Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szeretnék babát, de amikor...

Szeretnék babát, de amikor oda kerül a sor, akkor meg meghátrálok és félék?

Figyelt kérdés
25 vagyok és már régóta szóban van a baba a párommal, hogy ideje lenne összehozni. Mindketten dolgozunk nekem már 1 éve folyamatos munkaviszonyom van egy olyan munkahelyen, ahonnan elmehetnék gyesre és majd később vissza is vennénk. Ő már 39 (elvált, 5 éve vagyunk együtt) és már szeretné a babát és én is, de valahogy mindig kifogást keresünk, hogy várjuk még és ez az anyagiakra vonatkozik. Átlagosan élünk, minden fizetve van időben (albérlet, reszi), eszünk-iszunk, eljárunk vásárolni és néha kikapcsolódni. Viszont félre rakott pénzünk nincs. Amit keresünk abból jól megélünk 1 hónapban. Mivel párom elvált így a házban a volt felesége maradt a gyerekkel természetesen, és mi meg albérletben lakunk. Igazából mindig azt mondom, hogy ha lesz saját ház, jöhet a baba. Egyszerűen félek így bevállalni, pedig az hogy saját házunk legyen...hát....nem sok az esély, főleg hogy hitelbe nem akarunk belemászni. Mindig úgy terveztem, hogy tudatosan készülünk a babára, de amikor párom mondja hogy nem "száll ki", olyankor megrémülök és mondom neki hogy meg ne próbáld, ehhez az én beleegyezésem kell stb.... A szívem mélyén nagyon vágyom a babára a család is örülne, de az eszem meg nem enged a szívemnek és az érzéseimnek. A múltkor azt mondtam a páromnak hogy igazából úgy vagyok vele hogy majd csak akkor lesz gyerekünk ha majd úgymond becsúszik, mert egyébként 5 éve megszakítással és naptármódszerrel szoktunk csinálni, de mivel nagyon óvatosak vagyunk erre nem hiszem hogy van esély. Erre ő meg azt mondta na akkor majd tesz róla hogy "véletlenül" terhes legyek :) erre én: na ezt ne, ne próbálj meg nem "kiszállni". 1 hete minden reggel hányingerem volt és titkon örültem hogy na most lehet hogy terhes vagyok, de viszont amikor megjött akkor meg megkönnyebbültem. Szakszóval élve 'ambivalensek' az érzéseim. Egyszerűen nem látom a jövőben hogy mikor lesz már végre gyerekünk. Ha megkérdezik mikor lesz már baba, mindig azt mondjuk majd ha lesz saját házunk... Volt már valaki így? (bocs ha hosszú lett)

2013. ápr. 12. 13:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én is igy voltam :)

De a szex hevében nem védekeztünk és nem volt visszaút így...... :) már mindegy :P 26 hetes vagyok!!!!

2013. ápr. 12. 13:27
 2/13 A kérdező kommentje:
Gratulálok! és nem rémültél meg rögtön utána hogy most mi lesz? mit éreztél amikor kiderült hogy jön a baba?
2013. ápr. 12. 13:28
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
"Szakszóval élve 'ambivalensek' az érzéseim. " -azt hiszem, ez mindenkinél így van- örül is, nem is akarja is, nem is- az újtól való szorongás miatt. Mert a baba születésével egy anya és egy apa is születik és születni nehéz, fájdalmas dolog.. Engedd, hogy a szép szerelem feletted legyen, beborítson hatalmával!ne akard a te racionális tudatodba beszorítani ezt a nagy érzést. Amit a szíved mélyén érzel, az az igazság.
2013. ápr. 12. 13:36
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi :) a legfőbb félelmem mégis az hogy nincs saját házunk, nincs egy biztos pont, ahol lakhatunk. Tudom h butaság emiatt nem bevállalni, de mégis olyan nehéz.
2013. ápr. 12. 13:42
 5/13 anonim ***** válasza:
76%
Szó,szó, szó,kifogás, nyafogás - ne akarj a szerelemnél nagyobb lenni.
2013. ápr. 12. 13:53
 6/13 anonim ***** válasza:

Csinálj egy számítást, hogy alakulna a bevételetek ha te gyest vagy gyedet kapnál családi pótlékkal. Puhatold ki, mennyi plusz költséget jelent egy új családtag ismerősi körben. (azért ismerősi körben, mert ott lesz szemmel látható összehasonlítási alapod). Járnál-e terhesen magándokihoz, ami megint plusz pénzzel jár, vagy megbíznál a szakorvosi rendelő orvosaiban, akiknek nem kell pénzt adni a vizsgálatért.

De valószínű a párod is akarja titkon, ha már tett rá utalást.

Az sem egy elvetemült dolog, ha megnézed, milyen áron kapsz hitelt a hőn áhított csalási házra. Lehet hogy felesleges arra várni, utána megy a törlesztés miatt lesz az ember élete nyomaszató.

2013. ápr. 12. 14:29
 7/13 A kérdező kommentje:
igen ez az a hitellel meg az a gond, hogy kitudja milyen magasra emelkedik a törlesztő részlet...
2013. ápr. 12. 14:41
 8/13 anonim ***** válasza:
Mi is albérletbe nevelünk gyermeket, és még milyen sokan. Ha saját lakást megvártam volna, akkor sosem szülnék. Mi nem tervezünk lakást venni egy hamar az biztos, hogy aztán elvigye a bank, mert tudom fizetni a törlesztőt. Én azt mondom, hogy vágjatok bele. A mai világban, olyan hogy biztos pont nincs. Félre rakott pénzünk nekünk sincs. Volt egy pénz a baba dolgaira, de szinte mindent használtan vettünk. Nagyon boldogok vagyunk, már szóba került a második gyerkőc is.
2013. ápr. 12. 17:53
 9/13 anonim ***** válasza:
17.53 vagyunk. Mindenünk megvan ami szükséges, kisfiam is mindent megkap. Nem éhezünk, átlagosan élünk.
2013. ápr. 12. 17:54
 10/13 anonim ***** válasza:
kocsink is van, ami hitelmentes.
2013. ápr. 12. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!