Spermaellenes antitest ellen van gyogyszer?
2-es, akkor ezt nem tudod jól szerintem, mert tök sokan mennek emiatt lombikra, mert a nő termel ilyen antitesteket. ha a férfi termel a saját spermája ellen antitesteket, akkor rossz lesz a spermiumok morfológiája vagyis alakja, a spermium roncsolódik, ezt úgy hivják, hogy a spermák összecsapódnak. Ezt is csak lombikkal tudják a petesejtbe juttatni, úgy hogy a spermiumot megtisztitják. Ezt a lombikot hivják PICSI-nek. Ezt az antitestes immunrendellenességet egyébként a MAR teszttel mutatják ki a spermavizsgálat során. De érdemes egy HBA vizsgálatot is csináltatni a férfinak.
Ha valakinek rossz eredmény jön ki morfológiára, akkor mindenképp érdemes egy MAR-t csináltatnia, mert ha ez nem derül ki időben, és úgy küldik lombikra, és nem PICSI-t (sperma tisztitás lombik alatt) csinálnak nekik, csak ICSI-t (tisztitás nélküli) akkor az a lombik NEM SIKERÜL! hallottam olyan történetről, amikor valakikkel sajnos ez megtörtént. A sikertelen lombik után derült ki MAR-ral, hogy immunulógia van a férfi részén és ez a rossz morfológiájú spermájának az alap oka.
sajnos azt én sem tudom hogy ezt mi okozhatja, és hogy egyébként mi erre a gyógymód, hogy ez megszünjön, hogy esetleg lehessen spontán is termékeny a férfi, mert erre nem mondanak semmit az orvosok, csak annyit, hogy nem gond, PICSI. De hogy mit kell ezzel kezdeni, azt nem mondják.
Ezt már csak azoknak irtam le, akik esetleg ilyen cipőben járnak, hogy megosszam azt az info-t, amire én itt kénytelen kelletlen ki kellett képeznem magam az utóbbi időben. (pont erre vágytam, hogy lassan orvosnak tanuljak, ahelyett hogy babánk lenne már végre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!