Segitség! Vérvételem volt és a rubeola IgG 2 pozitiv lett, mit jelent ez?
Semmi vész.
Ha az Ig G lett pozi,akkor már átestél a fertőzésen és már nem jelent veszélyt.
Viszont mivel a toxoplazmád nega,óvakodj az állatoktól,mert azok terjesztik az ürülékükkel és sajnos az a babád életébe,épségébe kerülhet.
:( nálunk pedig 10 kutyavan:
akkor ilyenkor mit lehet tenni?gyógyszer megelőzés vagy ilyesmi?
a macska veszélyesebb mint a kutya de azért tartsd be a higienés szabályokat..
32
Első válaszoló vagyok.
Nekem pont fordítva van.
Toxoplazmás voltam,és rubeolás nem.
Nekem is gyerekkoromban sok kutyám,macskám,nyúlam volt,de fogalmam sincs mikor estem át a fertőzésen.
Őszintén szólva,nagyon nehéz elkerülni,h ne érintkezz állati ürülékkel.
Más kutyagazdi a boltba megy miután kitörölte a kutyus fenekét(sajnos láttam ilyet).Megfogja a kilincset ,a kosarat.
Egyedül a sok kézmosás ami segíthet.Valószínű ,h nem a te kutyáid betegek és ha nem taliznak idegen kutyákkal és nem szaglásszák idegen kutyák székletét ,akkor nem lesz baj.
Nem veszélyesebb a macska a kutyánál toxoplazma szempontjából!
Azért sem mert a macska kevésbé jár ki a parkba a többi kutya és madár székletével fertőzött területre.
A statisztika szerint pedig:
"Megvizsgálták, milyen gyakori ez a fertőzés azoknak az állatoknak a körében, amelyek az emberrel érintkezésbe kerülhetnek. Kiderült, hogy a macskák fertőzöttsége annak mértékétől függően - lehet tünetmentes, de súlyosabb esetekben a vékonybél hámsejtjeiben szaporodó kórokozó hasmenést okoz. A fiatal macskák tünetei lehetnek súlyosabbak: láz, tüdőgyulladás, agyvelőgyulladás léphet fel, de előfordulhat, hogy a toxoplazma az állat összes szervében szétszóródva pusztulását okozza. A szeroepidemiológiai vizsgálatok a macskák 4,0-27 százalékát találták fertőzöttnek.
A kutyák fertőzöttségét többnyire semmiféle tünet nem jelzi. A toxoplazmás fertőzéshez azonban gyakran társul valamilyen vírusfertőzés, és az ilyen esetekben agyvelőgyulladás is kialakulhat. A veleszületett toxoplasmosis gyakran jár a központi idegrendszer károsodásával. A szerológiai vizsgálatok a kutyák 6,0-35 százalékát találták fertőzöttnek. "
A kutyáknál tünetmentesen zajlik a fertőzés nem is tudsz róla,míg a macska megbetegszik.
A macskák 27%-ban fertőzöttek és a kutyák 35%-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!