Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha duphastont szedek, az csak...

Ha duphastont szedek, az csak arra a hónapra teszi rendbe a ciklust, vagy a továbbiakban is rendet tesz?

Figyelt kérdés

Kistesót tervezünk,a nőgyógyászom Duphastont irt fel,mert rendeszertelen a mensesem,és ráadásul nincs peteérésem se,ezidáig.Előző mensesem márc.29-én volt ,a multhéten 2x nézték a peteérést de semmi nem volt látható,és most adta ezt a ygógyszert,és ha megjött felirja a clostybegytet.az első terhességemnél is igy volt csak akkor Norculutot szedtem,akkor is alacsony volt a progeszteron szintem.De most a dokim nem csinált ilyen hormonvizsgálatot,és félek elkezdeni most "csak ugy" a gyógyszert.

Kérjem meg hogy küldjön el vagy biztos tudja a dolgát?

2013. ápr. 14. 07:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemesebb lenne előbb a ciklust rendbe tenni. Ez a gyógyszer csak tüneti "kezelés", hosszú távon nem oldja meg a problémát. Csak persze egyszerűbb ezt felírni, mint elküldeni vizsgálatokra és kideríteni, hogy mi is az alapprobléma.

Szóval én a helyedben keresnék egy endokrinológust, aki csináltat 3. és 21. napi hormnvizsgálatot és cukorterhelést +inzulinszinteket.

A nőgyógyászok sajnos csak az általad is említett "megoldást" alkalmazzák, ami az alapproblémát nem szünteti meg. (Tapasztalat!)

2013. ápr. 14. 08:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább deritsék ki miért nincs peteérérsed. AZ nem a progi hiány miatt van szerintem. Az inkább a beágyazódást befolyásolja. Keress fel egy endokrinológust.
2013. ápr. 14. 09:55
 3/5 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Csatlakozom az első két válaszolóhoz, az okát kéne kideríteni, miért nincs peteérésed. A progeszteron pótlás nem rendezi a ciklust, csak az abbahagyása meghozza a vérzést. Beszedheted nyugodtan, imitálja a peteérés utáni állapotot a szervezetben, nem okoz kárt hormonvizsgálat nélkül sem, de ha valódi megoldást szeretnél, menj endokrinológushoz. A legtöbb nőnél manapság a cukoranyagcsere zavara borítja a hormonháztartást, erre a vérvételre (terheléses cukor + inzulin) pedig csak endodoki adhat beutalót, nődoki nem. Mellesleg értékelni sem tudja, nem az ő szakterülete.

Mielőbbi babásodást kívánok!

2013. ápr. 14. 10:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Nyilván csak azért adta a Duphastont, hogy legyen egy megvonásos vérzésed, hogy el tudd kezdeni szedni a Clostyt, ami majd jó eséllyel csinál peteérést. Önmagában a Duphaston nem ér semmit, ha nincs ovud, csak vérzésed lesz tőle.

De nem ártana előbb kideríteni, hogy mi bajod is van.

2013. ápr. 14. 11:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Végül nem kezdtem el szedni a gyógyszert,gondoltam kivárom hogy igy siman megjön e szépen,és közben minden nap csinalok ovu tesztet hatha mutat valamit.a doki latogatasa utani 1 hetig negativ volt végig,utána vartam es végül a ciklus 23. napjan erős pozitiv volt az ovu teszt,még egy másik fajtát is megcsináltam és az is +. szóval most reménykedünk :)

köszönöm a válaszokat.

2013. ápr. 22. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!