Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az IRnek és a progeszteronnak...

Az IRnek és a progeszteronnak van köze egymáshoz?

Figyelt kérdés
Ha IR-em van, nagy a valószínűsége h nem elegendő a progeszteronom? Ez nem nézte meg a doki, csak én gondolom ezt.

2013. ápr. 5. 15:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy nincs.
2013. ápr. 5. 15:12
 2/10 anonim ***** válasza:
A kettőnek semmi köze egymáshoz!
2013. ápr. 5. 15:15
 3/10 anonim ***** válasza:
nincs köze, viszont IR-el is és nem elegendő prog.-al is nagyon nagyon nehéz teherbe esni.
2013. ápr. 5. 15:21
 4/10 anonim ***** válasza:
Én IR-es vagyok. Amikor elmentem dokihoz, hogy megfogant a baba, és ez látszott uh-n is, reflex szerűen felírta az utrogestant (progeszteron pótlást), labor nélkül is, azt mondta, a kettő gyakran jár együtt, és túl sok nem lehet belőle, túl kevés viszont igen. Nem vagyok orvos, nem tudom, mi ennek a háttere, csak azt tudom elmnondani, amit tapasztaltam. Korábbi vetélésem nem volt. Nem véreztem, mikor felkerestem.
2013. ápr. 5. 15:54
 5/10 A kérdező kommentje:

Sejtetted h baj van a progeszteronnal? Volt vmilyen tüneted?

Mennyi idő alatt sikerült teherbe esned?

Szedem a gyógyszert az IR-re, de mégsem jön a baba, ezért gondoltam h lehet más hormonnal is baj van.

2013. ápr. 5. 15:57
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha belegondolunk igazán csak van közük,mert az inzulin rezisztencia miatt vannak a ciszták-->nem lesz rendes peteérés,vagyis tüszőrepedés-->és akkor nem is lesz progeszteron a szervezetbe-->idővel jön a pajzsmirigy alul-működés---és nekem mind van már sajnos:(((

Évi

2013. ápr. 7. 23:28
 7/10 A kérdező kommentje:
És Te mindezekre gyógyszert szedsz? Van már vmi javulás Nálad?
2013. ápr. 8. 08:23
 8/10 anonim ***** válasza:

Bocs, rég néztem vissza, tőlem kérdezted, hogy van-e problémám vele, és hogy mióta próbálkoztunk.

Nem, nem tudtam róla, hogy bármi progeszteronnal kapcsolatos gondom lenne,azt hiszem az orvos csak biztosra akart menni, hogy ne is legyen.

A babaprojektbe másfél év kezelés után vágtunk csak bele, először jól akartam lenni. Első hónapban sikerült.

2013. ápr. 8. 08:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Szedem a Merkformint,de 2 év után tudtam meg ahogy bejelentkeztem a magándokihoz,hogy nem megfelelő az adagolás se és a mennyiség se.Hozzáteszem még csak időpontot egyeztettünk semmi más és ahogy mondtam mik a bajok azonnal mondták,mert nem jól van kezelve.Szedem az L-tyroxint,hogy a TSH 1 és 2 között legyen,mert elvileg akkor van csak rendes tüszőérés és repedés.Mellette elkezdtem a barátcserjét és amit most mondott a bejelentkezésnél azt fogom elkezdeni a Progeszteron krémet.Kicsit drága ahogy hallottam,de érdemes,mert több ismerősömnek is helyre rakta.Reménykedem:)))
2013. ápr. 8. 10:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a magas inzulin tönkrevágja a sárgatestet, ezáltal a progeszteron sajnos sokszor nem elég a terhesség megtartásához.
2013. ápr. 9. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!