Rengeteget kutakodtam terhességi teszt témában! Nem lehetséges, hogy ez az oka a sok álpozitív tesznek?
Olvasgatok mindenféle terhességi meg teherbeesési fórumokon a tesztekről és hát a medi lab-on keresztül a predicator earlyn át a 10-es vaterás tesztig mindegyiknél van jópár ember, aki azt írja, hogy sz@r a teszt, mert pozitívat mutatott és mégsem lett baba! De ugyanez a vélemény olvasható a clera blue tesztről, de már a lilyről és az x-epilről is olvastam ilyet.
Szóval: én nem tudom elhinni, hogy ha egy teszt láthatóan pozitív (és nem szürke a csík, meg száradási meg szellem) akkor a annyiszor fals legyen. Olvasgattam sokat a témában és hát azt írják, hogy minden nő életében előfordul rengetegszer, hogy elindul a terhesség, de aztán ideje korán elhal, kiürül a mensivel, így az illető nem is tudja, hogy "terhes" volt, mert hát ugye nem tesztelt a mensi előtt. Vagy akár késett pár napot, de szintén elhalt a terhesség és szintén kiürült. Állítólag ez nagyon gyakran előfordul, ergo a teszt jót mutatott csak éppen elhalt a dolog. Sokan meg lesz@rozzák a teszteket, hogy nem is voltam terhes, mégis pozi volt stb. stb.
Vagy Nektek mi a véleményetek? Nem lehetséges, hogy ez az oka a sok "álpozitív" tesztnek?
Ez így van ahogy írod. Akik ezt nem látják be, azok csak maguknak nem akarják belátni, hogy elvetéltek.
Tudtad, hogy a megtermékenyült petesejtek csak 3% !!!!!! születik meg élve? Van amelyik megs em tapad, és van amelyik korán levállik....
De ha ezt MINDENKI TUDJA, akkor miért van annyi ember szinte az összes kérdésben, hogy "jaj, ilyen meg ilyen tesztet soha ne vegyél, mert engem átvert stb. stb. stb."
Miért nem írják azt, hogy valszínű elindult valami, az érzékeny teszt ezt ki is mutatta, de aztán mégsem lett baba sajnos. De szerintem erről NEM A TESZT tehet. Ezért gondolom azt, hogy ezzel nagyon sokan nincsenek tisztában!
en egy tesztet szidok, az pedig a predictor. mar 3-fele teszt egyertelmu csikot adott, amikor ez annyira halvanyat, hogy a muanyag tokban negativnak tunt. a fraszt hozta ram. szerintem ez gaz.
9 hkm
Mert ők úgy érzik hogy MEGVALÓSULT igazi terhesség szempontjából nekik , számukra "sz@r" a teszt valóban hiszen mutatott vmit de a vége kudarc lett.
Egyébként meg ez a szellemcsík valódi csík is nehéz ügy, mert én mikor nagyon korán teszteltem egyik babámnál iszonyú halvány csík lett mindenki azt mondta szellemcsík pedig baba lett.
Szóval ezt is nehéz megítélni néha mikor szellemcsíkos az a szerencsétlen teszt.
Egyébként meg be kellene tartani az előírásokat is és akkor sokkal kevesebb ilyen fals alarm lenne itt is láttam már végletekig szétáztatott, szétszedett lehántolt teszteket meg 15 perc után leolvasottat stb. hát ha rá van írva hogyan használjuk és mikor akkor miért nem lehet azt betartani sok bosszúságtól és csalódástól kímélné meg magát az ember...
Meg ugye az időpont is, hogy a nem várt napján kellene tesztelni (ami 14.dpo leghamarabb is, nem beszélve hosszasabb ciklusnál) itt pedig rendszeresen olvasom hogy 8.9. napon tesztelnek.
Orulok neki, hogy ezt leirtad. Mindig amikor egy ilyen kerdest olvasok, hogy "igy meg ugy szar a teszt, mert 5 nappal mensi elott pozitiv volt, aztan megis megjott", kedvem lenne beirni, hogy de bmeg ezeket a teszteket arra talaltak ki hogy az elmaradt menzesz utan hasznald, amikor mar 90%-ban eldol, hogy megmarad e vagy sem. Bizony bizony, ezeknek a noknek a nagy resze tuti, hogy megfogant, de a termeszet egy szelektal, es valoban, ha nem tesztelgetnenek orrba szajba, nem is tudnak, hogy terhesek voltak, csak elveteltek. Nekem erdekes modon se a medilab, se a prediktor nem mutatott soha pozit, amikot nem voltam terhes. Persze en nem is "lovoldoztem" mar napokkal a mensi elott.
Pontosan az a helyzet amit leirtal, hogy a nok nagy resze siman kepes ugy teherbe esni, hogy megsem marad meg a pici, pl tapadasi vagy akar osztodasi problemak miatt. Ennyi, nem a tesztek a szarok es kesz, tenyleg ki tudok borulni a hasonlo jellegu kerdeseken.
Ma is volt valaki, medilabbal tesztelt, de mar kesik is a mensije, egyertelmu pozi lett, de odairta, hogy biztos nem lehet terhes, mert ez a teszt szar, es nezzuk meg, hogy ilyen egy alpozi, es o nem is hisz neki. Csak azert, mert ilyeneket olvasott rola. Persze szerintem siman tenyleg terhes, csak nem akarja, igy rafogta arra, hogy a medilab amug is szar, tuti becsapja.
Masik lany a romedet szidta (az is csak akkor lett nekem pozi, amikor tenyleg terhes voltam, soha maskor), persze idon tul lett pozi, o meg remenykedett, hogy hatha, de hiaba magyaraztuk neki, hogy idon tulit nem ertekelunk, csak bizott a masnapi tesztben, ami persze nega lett, igy a romed ki lett jelentve szarnak. Ugyhogy szerintem elobb a fentieken kene elgondolkozni, mielott "leszarozunk" egy tesztet, es elsorban a hasznalati utasitasnak megfeleloen kellene eljarni.
Egyetértek Veletek:)
Én írtam ki egy kérdést még reggel, hogy nagyon halvány medi lab tesztem van, kaptam is válaszokat, írták páran, hogy jaj ez még nem tuti, mert az övéké is pozi volt mégis megjött. Meg az összes medi labbal kapcsolatos kérdést elolvastam, és rengetegen szidalmazták a tesztet, holott lehet, hogy csak annyira érzékeny (nemhiába ezt használják a kórházakban is+ az 5 percig vizeletben kell áztatni téma miatt gondolom jobban reagál a hcg-re).
Ha nekem most mégsem lesz baba, akkor sem írom majd azt, hogy a medi lab sz@r, hanem tisztában vagyok vele, hogy elindult valami de aztán mégsem lett belőle terhesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!