 tüsző?
Figyelt kérdés
Voltam orvosnál, és mindkét petefészkemben látott érő petesejtet. Ebben az esetben csak az egyik oldalon történik tüszőrepedés, vagy előfordulhat, hogy először az egyik, majd a másik reped meg? Talán buta kérdés, de azt hittem túl vagyok az ovun, de ma is ovu fájdalmam van, csak a másik oldalon.2009. nov. 10. 10:15
1/6 anonim válasza:
Általában egyszerre több tüsző érik, de csak egy reped meg, a domináns tüsző. A petesejtek között épp olyan verseny van a megtermékenbyülésért, mint a hímivarsejtek között.
2/6 anonim válasza:
Ja, ha viszont 2 tüsző reped meg, akkor abból kétpetéjű ikrek lehetnek.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!
Ha viszont mindkettő megreped akkor annak egyszerre kell megtörténnie?
2009. nov. 10. 10:29
4/6 anonim válasza:
Ha mindkettő megreped akkor az egyszerre történik, mert a hormon mindkettőre egyszerre hat. Elég ritka viszont, hogy mindkét tüsző ugyanabban a stádiumban van. Elég egy kis eltérés, és csak egy fog megrepedni, mert a másik nem fog reagálni a hormonra.
5/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! Akkor esetemben vagy megrepedt már az egyik, vagy most fog mindkettő. Egyébként mindkét petefészkem 1 mm eltéréssel ugyanakkora volt, és mindkét pete pontosan ugyanakkora méretű.
2009. nov. 10. 11:11
6/6 anonim válasza:
Egyszerre kell,hogy megrepedjen,és általában egyszerre is történik a megtermékyenyülés ha pl.2 domináns tüszőről beszélünk.Ilyenkor nagyban szerepet játszanak a hormonok.
Én még nem hallottam olyat,hogy tegnap volt egy tüszőrepi,holnapután meg a másik tüszőrepi...akkor az ikrek 2-3 nap különbséggel születnének,ez meg ugye lehetetlen--vagyis én nem hallottam még ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!