Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Rengeteget kutakodtam terhessé...

Rengeteget kutakodtam terhességi teszt témában! Nem lehetséges, hogy ez az oka a sok álpozitív tesznek?

Figyelt kérdés

Olvasgatok mindenféle terhességi meg teherbeesési fórumokon a tesztekről és hát a medi lab-on keresztül a predicator earlyn át a 10-es vaterás tesztig mindegyiknél van jópár ember, aki azt írja, hogy sz@r a teszt, mert pozitívat mutatott és mégsem lett baba! De ugyanez a vélemény olvasható a clera blue tesztről, de már a lilyről és az x-epilről is olvastam ilyet.

Szóval: én nem tudom elhinni, hogy ha egy teszt láthatóan pozitív (és nem szürke a csík, meg száradási meg szellem) akkor a annyiszor fals legyen. Olvasgattam sokat a témában és hát azt írják, hogy minden nő életében előfordul rengetegszer, hogy elindul a terhesség, de aztán ideje korán elhal, kiürül a mensivel, így az illető nem is tudja, hogy "terhes" volt, mert hát ugye nem tesztelt a mensi előtt. Vagy akár késett pár napot, de szintén elhalt a terhesség és szintén kiürült. Állítólag ez nagyon gyakran előfordul, ergo a teszt jót mutatott csak éppen elhalt a dolog. Sokan meg lesz@rozzák a teszteket, hogy nem is voltam terhes, mégis pozi volt stb. stb.

Vagy Nektek mi a véleményetek? Nem lehetséges, hogy ez az oka a sok "álpozitív" tesztnek?

2013. márc. 26. 14:58
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Igen az a medilabos kérdés kiírója én voltam (pirulós szmájli:))))))))))))))

Felhúztam magam a témán mert ugye elkezdtem olvasgatni és erre a következtetésre jutottam.

Én sem vagyok jobb azoknál akik lövöldöznek idő előtt a tesztekkel sajnos, úgyhogy én ezeket a nőket megértem, csak azt nem értem, hogy miért a teszt a hibás??? Én soha nem mondanám azt, hogy fals pozi volt a teszt és megbízhatatlan, mert ezzel másokat lomboznak le és lehet, hogy hiábavalóan

2013. márc. 26. 15:20
 12/20 A kérdező kommentje:
ja amúgy mindenkinek ment a zöld kezecske!
2013. márc. 26. 15:22
 13/20 anonim ***** válasza:

8assal minden szavával egyetértek.

Kérdező de egyébként pont a medi labos kérdésednél te is ezt erősíted ám másokban hogy lám csak pozi a teszt de úgyse vagy terhes (szerintem amúgy tuti igen de még várok majd írd meg mi lett:))) tehát ha vki majd ugyanúgy beírja a keresőbe a medilabot és rátalál a te kérdésedre feketén fehéren azt látja hogy LÁTHATÓAN pozitiv teszt és mégsincs baba (szerinted).

Szóval írd a végére majd léci ha tényleg babás vagy:)

2013. márc. 26. 15:25
 14/20 A kérdező kommentje:

persze mindenképp:)

csak még mielőtt kiírtam a kérdést elolvastam egy csomó más véleményt és annyira letörtek, hogy úgy éreztem, ááá ez tuti engem is becsap! Szóval eleve ilyen hangulatban írtam ki a kérdést!

De azóta már kitisztult a fejem, beszereztem egy digitális cb tesztet, megírom az eredményét mindenképp:)

2013. márc. 26. 15:32
 15/20 anonim ***** válasza:
11. hát ti tudjátok. nekem egyszer volt ilyen,sok évvel ezelőtt, pedig már akkor sem a menzesz előtt, hanem jópár napos késés után csináltam meg a tesztet, ami halvány pozitív lett. aztán rá talán két napra megjött és nem lett babám. azóta is úgy gondolok rá, hogy nekem akkor pár napig volt egy gyerekem és ez nagyon fura érzéssel tölt el. előtte se és utána se teszteltem soha "nem várt" előtt. nem tenném ki magam önként ennek az élménynek és nem értem azokat a nőket akiknek ez a "jobb".
2013. márc. 26. 15:33
 16/20 anonim ***** válasza:
13 vagyok oké nagyon várjuk:)))
2013. márc. 26. 15:38
 17/20 anonim ***** válasza:
Ezt csak akkor lehet állítani, hogy jó vagy nem jó a teszt, ha még aznap vérből is megnézik a Hcg-t! Ha van ott is valami, akkor bizony ott elindult valami, de ha mégis megjön, hát akkor az van amit írtál is... Ha viszont a véreredmény totál negatív és a terhességi teszt még aznap pozitív, akkor lehet állítani, hogy átvert a teszt... Persze nem sok nőnek néznek még aznap Hcg-t a véréből szóval senki nem tudhatja pontosan, hogy mi is volt...
2013. márc. 26. 15:46
 18/20 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Szerintem is, ha egyszer a teszt pozit mutatott (nem szellemcsíkot, és nem időn túlit), akkor ott igenis baba van, de legalábbis volt!

Sosem teszteltem 14.-ik dpo előtt, de csak azért, mert olyankor még nagyon ritka a pozitív, akkor is, ha van baba. Viszont azt azért szeretném tudni, ha elindult valami, akkor is, ha nem sikerül végül, mégpedig azért, mert ebből már két következtetést le lehet vonni : átjárhatóság rendben, peteérés rendben. Két hibalehetőség kizárva.

Esetleg még egy dolgot tudok elképzelni álpozitív ügyben : ugyanúgy, ahogy az LH tesztek keresztreakciót mutatnak a HCG-re, (emiatt lehet jóstesztnek használni) egy erős LH csúcsot egy nagyon érzékeny HCG teszt is kimutathat. De gondolom senkinek nem jut eszébe peteéréskor hcg tesztet ellőni. :-)

2013. márc. 26. 17:22
 19/20 anonim ***** válasza:
:-) :-) :-) én kifejezetten szeretem a medi labot, elég hamar biztos eredményt mutat, nem kell hunyorgatni, vagy van vagy nincs csík:-) drukk azért, h babuci legyen:-)
2013. márc. 26. 21:25
 20/20 anonim ***** válasza:
ne teszteltel reggel? :)
2013. márc. 27. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!