Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan értessem meg vele,...

Hogyan értessem meg vele, hogy ne stresszeljen ennyire?

Figyelt kérdés

Legjobb barátnőmék több mint fél éve próbálkoztak a babával és úgy tűnt összejött nekik, de januárban 10 hetes terhesen elvetélt. Az orvos azt mondta nekik, várjanak 3 hónapot és utána újra lehet próbálkozni. Hát nem tudom miért siet ennyire, de azt mondta nem fog semmire sem várni, ő már jól van és felkészült egy új terhességre. Februárban is megjött a menstruációja, és most márciusban is. Erre teljesen elkeseredett, hogy nem jön össze a baba, soha többet nem fog teherbe esni. Hiába mondom neki, hogy az orvos is mit mondott, meg hogy ne stresszeljen rá ennyir, szó szerint a francba elküldött. Azt mondta én könnyen beszélek, mert második próbálkozásra terhes lettem, és egészséges babát szültem.

Hogyan értessem meg vele, hogy ha ennyire rágörcsöl annál nehezebben fog teherbe esni?

2013. márc. 18. 14:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ne haragudj,hogy ezt írom de a Barátnőd kicsit butácska ha így fogja fel..én 5 éve nem esem teherbe akkor én mit csináljak kössem fel magam???Ez a dolog türelemre és kitartásra tanítja az embert,tudom,hogy rossz de azért ezt még nem így kellene felfogni.
2013. márc. 18. 14:34
 2/13 petera6 ***** válasza:
74%
Szerintem alapvetően a szót, mint "rágörcsölés" kerüld el jó messziről. Rettenetesen idegesítő. Nekünk szintén második hónapban összejött a baba, de ettől a szótól akkor is idegbajt tudok kapni :) Szóval ne idegeld szegény barátnődet szerintem. Ha el szeretnéd terelni a figyelmét valamelyest, akkor hívd vásárolni, kávézni, moziba, főzzetek, dumáljatok.
2013. márc. 18. 14:36
 3/13 anonim ***** válasza:
mind a teherbeesés, az ezzel való próbálkozás, a terhesség, a szülés, a kisbaba gondozása...hatalmas türelem kell hozzá!! sok tanácsot nem tudok adni, mert ilyen esetben úgysem fogja tőled elfogadni, amit mondasz, ha most is így reagált, de azt kell, hogy mondjam, ami vele történt (sajnos) teljesen normális!! szóval nagy esélye van hamar teherbe esni és egészséges babát szülni, de jobb lenne neki, ha nem tiszta ideg lenne végig....
2013. márc. 18. 14:36
 4/13 A kérdező kommentje:
Hát igen én is ezt mondtam neki, hogy legyen nagyon türelmes, és nem szabad így felfogni, de egyszerűen azt mondja mindig, hogy ő nem akar már várni, neki most kell a baba. Pedig még azt sem mondhatnám hogy a kora miatt mondogatja, mert 31 éves!
2013. márc. 18. 14:37
 5/13 A kérdező kommentje:

2-es válaszoló!

Szó szerint nem ezt mondtam neki, hogy ne görcsöljön rá!

Csak annyit mondtam hogy ne stresszeljen ezen, mert előbb-utóbb úgyis összejön a baba.

Nem hinném hogy én idegesítettem fel ezzel a dologgal. Hiába hívom hogy jöjjön el velem valahová, vagy csak jöjjön el hozzám, mert mindig azt mondja, nem mert depressziós amiatt hogy nem esik teherbe!

2013. márc. 18. 14:40
 6/13 petera6 ***** válasza:
100%
Szerintem akkor csak próbálj megértő barátnő lenni, meghallgatni, erősíteni, hogy biztos most már sikerülni fog. Meg lehet próbálni 1-2 elősegítő dolgot, legalábbis beszélgetni vele ezekről (neten találsz 100 félét). Én legalábbis ezt tettem anno a barátnőimmel, akiknek nehezebben sikerült. De végül mindegyikőjüknek összejött a baba. Azt nem hiszem, hogy az észhez térítés komolyabb szöveggel jó lenne neki, ahhoz neki kéne felismerni, hogy picit túlzásba esett. Már próbáltad ezt az oldalt ugye.
2013. márc. 18. 14:45
 7/13 anonim ***** válasza:

petera6-tal nagyon egyet értek. 3 éve próbálkozunk, sajnos most vetéltem el az első babámat, megőrülök attól, hogy mindenki azzal idegesít, hogy ne görcsöljek rá. Hát értse már meg mindenki, hogy ez a rágörcsöléses meg stresszeléses dolog mennyire baromság. Attól, hogy valaki nagyon vágyik valamire az még nem "görcsölés". Nehogy már azért ne jöjjön össze a gyerek, mert nagyon szeretném. Mégis mit jelent egy kívülállónak az, hogy rágörcsöléstől nem jön össze egy baba? Nekem ne mondja senki, hogy a legelső próbálkozós hónapjában nem izgult, hogy sikerül-e??? Akinek sikerült az nem volt rágörcsölve, akinek nem az meg rá volt, jó kórtörténet...

Szóval, ne akard vele megértetni a te elgondolásodat, hanem "izgulj" vele, hogy összejöjjön. Biztasd, és vigasztald, ha szükséges.

2013. márc. 18. 15:21
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem légy vele megértő és türelmes.

A ne stresszelj rá, ne görcsölj rá szavak nagyon idegesítően hatnak, nem nyugtatóan, még jobban felhergeled.

Szegény még csak most vesztette el a babáját, mielőbb szeretne újra babát, én teljesen megértem. Én is ugyanígy voltam. Nagyon mély lelki fájdalmat tud egy vetélés okozni. Ilyenkor az ember reménytelennek érzi a helyzetet és nem érti, hogy miért pont vele történt ilyen.

Aki még nem élte át ezt a fájdalmat az nem fogja megérteni, nekem ez a véleményem. Az én barátnőm is állandóan "jó" tanácsokkal próbált ellátni és annyira idegesített, hogy a végén nem beszéltünk többet a terhesség témaköréről. Az idő majd begyógyítja a sebeit és a baba is össze fog jönni.

2013. márc. 18. 15:28
 9/13 A kérdező kommentje:

Akkor ezek szerint ez így jó, hogy teljesen begubózott, és azt mondja, hogy depressziós!

Ez lenne a természetes, hogy aki gyereket akar az így áll hozzá a dolgokhoz!??

2013. márc. 18. 15:28
 10/13 A kérdező kommentje:

Hiába is próbálok vele más dolgokról beszélni nem a terhességről, de mindig ugyanoda lyukad ki, és már kezdi is, hogy nem lehet többet gyereke!

Akkor ezek szerint hagyjam csak rá, mondja csak ezeket???

2013. márc. 18. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!