Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Clostilbegyt tapasztalatok?...

Monanke kérdése:

Clostilbegyt tapasztalatok? Mindenkire kiváncsi vagyok.

Figyelt kérdés

1 éve próbálkozunk babával,voltam hormonvizsgálaton,pajzsmirigy vizsgálaton,nálam mindent rendben találtak.A férjem spermáit is megvizsgálták,azt mondták gyorsak,mozgékonyak számuk a határértéken van 20 millió.

Ciklusom teljesen rendben van,nem szoktak vele gondok lenni.

Az én orvosom nem írja fel nekem ezt a gyógyszert,viszont ha valóban használna keresnék egy olyan orvost aki mellett biztonságosan elkezdhetem szedni.

Olvastam itt hogy növeli az ikerterhesség esélyét,ciszták kialakulását,esetlegesen a veszélyeztetett terhességet is.

Mik a tapasztalataitok,kinek sikerült ettől baba,esetleg kinek okozott problémákat ez a gyógyszer.

Hálás vagyok minden válaszolónak,mert nagyon tanácstalan vagyok hogy mit is tegyek.

2013. márc. 22. 13:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Azt nem írtad le, hogy hány éves vagy, és hogy a férjed hány éves, pedig ez is nagyon fontos! Nem mindegy, hogy 21 évesen próbálkoztok 1 éve, vagy 38 évesen. :)

Én szedtem Clostilbegyt-et, nem is olyan régen. 2 kúrát szedtem be belőle, de én szedtem mellé Norcolut-ot is, mert nekem cikluszavarom is volt. A Clostilbegyt egy peteérést elősegítő készítmény, ha az orvosod nem akarja neked felírni, annak az is lehet az oka, hogy van peteérésed, tehát felesleges, vagy veszélyes lenne neked ez a készítmény.

Ha nem bízol az orvosodban, ne te akarj diagnózist felállítani, hanem keress egy másikat! Hidd el, megéri, tapasztalatból beszélek! :)

Mi 6 hónapja próbálkozunk a babával, én 24 éves vagyok, a férjem 27. Sajnos nekem cikluszavaraim voltak, ezért nem jöhetett eddig össze a baba. Ebben a hónapban viszont már UH-val + vérvétellel igazolt peteérésem volt, úgyhogy nagyon reménykem benne, hogy hamarosan sikerülni fog :)

25.-ére nem várom, úgyhogy pár nap és kiderül mi a helyzet :)

Ezt az ikerterhességes dolgot én is hallottam, meg hogy veszélyes gyógyszer, éppen ezért fontos, hogy olyan orvost találj, akiben megbízol! :)

2013. márc. 22. 13:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia!Én 25 vagyok és nekem is rendszertelen volt a ciklusom rövidke ráadásul 21-25 napokra jött meg, nem is jött a baba sem, januárban elmentem hogy véget vetek a várakozásnak itt baj lehet, ki is derült hogy egyik petefészkem nem dolgozik be kell indítani hormonjaim rendben vannak azaz határértéken belül! Most szedtem be az első clostilbegyt kúrát fél szemmel kezdek 2*fél 5 napig, nagyon fájdalmas peteérés és nagyon fájdalmas azóta is peteérés óta a melleim érzékenyek a méhem folyamatosan szúrkál feszülő érzés van odalent és még 10 napom van a nemvártig, nem tudom mit hozhat milyen eredményt megírom!Én is csak várok és remélek! Az ikerterhesség azoknál áll fenn akiknek amúgy is van a családban tehát fogékony rá és persze a gyógyszer biztos hogy elősegítheti több 2-3 tüsző érését is (ehhez nem tudom milyen adagot kell szedni) de remélhetőleg csak segít és nem árt!
2013. márc. 22. 14:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia Nekem segített, 3 hónapig leállt a ciklusom, nem tudni mitől, ezzel a gyógyszerrel lett peteérésem, babás is lettem, de a múlt héten sajnos elvetéltem:( 5 hetes voltam:(

Lehet nem tudta megtartani a terhességemet a szervezetem, valószínű nem volt megfelelő a hormonszintem ahhoz.

De nálad, ha minden rendben van, először használj ovulációs tesztet, nagyon hasznos, én használtam, volt értelme, csak, mint írtam a boldog befejezés elmaradt:(

Nem kellene gyógyszerrel tömködni magad, ha minden rendben van veletek.

2013. márc. 22. 14:47
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Én 26 éves vagyok,a férjem pedig 32.

Az ovulációs tesztet még nem próbáltam,lehet ez lesz a következő lépés,bár nem tudom hogy azoknak akik e szerint próbálkoztak,milyen sikerességgel sikerült a baba.Szerintetek?Erről van valami tapasztalatotok?

2013. márc. 22. 16:13
 5/7 Gutiné P Mária ***** válasza:
100%

Szia!

Mi 31 évesek vagyunk, tavaly belevágtunk a 2.babaprojektbe, abbahagytam a fogigátlót eltelt pár hónap,de csak nem jött össze. Voltam orvosnál elmondtam mi a gond, szinte tokától bokáig megvizsgált nem talált semmi rosszat, azt ajánlotta próbálkozzunk még. Megint eltelt egy kis idő mindig semmi, már türelmetlen voltam,felkerestem egy másik szakembert is. Ő is megvizsgált, ő sem talált semmit, annyit mondott, hogy nincs peteérésem,valószínű a fogamzásgátló mellékhatása,hogy még nem indult meg a petesejt termelés, de ezen lehet segíteni. Felírt egy adag Clostylbegitet, mondta,hogy a mensi 3. napjától kezdjem szedni napi kettőt 5 napig és utána próbálkozzunk, ha nincs semmi menjek vissza. Én ezt megfogadtam, éreztem is,hogy dolgozik a gyógyszer és kb egy hónappal később lett egy szép tiszta pozitív tesztem. Már 5 hónapos vagyok, idáig minden rendben van,jól vagyunk,nálam nem okozott semmi rosszat. Én is hallottam orvostól is,hogy előfordulhat ikerterhesség,de nem általános,nekem is csak egy baba van, de őt a Clostynak is köszönhetem. Bocsi a hosszú szövegért!

2013. márc. 22. 18:02
 6/7 A kérdező kommentje:
Gratulálok neked,jó ilyen pozitív történetet olvasni.
2013. márc. 23. 09:26
 7/7 anonim válasza:

Bar mar sok ido telt el a kerdes kiirasa ota, hatha masoknak segithetek.

Az elso honapban 1-1 szemet szedtem 5 napon keresztul a 3-7.napokon magamtol, a 2.-ban 2-2 szemet 5 napon keresztul a 2-6.napokon orvos javaslatara. Ossze is jott a baba a 2.honapban.:-) Masodik gyermekunk lesz.

A ciklusaim rendszeresek, 28 naposak. A10. napon voltam a nogyogyasznal Ultrahangos nyomonkovetesen. A peteerest ezutan LH teszttel kellett nyomonkovetnem, ami a 2. honapban nem jelzett pozitivat, meg is volt peteeresem, (ez a 2 szemnyi Closty eleg eros peteerest hozott nalam, ereztem napokon keresztul. Az orvos szerint nem mindig mutatja ki az LH teszt a peteerest, ezert 12orankent erdemesebb nezni.)

A peteeres utan egybol el kellett kezdenem az Utrogestant, napi 3-at, amit a 10. hetig folytatnom kell.

Amit ezen kivul tettem: A peteeresig cickafark teat ittam ehgyomorra, majd a peteeres utan ezt levaltott ugye az Utrogestan kupra. Palastfu teat nem ittam, mert az Utrogestanban meg tobb a progesterone. Vitaminok, amiket szedtem honapokkal elotte: D (8000NE), E (400Iu), szelen (pajzsmirigy miatt), folsav (napi 1), omega3 (a hatoanyag-tartalomra nem emlekszem - napi 2 szem egy hatekonyabb fajtabol). Letrox 50-et szedtem enyhe pajzsmirigy alulmukodesre.

Szerintem nem igaz, hogy nem segit a Closty. Altalanossagban segit. Akiknek nem, ott komplexebb dolog allhat a hatterben.

2019. júl. 31. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!