Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babát tervezünk! Melyek a...

Babát tervezünk! Melyek a termékeny napok? Mi az az ébredési hőmérséklet?

Figyelt kérdés
most találtam rá erre az oldalra, olvastam már a neten ezt is azt is csak nem igazán értem főleg ezt az ébredési hőmérséklet dolgot :) valaki felvilágosítana?
2013. febr. 26. 14:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Én innen tanultam, amit tudok :) sok sikert!

[link]

2013. febr. 26. 14:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Az ébredési hőmérséklet amikor reggel felébredsz,nem csinálsz semmit csak kinyúlsz az ágyból a hőmérőért és megméred a hőmérsékletet nyelv alatt vagy a hüvelyben.Termékeny napok amikor van peteérésed,előtte utána pár nap.Ez általában a ciklus közepe.28 napos ciklusnak ez általában a 14.napján történik.De ez nagyon változó.Keresgélj a neten,amit az előttem író küldött linket,ott valóban sok mindent megtalálsz.
2013. febr. 26. 14:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha normálisak ( 27-30) nap körüliek a menstruációs ciklusaid (vérzés 1. napjától, a következő vérzés 1. napjáig ) akkor a termékeny napjaid, valahol a ciklus közepén kell, hogy legyenek. Tehát akkor szabadul ki az érett petesejt a "nagy találkozásra" várva. A te petesejted 24 órán át életképes, a hímivarsejtek kicsit tovább. A legkitartóbbak akár 5 napig is képesek várni a "randira". Ha biztosan akarod tudni, hogy mikor a legesélyesebb a fogantatás, akkor érdemes elkezdened hőgörbét vezetni. Az "ébredési hő" azt jelenti, hogy reggel amikor felébredsz, mielőtt még akármit csinálnál (pisilés, evés...stb) megméred a hőmérsékletedet. Lehet szájban, hónod alatt, hüvelyben, ahol neked a legszimpibb:) A lényeg, hogy kb ugyanabban az időben, ugyanazzal a hőmérővel, ugyanazon a helyen végezd, NE pittyegésig, hanem 5 percig. Van egy csomó oldal,( pl. ciklus.hu) ahova beírhatod a kapott értéket, a ciklusod többi adatával. Itt a program vezeti a hőgörbédet, kiszámítja az adatok alapján a peteérésed várható napját, stb.

Az egészséges ciklusnak van egy jellegzetes hőgörbe képe, olyasmi, mint amit az első válaszoló linkjén láthattál. Ha korábban fogamzásgátlót szedtél, akkor az első hónapok lehetnek kicsit szabálytalanok, de ez sem biztos. Ha csak előbb nem leszel terhes, ezt a hőgörbét érdemes minimum 3 hónapon keresztül vezetni, mert sok információt ad az orvosodnak is.

De a lényeg, hogy NE kezdd árgus szemmel figyelni magadat, és ne ess kétségbe, ha nem sikerül elsőre. Bújjatok össze a pároddal amikor kedvetek tartja, és jól esik. Ez egyrészt kellemesebb, mint internetes oldalakat böngészni, másrészt a leghatékonyabb módszer a cél érdekében.:-))

2013. febr. 26. 15:02
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2013. febr. 27. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!