Clostilbegyt tapasztalatok? Mindenkire kiváncsi vagyok.
1 éve próbálkozunk babával,voltam hormonvizsgálaton,pajzsmirigy vizsgálaton,nálam mindent rendben találtak.A férjem spermáit is megvizsgálták,azt mondták gyorsak,mozgékonyak számuk a határértéken van 20 millió.
Ciklusom teljesen rendben van,nem szoktak vele gondok lenni.
Az én orvosom nem írja fel nekem ezt a gyógyszert,viszont ha valóban használna keresnék egy olyan orvost aki mellett biztonságosan elkezdhetem szedni.
Olvastam itt hogy növeli az ikerterhesség esélyét,ciszták kialakulását,esetlegesen a veszélyeztetett terhességet is.
Mik a tapasztalataitok,kinek sikerült ettől baba,esetleg kinek okozott problémákat ez a gyógyszer.
Hálás vagyok minden válaszolónak,mert nagyon tanácstalan vagyok hogy mit is tegyek.
Azt nem írtad le, hogy hány éves vagy, és hogy a férjed hány éves, pedig ez is nagyon fontos! Nem mindegy, hogy 21 évesen próbálkoztok 1 éve, vagy 38 évesen. :)
Én szedtem Clostilbegyt-et, nem is olyan régen. 2 kúrát szedtem be belőle, de én szedtem mellé Norcolut-ot is, mert nekem cikluszavarom is volt. A Clostilbegyt egy peteérést elősegítő készítmény, ha az orvosod nem akarja neked felírni, annak az is lehet az oka, hogy van peteérésed, tehát felesleges, vagy veszélyes lenne neked ez a készítmény.
Ha nem bízol az orvosodban, ne te akarj diagnózist felállítani, hanem keress egy másikat! Hidd el, megéri, tapasztalatból beszélek! :)
Mi 6 hónapja próbálkozunk a babával, én 24 éves vagyok, a férjem 27. Sajnos nekem cikluszavaraim voltak, ezért nem jöhetett eddig össze a baba. Ebben a hónapban viszont már UH-val + vérvétellel igazolt peteérésem volt, úgyhogy nagyon reménykem benne, hogy hamarosan sikerülni fog :)
25.-ére nem várom, úgyhogy pár nap és kiderül mi a helyzet :)
Ezt az ikerterhességes dolgot én is hallottam, meg hogy veszélyes gyógyszer, éppen ezért fontos, hogy olyan orvost találj, akiben megbízol! :)
Szia Nekem segített, 3 hónapig leállt a ciklusom, nem tudni mitől, ezzel a gyógyszerrel lett peteérésem, babás is lettem, de a múlt héten sajnos elvetéltem:( 5 hetes voltam:(
Lehet nem tudta megtartani a terhességemet a szervezetem, valószínű nem volt megfelelő a hormonszintem ahhoz.
De nálad, ha minden rendben van, először használj ovulációs tesztet, nagyon hasznos, én használtam, volt értelme, csak, mint írtam a boldog befejezés elmaradt:(
Nem kellene gyógyszerrel tömködni magad, ha minden rendben van veletek.
Köszönöm a válaszokat.Én 26 éves vagyok,a férjem pedig 32.
Az ovulációs tesztet még nem próbáltam,lehet ez lesz a következő lépés,bár nem tudom hogy azoknak akik e szerint próbálkoztak,milyen sikerességgel sikerült a baba.Szerintetek?Erről van valami tapasztalatotok?
Szia!
Mi 31 évesek vagyunk, tavaly belevágtunk a 2.babaprojektbe, abbahagytam a fogigátlót eltelt pár hónap,de csak nem jött össze. Voltam orvosnál elmondtam mi a gond, szinte tokától bokáig megvizsgált nem talált semmi rosszat, azt ajánlotta próbálkozzunk még. Megint eltelt egy kis idő mindig semmi, már türelmetlen voltam,felkerestem egy másik szakembert is. Ő is megvizsgált, ő sem talált semmit, annyit mondott, hogy nincs peteérésem,valószínű a fogamzásgátló mellékhatása,hogy még nem indult meg a petesejt termelés, de ezen lehet segíteni. Felírt egy adag Clostylbegitet, mondta,hogy a mensi 3. napjától kezdjem szedni napi kettőt 5 napig és utána próbálkozzunk, ha nincs semmi menjek vissza. Én ezt megfogadtam, éreztem is,hogy dolgozik a gyógyszer és kb egy hónappal később lett egy szép tiszta pozitív tesztem. Már 5 hónapos vagyok, idáig minden rendben van,jól vagyunk,nálam nem okozott semmi rosszat. Én is hallottam orvostól is,hogy előfordulhat ikerterhesség,de nem általános,nekem is csak egy baba van, de őt a Clostynak is köszönhetem. Bocsi a hosszú szövegért!
Bar mar sok ido telt el a kerdes kiirasa ota, hatha masoknak segithetek.
Az elso honapban 1-1 szemet szedtem 5 napon keresztul a 3-7.napokon magamtol, a 2.-ban 2-2 szemet 5 napon keresztul a 2-6.napokon orvos javaslatara. Ossze is jott a baba a 2.honapban.:-) Masodik gyermekunk lesz.
A ciklusaim rendszeresek, 28 naposak. A10. napon voltam a nogyogyasznal Ultrahangos nyomonkovetesen. A peteerest ezutan LH teszttel kellett nyomonkovetnem, ami a 2. honapban nem jelzett pozitivat, meg is volt peteeresem, (ez a 2 szemnyi Closty eleg eros peteerest hozott nalam, ereztem napokon keresztul. Az orvos szerint nem mindig mutatja ki az LH teszt a peteerest, ezert 12orankent erdemesebb nezni.)
A peteeres utan egybol el kellett kezdenem az Utrogestant, napi 3-at, amit a 10. hetig folytatnom kell.
Amit ezen kivul tettem: A peteeresig cickafark teat ittam ehgyomorra, majd a peteeres utan ezt levaltott ugye az Utrogestan kupra. Palastfu teat nem ittam, mert az Utrogestanban meg tobb a progesterone. Vitaminok, amiket szedtem honapokkal elotte: D (8000NE), E (400Iu), szelen (pajzsmirigy miatt), folsav (napi 1), omega3 (a hatoanyag-tartalomra nem emlekszem - napi 2 szem egy hatekonyabb fajtabol). Letrox 50-et szedtem enyhe pajzsmirigy alulmukodesre.
Szerintem nem igaz, hogy nem segit a Closty. Altalanossagban segit. Akiknek nem, ott komplexebb dolog allhat a hatterben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!