Káliba minden alkalommal inszeminációval kezdenek? Lehet kérni rögtön a beültetést?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 2. 21:41
1/24 anonim válasza:
Attól függ mi a probléma. Mondjuk, ha valakinek nincs petevezetéke akkor nyilván nem kezdenek inszeminációval.
2/24 anonim válasza:
Csak akkor kezdenek egyből lombikkal ha indokolt. Pl. nincs egy átjárható peteveztő sem, vagy nincs spermium, vagy ha van de nagyon kevés és rossz minőségű, vagy ha valamilyen genetikai betegségre szűrni kell.
3/24 A kérdező kommentje:
Köszönöma válaszokat.PCOS- al kezeltek a meddőségin.
2013. ápr. 2. 23:34
5/24 anonim válasza:
Nekem az egyik petevezetékem elzáródott, a másik átjárható, de kanyargós, azt mondták, mehet egyből a lombik, nem kell az inszem.
6/24 anonim válasza:
A PCOS-hez kapcsolódóan milyen kezelésben részesültél? Terheléses inzulin és cukorvizsgálatot végeztek nálad? A PCOS hátterében az esetek jó részében ugyanis inzulinrezisztencia áll. Ezt az említett terheléses vizsgálattal ki lehet mutatni. Sajnos a nőgyógyászok ezzel nem nagyon foglalkoznak. Endokrinológusnál voltál a problémával? Megfelelően kezelt inzulinrezisztencia esetében a terhesség spontán is létrejöhet. Ha ezt nem kezelték még megfelelően semmiképpen ne akarj lombikra menni. Mert amennyire tudom anyagilag is emberileg, fizikailag is nagyon megterhelő és lehet, hogy felesleges is.
7/24 anonim válasza:
1-es vagyok.
A kérdésedből ítélve feltételezem, hogy egyből lombikot szeretnél, kihagyva az inszeminációt. Ha alkalmasak vagytok inszeminációra (pl. átjárható a petevezetéked és a férjednek jók az eredményei) akkor egyrészt nem fogják kérésre megcsinálni egyből a lombikot (maximum fizetősen), de én nem is javaslom. Én inzulinos cukorbeteg vagyok, PCOS-m van. A beállított cukrommal sem volt peteérésem, a ciklusomról meg ne is beszéljünk, nekem az egy szóval jellemezhető: káosz. Még így is sikerült a 3. inszemináció. Nyilván vállaltam volna a lombikot is, de azért az inszemináció megközelítőleg nem olyan megterhelő, mint a lombik.
8/24 A kérdező kommentje:
Az előzőkre válaszolva:3ével ezelőtt 6 inszem.(majdhogynem 3év gyógyszeres kezelés után) spontán teherbe estem,az idő alat míg a lombikra vártam ,ugyanis időpont foglaláskor volt 2,5hó.Szülés után sem rendeződött a problémám,így hát kivizsgáltattam az inzulinomat,amit tökéletesnek tartott az endokrinológus.A volt nő dokim inszemet javasolt ismét,de ezt szerettem volna átlépni,mert szülés előtt sokat szenvedtem miatta lelkileg,s úgy érzem nem bírnám újra ezeket a csalódásokat.
2013. ápr. 3. 23:21
9/24 anonim válasza:
Megtudod írni az inzulinod? A lombik egy nagyon nagy hormon adaggal jár, ha nem muszáj ne akard. Lehet spontán is babád, úgyhogy kezd az inszemmel.
10/24 A kérdező kommentje:
Mely értékre vagy kiváncsi?
2013. ápr. 3. 23:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!