Kedves Duphaston szedők, ha nincs baba biztos megjön?
én utrogestant szedtem napi 1-et (az is progeszterontartalmú), s megjött, mikor nem voltam terhes.
23hkm
Elvileg ha nem vagy terhes, akkor meg kellene jönnie.
A ciklus első felében az ösztrogén előkészíti a nyálkahártyát (vastagítja), majd a ciklus második felében a petesejt helyén képződött sárgatest progeszteront termel, ami alkalmassá teszi a nyálkahártyát a megtermékenyített petesejt befogadására.
Tehát a progeszteron hormon felelős azért, hogy ne jöjjön meg a menzesz. Ha lecsökken szintje (mert nem volt megtermékenyítés és a sárgatest elpusztul), akkor megjön a vérzés.
(A fogamzásgátló tabletták is azért okoznak a szünetben megvonásos vérzést, mert a bogyó szedésével progeszteront viszünk be szervezetbe, majd a megvonás hatására a nyálkahártya lelökődik.)
A Duphaston gyakorlatilag progeszteron hormon. Amíg szedi az ember, addig nem kellene megjönnie a vérzésnek.
Ha terhes, akkor abbahagyás után sem, mivel a terhességi sárgatestté alakult sárgatest tovább termeli a progeszteront, így annak a szintje nem csökken le.
Ha nem vagy terhes, akkor viszont az abbahagyás után pár nappal, mikor a hormon kiürül, megjön a vérzés.
Akkor nem jön meg, ha előtte nem volt megfelelő ösztrogénhatás.
én vagyok, aki 1 utrót szedett.
amikor terhes lettem, egyáltalán nem szedtem, csak miután kiderült, akkor írta fel a doki, mert már volt egy vetélésem.
23 hkm
Hát fentieket cáfolnám. Bár már régi bejegyzés, de ahogy idetévedtem, más is idetéved.
Szóval attól hogy valaki progeszteront szed, meg fog jönnie a menstruációja, ha nem terhes, csak max. nem olyan erősen.
Én hónapokig szedtem mióma műtét előtt és után is, mert nagyon erősen véreztem, és az műtét időpontom még odébb volt. Ezért elég sokat, napi 3× 200-as Progeszteron Exeltis tablettát kellett szednem két hónapig. Majd csökkenteni. Mikor kérdeztem a dokit, hogy akkor ettől most nem fog megjönni, az volt a válasz, hogy de igen, csak nem lesz olyan erős a vérzés, és valóban így volt. Kevesebb volt, de inkább elviselhetőbb számomra, mint kevés. Én a miómától ugyanis úgy véreztem, hogy egy betét 40 perc, max. egy óra és csere. Na ezt lerövidítette 2-3 órás cserékre.
Azóta két inszeminációm volt, nem sikerültek, de mindig kaptam repesztés után progeszteront, 2×100 exeltist szintén, és mindig megjött rendesen, időben, és nem voltam terhes. Mikor megjött, akkor hagytam abba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!