Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az én esetemben mit tanácsolto...

Az én esetemben mit tanácsoltok babásodás érdekében?

Figyelt kérdés

Hőmérőzés szerint van pé-m, leesett a hőm a várt időpontban, majd felment, fent maradt, ahogy a nagykönyvben meg van írva, fájt is a hasam bal oldala aznap, szóval elvileg a peteérés oké.

A gond, hogy a mensim, bár rendszeres (28-30 napra jön), nem tökéletes, mert mielőtt megjönne több napig barnázok. Tudom, ez utalhat cisztára (doki szerint nincs, megnézte UH-val), vagy prog-hiányra, de az orvosk nem hajlandóak elküldeni hormontükörre, mert még nem is próbálkoztunk, minek izgulok előre, lehet, nincs is semmi baj, nem indokolt, így nem csinálják meg. Voltam SZTK-s és magándokinál is, mindkét helyen ezt a választ kaptam, mikor hormonmérést szerettem volna kérni. Nem tudok elmenni még egy orvoshoz, így légyszi ezt ne tanácsoljátok. Én most a ti véleményetekre vagyok kíváncsi.

Ha elvileg minden okés a peteérésemmel, akkor ajánlott szedni a PreMens vagy egyéb barátcserje alapú gyógyszert? Mert az elvileg jó lehet a barnázásra, ha tényleg prog.hiány okozza, ugye? A pé-t nem befolyásolja?

Tehát 1 lehetőség: elkezdtem szedni a PreMenst.

Vagy 2. lehetőség: nem foglalkozom a vélt vagy valós prog.hiánnyal, megpróbálok teherbeesni, közben iszom a cicka-palást teákat, hogy azok segítsenek.

Vagy 3: nem szedek semmit, csak próbálok teherbe esni :)

Szerintetek melyik megoldást válasszam?

Ismétlem: orvoshoz nem megyek harmadszor is, mert csak a pénzt szórom az ablakon. Kisváros, nincs lehetőség válogatni, arról nem is szólva, hogy az állásommal játszom, ha hiányozgatok vérvételek miatt.

Szóval magánvéleményeket kérek.

Köszönöm!

2013. febr. 28. 10:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, még nem is próbálkoztok? Ez esetben egyelőre semmit nem szednék be, mert lehet, hogy csak bekavarna a ciklusodba. Nekem is voltak olyan kényszerképzeteim, hogy majd nem tudok teherbe esni, mert nagyon szabálytalanok a ciklusaim, 28-35 napig tartanak, teljesen random módon. Na, hát ehhez képest első hónapban sikerült. Szóval hajrá!
2013. febr. 28. 10:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Én egy magánlabort ajánlanék a magad megnyugtatására. Pár ezer ftért megnézik ezt a hormont neked, és ha minden oké megnyugszol. Tudom, hogy azt írtad, dokit ne írjunk, de lehet reggeli, munka előtti vérvételre menni, azért fizetős, mert nem kell beutaló és azt nézetsz meg amit akarsz. Ezt nem orvosnak hívom, hanem öndiagnosztikának :D Egyetlenegyszer alkalmaztam magamon, mert úgy éreztem az endokrinológusom nem figyel oda eléggé rám (5 éve kezeli a pajzsmirigy alulműködésemet, de mást soha nem néz csak TSH-t), és mivel a tüneteim sem érdekelték, én rákerestem a neten és azt találtam hogy valszeg IR-em és PCOS-em van. Elmentem a vérvizsgálatokra (itt nekem teljes hormonsor kellett,a ciklusom adott napjain) és kiderült, hogy igazam van... Azóta új, csodás endodokim van és próbálom elfelejteni ezt az elvesztegetett 5 évet. Ha a vérvétel negatív lett volna, akkor meg megnyugszom. Szóval szerintem lelki okokból érdemes kifizetni pár ezer ftot erre a prog-hiány kivizsgálásra, hogy ne görcsölj ezen.
2013. febr. 28. 10:54
 3/8 anonim ***** válasza:
A helyedben egyelőre nem szednék semmit, max terhesvitamint. Továbbra is mérném a hőmet és figyelném a peteérést. Felesleges ilyenkor még bármi rosszra gondolni, csak idegesíted magad, ami megint csak nem tesz jót.
2013. febr. 28. 10:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Kb ugyanez a problémám, annyi a difi, hogy nekünk már van egy kisfiúnk, télre tervezünk kistesót összehozni.

Ha nőgyógyász nem akar elküldeni vizsgálatra, próbálkozhatsz még endokrinológusnál. Ez leginkább az ő szakterülete. Fizetős is biztosan van, ha mást nem, próbálkozz azzal, hogy megmondod, ha kell, kifizeted a vizsgálat árát, de szeretnéd megnyugtatni magad.

Amíg nem vagytok élesben babaprojekten, addig én sem szednék semmit a helyedben. Eddig viszonylag rendezettnek tűnnek a dolgaid, nem kéne agyonvágni-lehet nincs is semmi problémád, és akkor esetleg többet ártanál, mint amennyit használna a dolog (Premens és barátcserje) Sajnos a prog. hiány 2 féleképpen derülhet ki: az egyik, hogy barnázol, indokolatlanul. A másik, hogy nem sikerül teherbe esni, vagy ha mégis,jó eséllyel elhal a magzat. Én nem kezelem magam itthon.

Ha esetleg gondolod, annyit tudsz tenni, hogy nagy adagban szedsz D, és E vitaminokat, ezek segítik a hormonháztartást rendbe tenni, de ha ez sem használ, még ott az endokrinológus.

2013. febr. 28. 10:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Én se szednék semmit, maximum vitamint. Egészséges táplálkozás, kevés stressz. Ezt tudom még tanácsolni.

Bár ezt nem értem miért nem írnak fel hormonvizsgálatot ha kéred. Nekem a dokim szó nélkül felírta, amikor mondtam, hogy gyereket szeretnénk és előtte tudni szeretném, hogy minden rendben van-e.

2013. febr. 28. 11:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha még nem próbálkoztok, szerintem ne szedj semmit, nehogy több kárt okozzon, mint hasznot. Egyébként nekem dettó ugyanez volt, mondtam az orvosnak, azt mondta ez normális, ne parázzak. 6 hetes vagyok :)
2013. febr. 28. 14:01
 7/8 A kérdező kommentje:

Amúgy itt a ciklusomról egy kép. Most kezdtem csak, remélem, jól csináltam. Szerintetek így kellene kinéznie? Ez azt jelenti, volt peteérés, minden okésan ment? Most is 27-én jött meg februárban - mmint a vérzés. A barnázás más 22-én elkezdődött.

[link]

Amúgy mikor ezt mértem, cickafark teát ittam a ciklus első felében, mert a cicka elvileg jó a mensi beállítására, gondoltam, hátha... Hát abban nem segített, de lehet ettől volt ilyen szép peteérésem? Szóval én a gyógyteákat mindenképp inni szeretném. De akkor a barátcserjét egyelőre hagyom. Aztán ha pár hónapig nem jönne össze (de miért ne jönne össze? kopp-kopp-kopp), akkor elkezdem azt is szedni. Sokaknak bejött :)

Amúgy engem is teljesen felháborít, hogy nem csinálnak meg egy tetves hormontükröt. Mondtam a magándokinak is tegnap, hogy KIFIZETEM, csak csinálják meg. Hát így meg úgy, a kórház, munkaidőben vérvétel... Szóval erről ennyit. Remélem, beállok a sorba, és simán teherbe esem :D

2013. febr. 28. 15:05
 8/8 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Becsülöm a bátorságodat, én ennél nyuszibb vagyok. Bár most kicsit beleástam magam a barátcserje témába. Kezdek vele szimpatizálni. Esetleg megírnád a tapasztalataidat később? Megköszönném! Sok sikert addig is!
2013. febr. 28. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!