Az IRnek és a progeszteronnak van köze egymáshoz?
Én úgy tudom, hogy nincs.
2013. ápr. 5. 15:12
A kettőnek semmi köze egymáshoz!
2013. ápr. 5. 15:15
nincs köze, viszont IR-el is és nem elegendő prog.-al is nagyon nagyon nehéz teherbe esni.
2013. ápr. 5. 15:21
Én IR-es vagyok. Amikor elmentem dokihoz, hogy megfogant a baba, és ez látszott uh-n is, reflex szerűen felírta az utrogestant (progeszteron pótlást), labor nélkül is, azt mondta, a kettő gyakran jár együtt, és túl sok nem lehet belőle, túl kevés viszont igen. Nem vagyok orvos, nem tudom, mi ennek a háttere, csak azt tudom elmnondani, amit tapasztaltam. Korábbi vetélésem nem volt. Nem véreztem, mikor felkerestem.
2013. ápr. 5. 15:54
5/10 A kérdező kommentje:
Sejtetted h baj van a progeszteronnal? Volt vmilyen tüneted?
Mennyi idő alatt sikerült teherbe esned?
Szedem a gyógyszert az IR-re, de mégsem jön a baba, ezért gondoltam h lehet más hormonnal is baj van.
Ha belegondolunk igazán csak van közük,mert az inzulin rezisztencia miatt vannak a ciszták-->nem lesz rendes peteérés,vagyis tüszőrepedés-->és akkor nem is lesz progeszteron a szervezetbe-->idővel jön a pajzsmirigy alul-működés---és nekem mind van már sajnos:(((
Évi
2013. ápr. 7. 23:28
7/10 A kérdező kommentje:
És Te mindezekre gyógyszert szedsz? Van már vmi javulás Nálad?
Bocs, rég néztem vissza, tőlem kérdezted, hogy van-e problémám vele, és hogy mióta próbálkoztunk.
Nem, nem tudtam róla, hogy bármi progeszteronnal kapcsolatos gondom lenne,azt hiszem az orvos csak biztosra akart menni, hogy ne is legyen.
A babaprojektbe másfél év kezelés után vágtunk csak bele, először jól akartam lenni. Első hónapban sikerült.
2013. ápr. 8. 08:43
Szedem a Merkformint,de 2 év után tudtam meg ahogy bejelentkeztem a magándokihoz,hogy nem megfelelő az adagolás se és a mennyiség se.Hozzáteszem még csak időpontot egyeztettünk semmi más és ahogy mondtam mik a bajok azonnal mondták,mert nem jól van kezelve.Szedem az L-tyroxint,hogy a TSH 1 és 2 között legyen,mert elvileg akkor van csak rendes tüszőérés és repedés.Mellette elkezdtem a barátcserjét és amit most mondott a bejelentkezésnél azt fogom elkezdeni a Progeszteron krémet.Kicsit drága ahogy hallottam,de érdemes,mert több ismerősömnek is helyre rakta.Reménykedem:)))
2013. ápr. 8. 10:59
Én úgy tudom, hogy a magas inzulin tönkrevágja a sárgatestet, ezáltal a progeszteron sajnos sokszor nem elég a terhesség megtartásához.
2013. ápr. 9. 18:21
Kapcsolódó kérdések: