Ha valaki munkanélküli segély alatt esik teherbe, akkor jár neki valamilyen járadék, és ha igen akkor menyi? Én kb.60000 ft munkanélkülit kapok.
Figyelt kérdés
2008. jún. 11. 07:27
1/3 anonim válasza:
A gyed-hez 180 biztosított nap szükséges a szülést megelőző két éven belül. Ebbe a munkanélküli segély időszaka is beletartozik. Úgy tudom, az átlagkereset 70%-át kapod. Ha nincs ennyi biztosított napod, akkor is kapsz pénzt, a gyes alanyi jogon jár mindenkinek, fix összegű, 30 ezer Ft körül van. Az egyszeri anyasági támogatás is jár mindenkinek, ha jól tudom, ez 67 ezer, a szülés után egy hónapig igényelhető, ha minden igaz, de ebben nem vagyok teljesen biztos, nekem ezeket a dolgokat a könyvelő intézi.
2/3 anonim válasza:
Kérj segítséget a TB-től! Személyesen menj be, és járj utána, mert biztosat egyik kismama sem mondhat! Ez attól is függ, hogy előtte volt-e munkaviszonyod, az mennyi ideig tartott, mikor lett vége, és egyből mentél-e munkanélküli segélyre, vagy eltelt közte több mint 30 nap? Ezek egyike sem mellékes! Én is, ha akkor nem megyek be érdeklődni, akkor havi 30 ezerrel kevesebbet kapnék.
3/3 anonim válasza:
Gyed csak akkor jár, ha megvolt a 180 napi biztosítási idő és mellette munkaviszonyod van a szüléskor. Ha ez nincs meg, akkor sajnos csak a gyes jár, illetve a családi pótlék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!