Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lelkitanácsra lenne szükségem....

Lelkitanácsra lenne szükségem.3,5 éve abortuszom volt. Első baba. Nem esek teherbe azóta. Akinek volt az első babával, szerintetek lehetek még anya? Sok a rémtörténet az abortuszon átesek nőkről. Várom a válaszokat. Köszönöm.

Figyelt kérdés
Kérem csak az írjon aki már átesett ilyenen és nem volt más választása. Vagyis tudja miről beszélek, amikor nincs más választás.
2013. márc. 14. 17:27
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
64%
Nem ezt érdemled! Ezt senki nem érdemli! És a férfi, aki a gyermek apja volt? Ő nem érdemli, hogy ne legyen gyereke? Látni, hogy nagyon megbántad a történteket, feltételezem, hogy már régebben is rágódtál rajta. Nem szép dolog az abortusz és igen, egy kisbaba hal meg, vagy megszűnik az élet lehetősége, ahogy vesszük, szerintem egyik sem jó, de már megtörtént! És a történelem során már sokszor, sok nővel. Engedd meg magadnak, hogy boldog legyél és bocsáss meg magadnak. Ha kell kérd pszichológus segítségét. Ajánlom a vendegbabak.hu oldalt. Az orvostudakozo.hu oldalon pedig dr. Hamvas Ferenc nőgyógyász gyors és szakszerű válaszokkal segít megnyugtatni egészségügyi kérdésekben. Ha az abortusz után a kontroll vizsgálaton az orvos mindent rendben talált egyáltalán nem valószínű, hogy nem lehet babád. Ha pedig mégsem lehet egyáltalán nem biztos, hogy ettől. Fertőzés, felfázás, hormonzavar, etc... is lehet a ludas. Hagyd abba az önmarcangolást, hogy a születendő gyermeked egy kiegyensúlyozott boldog anyát kaphasson. Egyébként mióta próbálkoztok sikertelenül? Ovulációs tesztet próbáltál már? Az ovuláció után segít a palástfű tea a beágyazódásnál (saját tapasztalat), de barátnő, testvér-tapasztalatból jó szívvel ajánlom a bükki füves mester, Gyuri bácsi teáját is. Nyugodtan írj itt is nekem üzenetet, ha szeretnél, ha elbizonytalanodsz, szívesen írok pár biológiai, pszichológiai tényt, ami talán segít megnyugodni... Esetleg, ha még nem próbáltad egy kis elengedő rituálé segíthet, levél, gyertya gyújtás, amit te jónak érzel. Nagyon nehéz nőnek lenni és mind követünk el hibákat. Az abortusz pedig, több is, mint hiba. De nem szabad örökre büntetni magad miatta! Nagyon sok nőnek van abortusz után egészséges babája, sőt olyat is ismerek, aki az abortusz után évekig depressziós volt, de utána egész más emberré vált és meg vagyok győződve róla, hogy emiatt ennyire jó anya most.
2013. márc. 15. 18:14
 22/24 A kérdező kommentje:
A férfiről inkább nem beszélnék... nem próbáltam még ovilációs tesztet... Teákat már próbáltam de még nem használt egyik sem :( Próbálok mindig megbocsátani magamnak de nem megy. Azért akár, hogy nézzük kapttam hipp-hopp egy gyereket akit én eldobtam/megöltem még ha muszáj volt is ezt tegyem ezt nem tudja megbocsátani magának az ember.Szerencsés voltam mert nekem nem keleltt keservesen megszenvednem, hogy gyerekem lehessen, most viszont nagyon. Minden egyes nap. 3,5 éve minden nap rágom magam. Próbáltam már lefoglalni magam. dolgozom is... de amint vége a munkának mindig eszembe jut. egyébként 1,5 éve próbálkozunk. Kérdezem mindig magamtól, hogy most miért nem jön?? akkor meg rögtön jött. most hogy vágyom rá nagyon nem akar jönni :(
2013. márc. 16. 10:12
 23/24 anonim ***** válasza:
64%
Szia! Nekem 2 éve volt vetélésem, amit műszeres befejezés követett. Azóta mindent elkövettünk ,hogy legyen baba, de hiába. :( Elmentünk kivizsgálásra, vérvizsgálatok, andrológiai vizsgálat,majd az eredmény azt hozta nekünk, hogy a férjemnél van a gubanc, nagyon kevés spermaszáma van, és nagyon kevés ebből is a mozgó. Mi is tanácstalanok vagyunk, mert még vár rám, egy műhtükrözés (altatásban), hogy átjárható vagyok vagy sem. Azután ha össze szedtük a pénzt a gyógyszerekre akkor marad a lombik. Viszont ezzel az a problémám, hogy annyi sok mindent ehet hallani, olvasni, hogy milyen mellékhatásai vannak a beavatkozásoknak, hogy nem biztos, hogy így már be merném vállalni. Az én egészségemet nem tudom, hogy "fel merném áldozni", és persze a sok lelki traumát, ha nem sikerül. 5 hónapja gyötrődöm ezen, de képtelen vagyok helyes döntést hozni. Amikor kérdeztem az orvost, hogy ha már egyszer voltam terhes, miért nem esek mégegyszer teherbe? Azt mondta, hogy lehet, hogy a petevezeték nem átjárható, és az okoz gondot. Egy szó mint száz a lombik jöhet csakis szóba. Miért nem mész el kivizsgálásra? Lehet, hogy egy gyógyszeres kezelés helyre rakna, és már terhes is maradsz! Pár vérvételből már megtudod, a férjedet meg küld el mihamarabb andrológiára, hogy hamarabb meg legyen az eredmény.:)
2013. ápr. 16. 17:40
 24/24 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Függetlenül az abortusztól menj el nőgyógyászhoz. Nekem nem volt abortuszom, mégis kellett 1 év hogy összejöjjön, és az orvos erre azt mondta, hogy átlagos, és minden rendben.

Anyukámnak volt illegális abortusza a 70-es években, majdnem elvérzett benne. És így nagyon nehezen fogant meg mert nem volt peteérése. De 4 év alatt csak összejöttem :)

Menj el orvoshoz, az abortuszon kívül más is okozhat problémát, a párod is menjen el, mert lehet, hogy nem is nálad akad meg a dolog. Amúgy meg van amikor az ok éppen a pszichés hozzáállás, többek akkor fogannak meg amikor már belenyugodtak, hogy nem lesz baba, és intézik az örökbefogadást...

2013. júl. 18. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!