Az IR miért okoz vetélést?
IR-em van, szedem a Mercformint. Úgy tudom, az IR nagyon nagy valószínűséggel vetélést okoz, ha nincs kezelve. De pontosan miért? A magas inzulin valamire hatással van, ami ezt okozza? Ha szedem a Mercformint és nagyjából betartom a diétát, de néha lecsúszik egy-egy nem jó kaja (gyors tészta, süti), akkor is nagy a vetélés kockázata? Nem vagyok még terhes, csak tervezem, csak előtte a diétát még kicsit tökélesíteni szeretném.
köszönöm a válaszokat!
Nálam ez összetett probléma volt, magas tesztoszteron és prolaktin szinttel együtt. Az IR csak egy tünet volt a sok közül. A diétát pedig azért (is) kell tartani, mert megnő a terhességi cukorbetegség esélye várandósság alatt,ami szintén koraszüléshez vezethet. A magzat hasnyálmirigye pedig már az első trimeszter végére működik és úgy tudom, az eltolódott szénhidrát egyensúly az ő inzulintermelésére is hatással van, sajnos.
12hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!