Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » AB rh NEGATÍV-os kismamának...

AB rh NEGATÍV-os kismamának hogyan segítenek megtartani az első kisbabáját? Vagy törvényszerű hogy meghalljon az első kisbaba, és csak a 2. tól segítenek? (pozitívos apukánál)

Figyelt kérdés

#kismama #AB rh negatívos
2013. ápr. 15. 09:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

biztosan nem hal meg a baba:O

Ha egy Rh-negatív nő Rh-pozitív magzatot hord, úgy Rh-összeférhetetlenség jön létre.

Az első terhességnél nincs gond, mert az Rh-pozitív magzati vér csak a szüléskor kerül be az Rh-negatív anya keringési rendszerébe, mely ezt követően az Rh-pozitív sejtekkel szemben ellenanyagot termel.

A második terhességnél, illetve szülésnél az okozza a problémát, hogy az első szülést követően termelt kész ellenanyag, mely az anyában van, átjut a magzatba. Ha a második magzat is Rh-pozitív, akkor a szülést követően az újszülött besárgul, ödémás és vérszegény lehet. A sárgaság átitatja az agy törzsdúcoknak nevezett fontos központjait, emiatt mozgáskárosodott és értelmi fogyatékos lehet az utód.

Szerencsére mindennek nem kell bekövetkeznie, ha a frissen szült Rh-negatív anyáknak, akik Rh-pozitív újszülöttnek adnak életet, 72 órán belül Anti-D gammaglobulin oltást adnak, mely leköti a magzatból származó Rh-pozitív vörösvértesteket. Így ezek az anyát nem immunizálják, tehát nem termel ellenük ellenanyagot a szervezete, ami a következő magzatot veszélyeztethetné.

2013. ápr. 15. 09:31
 2/10 anonim ***** válasza:
nálam így volt, ahogy az első leírta, 3 gyerekkel. Nem volt gond emiatt egyiknél sem, csak figyelni kell rá. 2. terhességnél a terhesség alatti vérvételeknél külön ráírta a papírra az orvos, hogy nézzék, nem termel-e ellenanyagot a szervezetem.
2013. ápr. 15. 09:42
 3/10 anonim ***** válasza:
Sajnos van olyan eset amikor nem úgy van ahogy az első írja ha pl volt olyan spontán vetélése az anyának amiről akár maga sem tud, mert olyan korai volt, vagy csak erősebb vérzésnek hitte, akkor ugye az élő terhessége már nem az első. Ezért vizsgálják a terhesség alatt többször is az ellenanyag termelődést a vérvételeknél. Így ez sem életveszélyes állapot, de mindenkinek át kell esni a vizsgálaton, még ha elvileg első terhesség is.
2013. ápr. 15. 09:42
 4/10 anonim ***** válasza:
Én A Rh negatív vagyok. volt egy abortuszom, van egy lányom aki szintén A Rh negatív lett és lett egy fiam aki A rh variáns lett. A párom AB rh pozitív. kaptam az abortusz után Anti D-t meg a fiam születése után is AntiD-t. Nézték asszem 4 hetente az anti D-t a véremben nehogy elkezdjen ellenanyagot termelni a szervezetem, de egyiknél sem volt ilyen probléma. Egészséges gyerekeim lettek.
2013. ápr. 15. 09:56
 5/10 A kérdező kommentje:

Csak azért tettem fel ezt a kérdést,mert nekem szeptemberben volt egy missed AB.m(8 hetesen halt meg a babám!Szívleállás)Mint írtam sajnos AB Rh negatívos vérem van!A páromnak pedig pozitívos!Mai napig nem tudtam túl tenni magam a dolgon!Borzalmas volt látni őt mocorogni az UH-n,aztán amikor kiderült hogy meghalt akkor is láttam hüvelyi UH-n!Mai napig elöttem van a kép!Iszonyatos érzés!

Én azt hittem én öltem meg a picikémet!És ez rettenetesen rossz!A műtétem után kaptam ANTI D-t!

Remélem a 2. babámmal majd nem lest baj!(Feltéve ha egyáltalán lesz még 1) :(

Köszönöm a kommenteket!

Aranyosak vagytok!

Linda

2013. ápr. 15. 10:15
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha megkaptad az anti-d-t akkor nem lesz gond,elméletileg.

Próbáld meg elfelejteni ezt a szörnyű élményt! És csak a jóra gondolni!Hajrá!

2013. ápr. 15. 10:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha kaptál antiD-t semmi gond nem lesz!
2013. ápr. 15. 10:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom ami történt veled, de ne aggódj nem lesz semmi baj! Kaptál anti D-t minden rendben lesz.
2013. ápr. 15. 13:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Az elso terhessegnel nem okoz gondot az RH összeférhetetlenség. A másodiknál is csak akkor, ha a gyermek RH pozitív lesz, ezért adnak Anti D-t, illetve abortusz, korai vetélés eseten mindig kap a nő, ha RH negatív. Az elso babát más miatt ment el, semmi koze nincs a vercsoporthoz
2013. ápr. 15. 13:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 0 Rh negativos vagyok,a férjem pozitivos...

Semmi gond nem volt se az első se a többi terhességemmel.

Mikor megszültem kaptam anti D-t és ennyi:)

Ne okold magad,nem azért történt ez!

2 hete kedden szültem és a baba pozitivos lett,apja vére:)

Aznap kaptam anti d-t és meg volt oldva,majd 3 honap mulva kell mennem a véradóba egy vérvételre és ennyi,nyugi,semmi gond nem elsz és ne okold magad!

2013. ápr. 16. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!