Lehet babás vagyok de nem szedek vitamint mert nem terveztük ugymond. Lehet valami baja ugye nem?
Ne értsetek félre
első babánkat terveztük vitamin stb már 3 éves.
De most ugymond eltévesztettem a peteérésemet és lehet most becsuszott a teso!Ugye nem lesz semmi baja?Kezdjem el szedni a vitamint gyorsan?
Jövöre terveztük a tesot de ha most jön nagyon örülünk..)
Ebbe úgyse lesz SOHA egyetértés van aki szedi és van aki nem. Mindenki döntse el saját magának és kész. DE h most nem szedted előtt tuti h nem lesz semmi gond. Ha nagyon aggódsz és szedni akarod kezd el most nem késtél le semmiről. Nagyon sokat leírták már előttem azt a véleményt amit én is gondolok így nem kezdem el még egyszer :)
3hós kislány anyukája :)
Köszönöm a sok hasznost választ.
Elmentem vettem egy doboz elevitet biztos ami biztos alapon)
Ártani nem árt az biztos.)
De ugy érzem baba van ez egy megérzés a lányomnál is ezt éreztem..)
Majd megirom mi lett izgatottan várom.)
1991 óta ismert, hogy a folsav napi 0,4 mg-os adagjával a velőcsőzáródási rendellenességek 72%-a kivédhető. Mivel ez a mennyiség napi 6 tányér spenótba van benne, amennyit senki nem fogyaszt el napi szinten, ezért van szükség a vitaminokra.
A nyitott gerinc többségét multifaktoriális kóreredetűnek tartjuk, vagyis több gén hibája és környezeti tényezők együttes hatására következik be. Minél nagyobb a hibás gének szerepe, annál súlyosabb a rendellenesség, és annál nagyobb az utódokban az ismétlődési kockázat is.
A nyitott gerinc nyitott formája gyakran már újszülött korban végzetes. Az operált esetek is intézeti kezelésre szoruló súlyosan mozgáskorlátozottak lesznek. Leggyakoribb szövődmények az alsó végtagok bénulása, vizelet-, ill. széklettartási képtelenség, valamint vízfejűség.
Remélem ennek tudatában mindenki elkezdi szedni legalább a folsavat már a terhesség tervezésekor a kisbaba érdekében, mert mire kiderül a terhesség, addigra a velőcső záródása (vagy éppen nem záródása) már befejeződik. Onnantól már tényleg nem a baba miatt kell szedni a terhesvitamint, hanem a kismama érdekében.
Sajnos azt senki sem tudja magáról, hogy vannak-e ilyen hibás génjei, amik a velőcsőzáródási rendellenességért felelősek, ezért érdemes mindenkinek szedni a vitaminokat, mert nagyon súlyos következményei lehetnek a babára nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!