Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van okom attól félni, hogy...

Van okom attól félni, hogy nem tudok majd teherbe esni?

Figyelt kérdés

A párom közölte velem tegnap, hogy 5 év múlva már azt szeretné, hogy két gyerekünk legyen.

Fogamzásgátlót szedek 5 éve, mióta együtt vagyunk, s előtte nem volt mindig rendszeres a menstruációm (volt, hogy 2 hetente jött meg, volt, hpogy 2 hónapig semmi). Annyit hallani róla, hogy akik gyógyszerrel védekeznek, nem esnek teherbe.

Van okom a félelemre?

22/L

2013. máj. 3. 10:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Nincs okod félni:) Mielőbbi babásodást!

39hkm.

2013. máj. 3. 10:01
 2/8 anonim ***** válasza:

"Annyit hallani róla, hogy akik gyógyszerrel védekeznek, nem esnek teherbe."

Ha védekezel, valóban kisebb az esélye, hogy terhes leszel. :) Jó, tudom úgy értetted, hogy ha sokáig szeded, utána nehezen jön össze. De ez is teljesen változó. Én pl. 4 évig szedtem fogamzásgátlót, aztán abbahagytam, és amikor nekiálltunk próbálkozni, az első hónapban megfogant a kislányunk.

Szóval előre no para, csak ne védekezzetek majd. Még fiatal vagy, előre ne görcsölj rá erre a témára.

Ha pedig nem rendszeres a mensit, kérd ki doki tanácsát. De ez még nem gátja a fogantatásnak.

2013. máj. 3. 10:06
 3/8 anonim ***** válasza:
nincs okod félni.6 évig szedtem gyógyszert 3 hónap után jött össze a kislányunk.
2013. máj. 3. 10:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha eleve zavaros volt a hormonháztartásod, és a közeljövőben terveztek babát, érdemes leállni a bogyóról, és megnézni, hogy minden okés-e nálad. (ehhez elég azt megnézni, hogy rendben van-e a ciklusod, van-e peteérés, normális-e a luteális szakasz.) Ha vmi gond van, azt sem a fogibogyi okozza, hanem már eleve nem volt okés a dolog.
2013. máj. 3. 10:54
 5/8 anonim ***** válasza:
a félelem nagyobb akadályozó tényező, mint az általad taglalt körülmények. önmagában ettől még teherbe ehetsz. amúgy, ha tudod, milyen káros mellékhatásai lehetnek a fogamzásgátlónak, akkor miért szeded?
2013. máj. 5. 14:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én 8 évig szedtem a fogamzásgátlót, előtte totál rendszertelen volt a menstruációm. Aztán babatervezés előtt 1 évvel abba hagytam (több időt szerettem volna kihagyni, nem csak 1 hónapot, ahogy a legtöbben). Ebben az egy évben, teljesen beállt 32 naposra a ciklusom. A kisfiam a próbálkozás utáni 2. hónapban összejött.
2013. máj. 5. 14:55
 7/8 anonim ***** válasza:

A fogamzásgátló szedése, semmilyen formában nem gátolja, vagy nehezíti az abbahagyása utáni teherbeesést. Akiknek ilyen problémájuk van/volt, azoknál a fogigátló valószínűleg évekig elfedte az alapproblémát, vagy felerősített korábbi, már meglévő betegségeket, és nem okozta azt.

Ha tudod magadról, hogy rendszertelen volt a mensid, akkor lehet, hogy tablettaszedés előtt ki kellett volna vizsgáltatni az okát. De ha aktuális lesz, mindenképp csináltass egy alapos kivizsgálást.

2013. máj. 5. 21:36
 8/8 anonim ***** válasza:

A tabletta miatt szerintem sem kell aggódnod. Sokan épp az ellenkezőjét állítják, mint amitől te félsz, hogy a tabletta szedés után nagyobb az esély a babára.

Én 9 évig szedtem a bogyókat, majd amikor kitűztük a babaprojekt tervezett idejét, akkor 9 hónappal előtte abbahagytam a gyógyszerszedést, hogy minden visszaálljon eredeti állapotára a szervezetemben és hogy görbe vezetésével megfigyelhessem a testem működését. A kisbabám ezután az első próbálkozós hónapban megfogant.

2013. máj. 6. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!