Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Már rég óta nem védekezzünk...

Már rég óta nem védekezzünk még nem vagyok terhes! Vagy valamit nem jól csinálunk?

Figyelt kérdés
2013. márc. 3. 21:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Mit jelent a rég?

Milyen sűrűn vagytok együtt?

Van rendszeres ciklusod??

2013. márc. 3. 21:46
 2/7 anonim ***** válasza:
De biztosan jól csináltok mindent, csak nem biztos, hogy jó időben. Nem tudom mit értesz "rég" alatt, de lehet, hogy érdemes lenne hőmérőzéssel ellenőrizni, hogy van-e, és ha igen, a ciklusodon belül mikor van peteérésed? Az ébredési hőmérséklet legalább 3 hónapos feljegyzése, nem csak nektek lehet segítség, hanem az orvosnak is jó információt ad, ha esetleg be kell segíteni egy kicsit a természetnek.
2013. márc. 3. 23:05
 3/7 A kérdező kommentje:
Az utolsó menszesz Február 14-én volt akkor mikor lesz peteérés??
2013. márc. 4. 10:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Hány naposak a ciklusaid? Ha nagy átlaghoz hasonlóan 26-30 nap telik el két vérzés között, akkor valószínűleg a ciklus közepe táján szokott peteérésed lenni, a 12-16. nap környékén.

Ha február 14.-hez hozzáadsz 14 napot, akkor magad is látod, hogy ebben a hónapban ELVILEG már volt peteérésed. Ha a hónap vége táján voltatok együtt, akkor ELVILEG terhes is lehetsz.

Azért írom, hogy elvileg, mert ha nem akarsz tovább arra várni, hogy "véletlenül" összejöjjön, jó lenne tudnod a peteérésed várható idejét, hogy azokra a napokra összpontosítsatok. Érdemes lenne elkezdened az ébredési hőmérsékletedet mérni, mert ez a ciklus változásait nagyon jól követi. Sokan használják a www.ciklus.hu oldalt, ami nem csak a hőgörbédet vezeti, de a beírt adatok alapján kiszámolja a termékeny napjaidat is. A legalább 3 hónapig pontosan vezetett görbe, nem csak neked ad támpontot, hanem az orvosnak is segít, ha esetleg valami probléma lenne.

2013. márc. 4. 11:22
 5/7 A kérdező kommentje:
Meg csináltam azt a ciklust amit ön írt be jegyeztem hogy Feb 14 és azt mutatja hogy terhes vagyok!De biztosra akarok menni.Rendeltem ovulacios tesztet hát ha segít valamennyit!!Szerintetek??
2013. márc. 5. 22:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Hol, vagy melyik program írta a terhességet?:O Ezek a programok úgy működnek, hogy a ciklus, vagyis a mensi első napjától kell elkezdeni mérni az ébredési hőmérsékletet, ebből kialakít egy hőgörbét. A ciklusok hosszából megjelöli a peteérés VALÓSZÍNŰSÍTHETŐ idejét. Lehet rögzíteni a vérzések hosszát, erősségét, esetleges köztes vérzést, pecsételést, a méhnyák minőségének változását, a ciklus idején szedett gyógyszereket, az aktusok időpontját... De magától olyat nem jelezhet egyetlen nap adatából, hogy terhes vagy, mert ehhez neked kell beírnod a pozitív teszt eredményét. Szóval valamit biztosan félreértettél...

A hőgörbe a már lezajlott peteérést jelzi, az ovuteszt a peteérés közeledtét. A kettőt kombinálva pontosabb eredményt kaphatsz. Ovutesztelni kb a ciklus 10. napjától érdemes elkezdeni, és folytatni addig, amíg a kontroll és a tesztcsík egyforma erősségű nem lesz. Ez az ovuláció előtti napo(ka)t jelzi, tehát a legesélyesebb és legjobb időpontot a szeretkezésre, és teherbeesésre.:)

2013. márc. 5. 22:46
 7/7 Manka68 ***** válasza:

Szia!

A ciklus.hu-ra gondoltál, amikor azt írtad, hogy bejegyezted? Ugye nem a terhességfigyelő oldalát nézegeted? Azt akkor kell, ha már legalább egy pozitív teszted van, vagy orvos állapította meg, hogy babát vársz. :-)

Addig csak a normál nézetet, vagy a ciklus diagramot, ciklushosszt érdemes figyelgetni. Ha van valamilyen feljegyzésed, hogy melyik hónapban melyik napon jött meg a mensesed, azokat mind érdemes akár visszamenőleg is rögzíteni, úgy a program pontosabban ki tudja számolni az átlagos ciklushosszt, és ez alapján a várható ovu napot.

Nem kötelező sem az ovuteszt, sem a hőmérőzés. Azokkal sokkal pontosabban meg lehet határozni a dolgokat, de azért anélkül is elég jól számol, és ha az átlaghoz tartozol, akkor nagyon nem tud mellélőni. :-)

2013. márc. 6. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!