Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Segitség! Vérvételem volt és...

Segitség! Vérvételem volt és a rubeola IgG 2 pozitiv lett, mit jelent ez?

Figyelt kérdés
mert a hormonjaim rendben vannak. Dokihoz csak 4 hétmulva megyek. De nemtudom mi ez!néztem de aztirta az internet hogy rózsahimlő!Viszont a többi robeola meg negativ.
2009. jún. 5. 11:55
 1/9 A kérdező kommentje:
toxoplasma meg negativ lett.
2009. jún. 5. 12:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Semmi vész.

Ha az Ig G lett pozi,akkor már átestél a fertőzésen és már nem jelent veszélyt.

Viszont mivel a toxoplazmád nega,óvakodj az állatoktól,mert azok terjesztik az ürülékükkel és sajnos az a babád életébe,épségébe kerülhet.

2009. jún. 5. 12:10
 3/9 A kérdező kommentje:

:( nálunk pedig 10 kutyavan:

akkor ilyenkor mit lehet tenni?gyógyszer megelőzés vagy ilyesmi?

2009. jún. 5. 12:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Ne puszilgasd őket, simi után kéz mosás, meg ilyenek. Gondolom oltva vannak a kutyusok. Ha esetleg beengeditek őket, akkor utána felmosás. Az ürüléket kesztyűs kézzel takarítsd fel.
2009. jún. 5. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:

a macska veszélyesebb mint a kutya de azért tartsd be a higienés szabályokat..

32

2009. jún. 5. 13:28
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi macskánk nincsen.
2009. jún. 5. 13:34
 7/9 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Nekem pont fordítva van.

Toxoplazmás voltam,és rubeolás nem.

Nekem is gyerekkoromban sok kutyám,macskám,nyúlam volt,de fogalmam sincs mikor estem át a fertőzésen.

Őszintén szólva,nagyon nehéz elkerülni,h ne érintkezz állati ürülékkel.

Más kutyagazdi a boltba megy miután kitörölte a kutyus fenekét(sajnos láttam ilyet).Megfogja a kilincset ,a kosarat.

Egyedül a sok kézmosás ami segíthet.Valószínű ,h nem a te kutyáid betegek és ha nem taliznak idegen kutyákkal és nem szaglásszák idegen kutyák székletét ,akkor nem lesz baj.

2009. jún. 6. 09:20
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm.Remélem tényleg nem:)kertesházban vagyunk nemtudnak kimenni más kutyákhoz.
2009. jún. 6. 11:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem veszélyesebb a macska a kutyánál toxoplazma szempontjából!

Azért sem mert a macska kevésbé jár ki a parkba a többi kutya és madár székletével fertőzött területre.

A statisztika szerint pedig:

"Megvizsgálták, milyen gyakori ez a fertőzés azoknak az állatoknak a körében, amelyek az emberrel érintkezésbe kerülhetnek. Kiderült, hogy a macskák fertőzöttsége annak mértékétől függően - lehet tünetmentes, de súlyosabb esetekben a vékonybél hámsejtjeiben szaporodó kórokozó hasmenést okoz. A fiatal macskák tünetei lehetnek súlyosabbak: láz, tüdőgyulladás, agyvelőgyulladás léphet fel, de előfordulhat, hogy a toxoplazma az állat összes szervében szétszóródva pusztulását okozza. A szeroepidemiológiai vizsgálatok a macskák 4,0-27 százalékát találták fertőzöttnek.

A kutyák fertőzöttségét többnyire semmiféle tünet nem jelzi. A toxoplazmás fertőzéshez azonban gyakran társul valamilyen vírusfertőzés, és az ilyen esetekben agyvelőgyulladás is kialakulhat. A veleszületett toxoplasmosis gyakran jár a központi idegrendszer károsodásával. A szerológiai vizsgálatok a kutyák 6,0-35 százalékát találták fertőzöttnek. "

A kutyáknál tünetmentesen zajlik a fertőzés nem is tudsz róla,míg a macska megbetegszik.

A macskák 27%-ban fertőzöttek és a kutyák 35%-ban.

2009. jún. 10. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!