Ha duphastont szedek, az csak arra a hónapra teszi rendbe a ciklust, vagy a továbbiakban is rendet tesz?
Kistesót tervezünk,a nőgyógyászom Duphastont irt fel,mert rendeszertelen a mensesem,és ráadásul nincs peteérésem se,ezidáig.Előző mensesem márc.29-én volt ,a multhéten 2x nézték a peteérést de semmi nem volt látható,és most adta ezt a ygógyszert,és ha megjött felirja a clostybegytet.az első terhességemnél is igy volt csak akkor Norculutot szedtem,akkor is alacsony volt a progeszteron szintem.De most a dokim nem csinált ilyen hormonvizsgálatot,és félek elkezdeni most "csak ugy" a gyógyszert.
Kérjem meg hogy küldjön el vagy biztos tudja a dolgát?
Szerintem érdemesebb lenne előbb a ciklust rendbe tenni. Ez a gyógyszer csak tüneti "kezelés", hosszú távon nem oldja meg a problémát. Csak persze egyszerűbb ezt felírni, mint elküldeni vizsgálatokra és kideríteni, hogy mi is az alapprobléma.
Szóval én a helyedben keresnék egy endokrinológust, aki csináltat 3. és 21. napi hormnvizsgálatot és cukorterhelést +inzulinszinteket.
A nőgyógyászok sajnos csak az általad is említett "megoldást" alkalmazzák, ami az alapproblémát nem szünteti meg. (Tapasztalat!)
Szia!
Csatlakozom az első két válaszolóhoz, az okát kéne kideríteni, miért nincs peteérésed. A progeszteron pótlás nem rendezi a ciklust, csak az abbahagyása meghozza a vérzést. Beszedheted nyugodtan, imitálja a peteérés utáni állapotot a szervezetben, nem okoz kárt hormonvizsgálat nélkül sem, de ha valódi megoldást szeretnél, menj endokrinológushoz. A legtöbb nőnél manapság a cukoranyagcsere zavara borítja a hormonháztartást, erre a vérvételre (terheléses cukor + inzulin) pedig csak endodoki adhat beutalót, nődoki nem. Mellesleg értékelni sem tudja, nem az ő szakterülete.
Mielőbbi babásodást kívánok!
Nyilván csak azért adta a Duphastont, hogy legyen egy megvonásos vérzésed, hogy el tudd kezdeni szedni a Clostyt, ami majd jó eséllyel csinál peteérést. Önmagában a Duphaston nem ér semmit, ha nincs ovud, csak vérzésed lesz tőle.
De nem ártana előbb kideríteni, hogy mi bajod is van.
Végül nem kezdtem el szedni a gyógyszert,gondoltam kivárom hogy igy siman megjön e szépen,és közben minden nap csinalok ovu tesztet hatha mutat valamit.a doki latogatasa utani 1 hetig negativ volt végig,utána vartam es végül a ciklus 23. napjan erős pozitiv volt az ovu teszt,még egy másik fajtát is megcsináltam és az is +. szóval most reménykedünk :)
köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!