10 napja derült ki ,hogy aTSHm 2.8,azonnal kaptam rá Letroxot,9 napja szedem,a múltkor a doki ultrahang alapján pontosan megmondta a peteérésem idejét,együtt is voltunk.Vasárnapra nem várom,ma éjjel olyan erős görcsre ébredtem,amilyen soha nem szokott lenni mensi előtt,aztán reggel mintha elvágták volna.A cicim sem fáj,pedig előtte iszonyatosan szokott.Reménykedhetek? :(
A TSH-m 11, az antiTPO -m 414 az fT3 és fT4 normál tartományban volt 09.hóban. Autoimmun PM alulműködést diagnosztizált. Kaptam rá Letrox-ot. 2 hétig kell 25-öt, majd 6 hétig kell 50-et szednem az endo dokim szerint. Babát szeretnénk, az orvos 1-2 közötti TSH javasol hozzá. 1 hete szedem a 25-öt, különösebb mellékhatást nem tapasztaltam. Talán annyi, hogy (nem tudom a Letroxtól-e) de egy héttel korábban 28 nap helyett 22 napra jött meg. 7 hét múlva megyek konrollra. Megírom az eredményt, hátha segít majd egyszer valakinek a bejegyzésem. Remélem hasonló pozitív bejegyzést tehetek én is hamarosan.
2014. okt. 17. 13:10
12/17 anonim válasza:
2014.10.17-i vagyok. 4 hete szedem a Letroxot. A TSH-m 11-ről 7,9-re csökkent. A T3-m a múltkori alsó határhoz képest nőtt, szépen beállt középértékre. Nem tudom hatott-e a Letrox a koleszterinre (mivel úgy tudom összefüggés van a koleszterinszint és a TSH között) de a koleszterinem is javult. 3 hét múlva megint megyek vérvételre, megírom annak az eredményét is :-) Sajnos a baba még nem jött.
2014. nov. 12. 08:25
13/17 anonim válasza:
uccsó,emelni kéne a gyógyszeredet,a dokid nem mondta? Legalább 25-tel.
2014. nov. 12. 20:29
14/17 anonim válasza:
Igaza van az előzőnek emelni kell az adagot, 7,9-el nem próbálkoznék babával. Nekem 4,8-al volt elhalt terhességem pedig a fogantatáskor 0,4 volt. Három hét alatt ennyit emelkedett. Talán hasznos lehet mindenkinek: hogy akinek alul működése van és pozitív a teszt emelni kell a gyógyszert, mert a baba fejlődéséhez több hormon kell, a gyógyszer pedig csak 3 hét múlva hat. A teherbe eséshez 1-1,5 körüli érték kell és ezt kell tartani a terhesség alatt főleg az első 12 hétben , mert a baba pajzsmirigye ekkor alakul ki.
2014. nov. 14. 16:00
15/17 anonim válasza:
Köszi a hozzászólásokat. Sajnos sejtem,hogy ilyen értékkel még nem jöhet a baba, vetélést pedig végképp nem szeretnék. Dec. elején megyek dokihoz.Biztos adagemelés lesz a vége, de úgyis megírom, ahogy ígértem.
2014. nov. 17. 14:11
16/17 anonim válasza:
simán megemelheted magadnak a doki is csak azt fogja csinálni.
2014. nov. 18. 08:15
17/17 anonim válasza:
Igazad volt, emelte a doki az adagot napi 1 szemre. Mivel négy hét alatt 7,9-ről csak 6,9-re ment le. Majd meglátjuk 6 hét múlva. Viszont azt mondta hogy próbálkozhatunk. Szedjek szelént, folsavat, és D vitamint.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.