Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit szedjek, ha teherbe...

Mit szedjek, ha teherbe szeretnék esni?

Figyelt kérdés
az orvosom szerint nem kell szednem még semmit, de ez engem nem nyugtat meg maximálisan... Se vitamint, se semmit ne szedjek? Vagy valamit, ami segíti a fogantatást?
2013. ápr. 7. 09:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
Nekem csak terhességi vitamint ajánlott mielőtt teherbe estem volna. Mikor kezdenétek próbálkozni. Kívánom, hogy sikerüljön úgy mint nekünk. Első és egyetlen alkalom :-)))))
2013. ápr. 7. 09:45
 2/12 anonim ***** válasza:

Folsavat elég, ha megfogant a baba. Akkor viszont napi 2 db-ot, a 12.hétig fontos.

Vitaminokat szedhetsz, de az nem segíti elő, viszont erős lesz az immunrendszered, és egészséges leszel.

2013. ápr. 7. 10:43
 3/12 A kérdező kommentje:
Méhpempőt eszünk a párommal együtt. Az első és harmadik válaszolónak nagyon köszönöm a segítő válaszát és a jókívánságokat is. :) A második válaszolóra pedig nem tudok és nem is akarok reagálni... :)
2013. ápr. 7. 11:14
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Vitamint, ásványi anyag tablettát, méhpempőt. A vitamin igenis elősegíti a teherbeesést. Halolajat, ha megfogant a pici, az első kb. 3 hónapban nem ajánlatos szedni, utána viszont pozitívan hat a baba idegrendszerének fejlődésére.

Nekem úgy van 2 gyermekem, hogy elméletileg nem is lehetne... 2009-ben született az első gyerkőc, majd szülés után jelentette be a doki, hogy PCO szindrómám (vagy micsodám) van, és hogy elméletileg nem eshetnék teherbe (menstruációm is csak szökőévente volt már pár éve). Párommal egyáltalán nem védekeztünk, mégsem estem teherbe, majd elkezdtem vitaminokat szedni, és jé... Aztán 2011-ben ismét összesen 2x volt meg, novemberben elkezdtem ismét vitaminokat szedni, rengeteget (nem az ajánlott terhesvitaminokat, mert abban lótúró sincs), és decemberben teherbe is estem, így tavaly októberben született meg a 2.babánk. Szóval nekem ne mondja senki, hogy a vitaminok szedése nem segíti elő a teherbeesést...

2013. ápr. 9. 09:31
 5/12 anonim ***** válasza:

Én is nemsokára látok neki a vitaminoknak, a 3. babát tervezzük. A folsav már a terhesség előtt is jó, mert mire kiderül a baba, addigra 5 hetes vagy és sok minden már eldőlt.

szóval szedj folsavat, még fontos ez e vitamin és a c vitamin is. ezek a méhedre vannak jó hatással, vastagítják a méhnyálkahártyát, így könnyebben tapad a baba. én ezeket kezdem szedni és pluszba még sima multivitamin pezsgőtablettát.

Remélem sikerül mindkettőnknek :)

2013. ápr. 9. 13:05
 6/12 anonim ***** válasza:

a folsavból napi 1 tablettát szedtek??mert olvastam máshol,hogy a napi 1 tabletta nagyon sok,máshol meg,hogy kevés...

multivitamin pezsgőtablettát iszok,meg mellé még c vitamint

2013. ápr. 9. 14:47
 7/12 A kérdező kommentje:
Koszi szépen. Indulok es beszerzem ezeket. ;)
2013. ápr. 9. 15:14
 8/12 anonim ***** válasza:
Vitamint én a Vitaminkirálytól rendeltem, először Multi Alap, majd pedig Multi Plusz vitamincsomagot, plusz mellé 1000mg-os C-vitamint szedtem, napi 2-t. Szerintem elérhető áron adják, az alap vitamin 4800Ft körül van, a plusz pedig 5700Ft, ha jól emlékszem, 1 havi adag.
2013. ápr. 9. 18:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Ja, a 4-es válaszoló voltam, az "elméletileg nem lehetne gyereke" válaszadó :)
2013. ápr. 9. 18:08
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! Megvettem mindent. Most éppen várjuk, h elmúljon a mensesem... :)

Vettem folsavat, abból kettőt ír a tájékoztató, így annyit veszek be, E-vitaminból és C-vitaminból 1-1-et. Hosszú felszívódásút vettem a C-vitaminból. Összesen 4000 Ft-ba került kb., nem egészen egy havi adag, csak a C-vitamin.

Mindenkinek mielőbbi babásodát! :) Gondolok rátok, így ismeretlenül is!

2013. ápr. 10. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!