Sok tüsző a petefészekben, ez miért baj? Lehet nincs peteérésem? Rendszertelen a menszeszem, hormonvizsgálatra küldtek! Ez mindenképpen bajt jelent?
Szia!
A sok visszamaradt tüsző pcos-ra utalhat, de mindenképp kellenek a hormonvizsgálat eredményei, hogy biztosat lehessen tudni. Ha pcos-d lenne, se aggódj, mert ma már nagyon jól kezelhető. Nekem is az van és az első stimulálós hónapban teherbe is estem. Sajnos elvetéltem, ezért jött a műtét, ami nem volt vészes, majd újabb stimuláció, újabb terhesség és egy gyönyörű kislány. Ne aggódj, minden rendben lesz. Ha lenne még kérdésed, próbálok válaszolni.
Köszönöm a gyors választ,nagyon megnyugodtam most!Az orvosom is a PCOS-ra gyanakszik,mondta hogy vagy gyógyszeres kezelés lesz,vagy műtét lesz!Én nagyon félek a műtéttől,nagy műtét ez,vagy kisebb rutinműtét?A rákszűrést is most csináltattam meg,de én olyan borzasztó aggódós vagyok,hogy páromat teljesen kiakasztom vele!Mindig attól félek,nem lehet majd babám,pedig nagyon szeretnék!Most várok és izgulok!Szóval akkor nem kell félni,ha esetleg műtétre kerülne is sor?Köszönöm előre is!
Minden jót!És gratulálok a kislányhoz!
Szia!
Sajnos én nem tudok jókat írni magáról a műtétről, de ne engem vegyél alapul.
Nálam 2007 augusztusában diagnosztizálták a pcos-t. Nem volt mensim, pé-m, semmi. Kaptam egy Duphaston, Closti, Fostimon kúrát, amitől teherbe estem az első hónapban, de sajnos a 7. téten elvetéltem. Ez október elején volt. Utána megint nem jött meg, így decemberben jött a műtét. Nem volt időm idegeskedni, mert egyik nap megtudtam, hogy másnap műtenek. Reggel bementem, műtét, majd másnap haza. Kicsit belázasodtam, de nem volt komoly. A hasam eléggé fájt, de nem a sebeknél, hanem azért mert felfújták gázzal, hogy jobban hozzáférjenek amihez kell, és sokáig, 2 napig nagyon feszített. A tubus miatt fájt a torkom, ezért sokat köhögtem, ami nagyon fájt, ahogy a hasam megfeszült. Leülni, felállni, hajolni nem volt egyszerű pár napig, de utána már javult a dolog. 10 nap után volt varratszedés. A dokim azt mondta, a műtét után két héttel meg kell jönni, és így is lett, viszont utána sajnos megint semmi. 2008 márciusában volt egy újabb Duphi-Closti-Fostimon kúra, amitől ismét teherbe estem az első hónapban és ő már megmaradt és épp most pelenkáztam át. Ja azt elfelejtettem, hogy nekem a műtét után is ugyanúgy ott voltak a ciszták, csak talán nem annyi, mint előtte. Ez az én történetem, de persze, lehet másoknak egyszerűbben ment a dolog. Ha lenne még kérdésed, válaszolok, ha tudok.
Szia!
Még mindig az első vagyok!
Igen altatásban végzik a műtétet és kb. 35-45 perc az egész. Laparoszkópiám volt, ahogy írtam is. A hasamon vágtak 3 kisebb lyukat és azon keresztül végezték a műtétet. Ne aggódj. Minden műtétnek van kockázata, de ez tényleg rutinműtét. Máskülönben nem is engednének haza másnap lábadozni. Amúgy lehet, hogy neked is elég lesz csak a gyógyszeres kezelés és simán rendezi a problémádat. Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!