Ha vélhetően rubeola okozta a vetélést, amely még most is megtalálható a szervezetben akkor meddig kell várni a következő terhességgel?
Mivel orvos nem vagyok, így csak azt tudom leírni amit én gondolok erről. Szerintem addig kellene várni, amíg az IgM nem mutatható ki a véredből, mert úgy-e az jelenti a friss fertőzést, valamint az IgG mennyisége már tovább nem növekszik (hanem stagnál). Ehhez persze 2 hetenként ismételt vérvétel szükséges.
Nyilván egy doki tud erre a kérdésre megbízható választ adni, én csak azt írtam le amit hallottam, itt-ott olvasgattam.
Egyébként nagyon sajnálom ami veled történt, de gondolj bele, hogy ha már nem lehetett ezt a vírusfertőzést kikerülni, jobb hogy inkább "elment" a baba, minthogy rendellenességgel szülessen.
Sajnos nálam terhesség 19. hetében lett gyanús egy vírusfertőzés, most vagyok 24. és még mindig nem tudom mi van, viszont nagyon aggódom. Már a 2. véreredményre várok, remélem kiderül, hogy egy régi fertőzés nyoma látszik csak a leleten. Csak azért írtam le az én esetemet, mert ha választani lehetne vagy lehetett volna, akkor inkább azt mondom, ha baj van derüljön ki az elején, mint olyankor amikor már késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!