Terhes vagyok? Tortent e veletek olyan, hogy nemvart menszi idejekor volt egy icipici barnazas, rozsaszinezes es megis babasak lettetek?
Szia Kérdező!
Már valóban tesztelhetnél.:)
Csak amit iírtál, az az MRI piszkosul idegesít engem.
Édesanyám, 4-5 éve terhes lett, nem tudott rola. MRI vizsgálatra elvitték (aneurysmaja van/volt), es sajnos a baba olyan sugárzást kapott, hogy elhalt.
De viszont, még ha ilyen fiatal terhes vagy kb 4-5hetes, elvileg itt meg nincsen "kapcsolat" anya es baba között.
Képzeld, én első próbálkozós hónapban lettem várandós. A nődokihoz elmentem, mert régen voltam, és kellett rákszűrés, főleg, hogy babát akartam. Még a teszt sem mutatta kima terhességet, doki sem látta...mondjuk nem is csoda, hiszen a nem vártig volt 1 és fél hét. Felírt egy gyógyszert, illetve antibiotikumot, meg még valamit, és valamiért úgy éreztem, hogy nem szabad beszednem.
És rá 2 hétre (6 nap késés után), utólag rajöttem, hogy tudtam, hogy nem szabad!
Ezzel csak azt szeretném mondani, ha babát tervezel, kerüld az erős gyógyszereket, és egyéb dolgokat pl.:CT, MRI,röntgen...:)
Drukkolok!
11+2hkm
Nem kötekedésből írom, de az MRI-nél (mágneses magrezgés vizsgálat) nincs sugárzás. Eleve a nem ionizáló sugárral működő képalkotók közé tartozik.
Itt a kezemben a belgyógy tankönyvem, ahol leírják feketén fehéren, hogy nincs bionegatív, azaz magzatkárosító hatása. A CT, RTG, PET CT, vagy izótóp vizsgálatok esetében van, mert ezek ionizáló sugárzást bocsátanak ki és DNS károsodást (egész pontosan törést) okozhatnak.
(Mondjuk ehhez képest egy generációval előttem még simán RTG-t csináltak a terheseknél).
A lényeg, hogy az MRI miatt ne aggódj szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!