Anorexia miatt lehetek meddő?
Figyelt kérdés
15 éves vagyok, ezt a kérdést most nem azért írtam ide.. de kigyógyultam :) 60 kiló vagyok ismét és tök jó alakom van , viszont a menstruációm már egy éve elmaradt, fél éve gyógyszerrel sikerült visszahozni és szedtem rá egy csomó mást is. félek hogy elrontottam az életem ,pár hete volt barna folyásom és szokott is lenni de ez nem az. az orvos nem mondott semmit.. csak hogy nincs cisztám most akkor meddő vagyok?:(2013. ápr. 10. 20:57
1/4 anonim válasza:
Szerintem igen, meg van rá az esély, de legalábbis biztos, hogy nehezen lesz miatta gyereked. De ha sikerül normális ciklusba visszahozni a peteérésedé és rendesen étkezel, nem gyengíted le a szervezeted, akkor még biztos lehet gyereked:)
2/4 anonim válasza:
Az anorexia nagyon gyakran vezet (sajnos) meddőséghez (meg ezer másféle betegséghez, pl csontritkulás, de ez itt nem számít). Még akkor is, ha a ember kigyógyult beőle. Főleg, ha most vagy 15, ez kamasz éveid elején lehetett nagyon, amikor pedig fejlődésben voltál nagyon, így a szeveid sem tudtam megfelelően kifejlődni....
3/4 anonim válasza:
Mivel 15 éves vagy és ha nem csinálsz ilyet többé akkor még lesz esélyed van akinek 15évesem még be sem áll a ciklusa. Beteges éhezés helyett sportolj és étkezz egészségesen. Az anorexiába bele lehet halni gondolom nem mondtam újat. A szervezet regenerálódik ha nem bántják. Az meg majd felnőtt korban kiderül h.mit ártott neked ez a betegség, de ezen ne agyalj még inkább azon járjon a fejed h.ne ess vissza.
4/4 anonim válasza:
15 éves vagy, még valószínűleg nem állt be a hormonháztartásod rendesen. Ha pár éven belül nem rendeződik a dolog, keress fel egy másik orvost. Nekem 16 évesen volt 15 évesen volt 1 év kimaradás a mensiben, nem voltam anorexiás, aztán egyszercsak megjött, elkezdtem fogamzásgátlót szedni 2-3 évig, majd abbahagytam pár évre, és spontán teherbe estem 42 kilóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!