Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megrepedhet mind2 tüsző?

Megrepedhet mind2 tüsző?

Figyelt kérdés
Voltam orvosnál, és mindkét petefészkemben látott érő petesejtet. Ebben az esetben csak az egyik oldalon történik tüszőrepedés, vagy előfordulhat, hogy először az egyik, majd a másik reped meg? Talán buta kérdés, de azt hittem túl vagyok az ovun, de ma is ovu fájdalmam van, csak a másik oldalon.
2009. nov. 10. 10:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Általában egyszerre több tüsző érik, de csak egy reped meg, a domináns tüsző. A petesejtek között épp olyan verseny van a megtermékenbyülésért, mint a hímivarsejtek között.
2009. nov. 10. 10:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja, ha viszont 2 tüsző reped meg, akkor abból kétpetéjű ikrek lehetnek.
2009. nov. 10. 10:20
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

Ha viszont mindkettő megreped akkor annak egyszerre kell megtörténnie?

2009. nov. 10. 10:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha mindkettő megreped akkor az egyszerre történik, mert a hormon mindkettőre egyszerre hat. Elég ritka viszont, hogy mindkét tüsző ugyanabban a stádiumban van. Elég egy kis eltérés, és csak egy fog megrepedni, mert a másik nem fog reagálni a hormonra.
2009. nov. 10. 10:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! Akkor esetemben vagy megrepedt már az egyik, vagy most fog mindkettő. Egyébként mindkét petefészkem 1 mm eltéréssel ugyanakkora volt, és mindkét pete pontosan ugyanakkora méretű.
2009. nov. 10. 11:11
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyszerre kell,hogy megrepedjen,és általában egyszerre is történik a megtermékyenyülés ha pl.2 domináns tüszőről beszélünk.Ilyenkor nagyban szerepet játszanak a hormonok.

Én még nem hallottam olyat,hogy tegnap volt egy tüszőrepi,holnapután meg a másik tüszőrepi...akkor az ikrek 2-3 nap különbséggel születnének,ez meg ugye lehetetlen--vagyis én nem hallottam még ilyet.

2009. nov. 10. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!