Van köztetek olyan aki elmondta a munkahelyén, h lombik programban vesz részt és jár a fizetés nélküli szabadság?
Nekünk amikor uh-ra kell menni, akkor kérünk igazolást a Kaáliba. ezzel megyünk a házidokihoz, aki kiír aznap táppénzre. De a Kaális igazolást is el kell a munkáltatónak fogadnia, csak arra nem jár fizetés, de igazolt távollét.
Én amúgy a lombik alatt a leszívástól táppénzen szoktam lenni. Szó nélkül kiír a háziorvos.
A munkáltatóm tudja, mert muszáj volt elmondanom. Szorítanak, és ha beszélek velük telefonon (Pesti cég, én vidéken vagyok külsős) mindig érdeklődnek, hogy hol tartunk. Szóval rendesek.
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy ha bejelented neki a lombikot, annak legyen valami nyoma ( pl. e- mail), ugyanis védett csak akkor vagy a kezeléstől számított 6 hónapig a felmondás ellen, ha bejelented a munkáltatónak ( ezt bizonyítani pedig legegyszerűbben írásbeliséggel tudod).
Ha megmondod neki hogy lombikoztok, és nem tetszik neki, akkor akár táppénz alatt is felmondhat ( X indokkal), hacsak nem tudod bizonyítani hogy te ezt még a felmondás előtt jelezted neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!